Ravintola Pöytä kannustaa yhdessä kokkailuun – Tarjolla ilmaiset ainekset ja valmiit reseptit

Valion organisoima projekti kokoaa kaveriporukoita yhteisen pöydän ääreen.

Ravintola Pöytä avataan maaliskuun viimeisenä viikonloppuna kahdeksi kuukaudeksi Pursimiehenkadulle.
Ravintola Pöytä avataan maaliskuun viimeisenä viikonloppuna kahdeksi kuukaudeksi Pursimiehenkadulle. Kuva: Valio

TNS Kantarin tutkimuksen mukaan yli 70 prosenttia suomalaisista 18–34-vuotiaista valmistaa ruokaa ystäviensä kanssa vain muutamia kertoja vuodessa, jos ollenkaan.

Valio haluaa kannustaa nuoria aikuisia kokkailemaan kimpassa useammin ja avaa tätä tarkoitusta varten huhti-toukokuussa Punavuoreen pop up -henkisen Ravintola Pöydän.

“Yhdessä pöydässä jaetaan aterian lisäksi elämän tärkeimmät asiat: ilot, surut, muutokset ja arjen kuulumiset. Siksi yhdessä syöminen tekee ihmiselle hyvää. Nuoret aikuiset ovat vaarassa menettää nämä hyvät vaikutukset, jos yhdessä syöminen kaatuu arjen kiireisiin. Tai vaikkapa siihen, ettei pienissä kaupunkiasunnoissa ole tilaa kattaa pöytää ystäville ja läheisille”, Valion viestintä- ja markkinointijohtaja Ann-Mari Hämäläinen sanoo tiedotteessa.

Ravintola Pöytä on auki iltaisin, ja kattauksiin voi hakea paikkaa hankkeen kampanjasivuilla. Ravintola Pöytä tarjoaa osallistujille ilmaiseksi tilat sekä raaka-aineet neljään vaihtoehtoiseen menukokonaisuuteen. Kevään aikana tilaa on yhteensä 40:lle seurueelle, eikä osallistumiselle ole ikärajaa.

Keittiössä apuna kokki ja tarjoilija

Osallistujien ei tarvitse olla valmiiksi oman elämänsä huippukokkeja, sillä paikalla on myös ammattikokki, joka auttaa ruoanvalmistuksessa. Kun ruoka on valmista, osallistujat saavat istua rauhassa pöytään nauttimaan, sillä mukana on myös tarjoilija.

“Uniikkia ravintolassamme on se, että seurue valmistaa itse ruokansa. Me tarjoamme heille ainekset sekä ammattikokin ja tarjoilijan. Ruoanvalmistus on mielestämme osa yhdessä syömistä ja se lisää yhteenkuuluvaisuuden tunnetta”, Hämäläinen sanoo.

Ravintola Pöydässä kuvataan erikseen myös Yllätys yhdessä pöydässä tv-sarjaa, jossa nostetaan esiin nuoria aikuisia, jotka haluavat yllättää läheisensä yhteisellä aterialla. Mukana on myös yllätysvieraita.

Tv-ohjelman kuvauksissa menusta vastaa Suomen Top Chef -voittaja, Kokkisota-tv-ohjelmasta sekä Shelter-ravintolastaan tuttu Teemu Laurell.

Ravintola Pöytä 30.3.–26.5.2019, Pursimiehenkatu 7

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi