Ravintola Soup tarjoilee terveellistä pikaruokaa

Töölöläisravintolassa syödään yksinomaan keittoa.

Kuva: Tiia Rantanen

Brittiläiset James Pearman ja Christopher Dare tulivat noin viisi vuotta sitten Suomeen. Arvasitte oikein, naisen perässä kumpainenkin. Toisiinsa nuoret miehet tutustuivat kuitenkin vasta Helsingissä, kalliolaisravintola Siltasessa, jossa he työskentelivät yhdessä. Ennen pitkää kaverukset halusivat baarityöskentelyn sijaan jotakin omaa.

"Olemme olleet toiminnassa pian puoli vuotta", Pearman kertoo Daren kanssa perustamansa ravintola Soupin tiskin takaa.

James Pearman (vas.) keittää Soupin kahvit.
James Pearman (vas.) keittää Soupin kahvit. Kuva: Tiia Rantanen

Pearman hoitaa asiakaspalvelun ja kahvipuuhat, Dare on ravintolan reseptitehtailija ja kokki. Listalta löytyy joka arkipäivä neljää eri keittoa, joita saa mättää lautaselle tai take away -kuppiin kuuden euron hintaan. Santsikuppi maksaa euron. Keitot ovat lihattomia ja niiden joukossa on aina vähintään yksi vegaanivaihtoehto.

"Emme ole itse kasvissyöjiä, mutta lihattomuus on ekologinen ja terveellinen valinta. Useimmat ihmiset pyrkivät kuitenkin syömään jatkuvasti vähemmän lihaa", Pearman selittää.

Ravintolan konsepti on yksinkertainen: terveellistä pikaruokaa, jonka voi syödä nopeasti lounaaksi tai ottaa mukaan. Keiton kanssa syötävät leivätkin leivotaan itse. Keittoa voi maustaa kastikkeilla, siemenillä, krutongeilla ja sipuleilla oman maun mukaan. Sopat ovat herkullisia: testipäivänä tarjolla on kurpitsakeittoa, tomaatti-paprikasoppaa, porkkana-tahinikeittoa ja lanttu-inkiväärisoppaa.

"Olen aika perinteinen kaveri, oma suosikkini on purjo-perunakeitto", Pearman kertoo. "Mutta Chris tekee myös upeaa bataatti-kookoskeittoa."

Soup, Runeberginkatu 54. Avoinna maanantaista perjantaihin kello 11-18.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi