Ravintolaäänestys ’05

Tulosraportti

Mecca sekoitti vanhojen pelureiden pakkaa. Esplanad palasi remontista suoraan ykköseksi. Onnelasta tuli monen onnela. Cityn ravintolaäänestys kertoo, mitkä ravintolat ovat lukijoiden suosikkeja. Yli tuhat lukijaa antoi äänensä tekstiviestitse.

Lostari kesti, Onnela hyökkää

Lost & Found on jo toista vuotta peräkkäin kaupungin paras bailupaikka shotin mitalla. Onnela suhahti heti kylkeen.
Lost & Found on jo toista vuotta peräkkäin kaupungin paras bailupaikka shotin mitalla. Onnela suhahti heti kylkeen.
Aitous kunniaan! Vajaat kaksi kuukautta sitten ovensa avannut Onnela on kiilannut parhaiden bailupaikkojen kakkoseksi. Jonot ovat perjantaisin ja lauantaisin McDonald’sin kulmalle, siis 40-metrisiä. Onnela on kolmen juhlamaailman, disco-discon, heavy-glamin ja Suomi-popin, sekoitus. Onnela-konsepti “kursailematonta hauskanpitoa aidoille ihmisille” on ollut niin suosittu, että sitä aiotaan monistaa muuallekin Suomeen. Yksi on viittä vaille auki. Kolmella paikkakunnalla käydään neuvotteluja.

Cityn tietojen mukaan Sedu Koskinen keksi Onnelan liikeidean huomattuaan oululaiskonsepti Gigglin Marlinin tanssittavan turkulaiset tainnoksiin. Onnelan jonot todistavat, että kaupungissa on ollut tilaus maanläheiselle hauskanpidolle.

Sedulla menee muutenkin Helsingissä hyvin. Sedusta johtuen tai ei, remontoitu Kaivohuone palasi listoille kolmen vuoden tauon jälkeen. Studio 51 kaahasi kuudenneksi. Studio 51:n ja Onnelan avaus ovatkin siirtäneet Helsingin huviyötä pohjoiselle Fredrikinkadulle. Vielä viisi vuotta sitten yöelämä sijaitsi enemmän Esplanadi-Uudenmaankatu-akselilla.

Kärjessä jatkaa toista vuotta peräkkäin homot ja heterot ja myös Ville Valon ja Rasmuksen Laurin sekoittava Lost & Found.Varsin aito sekin.

Paras bailupaikka

Muutos Sija Sija 2004 Vuosia listalla Ravintola
1. 1. 5 Lost & Found
2. uusi 1 Onnela
3. 3. 13 Kaarle XII
4. 2. 4 On the Rocks
5. 4. 5 Teatteri
6. uusi 1 Studio 51
7. 9. 4 DTM
8. uusi 7 Kaivohuone
9. uusi 1 Rose Garden
10. uusi 8 Manala

Bubbling under: Helsinki Club, Mocambo, Baarikärpänen.

Esplanad tuplana, kiitos

Café Esplanadin Suvi Hämäläinen ja kahvit ja pullat. Ravintolapäällikön suosikki on muuten talon salaatti.
Café Esplanadin Suvi Hämäläinen ja kahvit ja pullat. Ravintolapäällikön suosikki on muuten talon salaatti.
Oi, kuinka me ollaan sinua kaivattu... Puolitoista vuotta remontin vuoksi kiinni ollut kahvilasuosikki Café Esplanad avasi kesällä tuplakokoisena ja on ollut avajaisviikostaan lähtien täpötäynnä.

“Asiakkaat odottivat ikkunan takana, kun ensimmäisenä päivänä avasimme”, kertoo ravintolapäällikkö Kati Räsänen, joka on helpottunut siitä, että vanhat kanta-asiakkaat ovat löytäneet Esplanadin uudelleen.

“Meillä on kymmeniä asiakkaita, jotka käyvät joka päivä.”

Uudistetussa Esplanadissa on 155 asiakaspaikkaa, paikkoja tuli remontissa 55 lisää. Varmin aika välttää ruuhka on aamulla ennen kello yhtätoista ja illalla kello kahdeksan jälkeen.

Esplanadin interiööri on muuttunut raikkaammaksi, pariisilaisemmaksi. Tarjolla on yhä kuuluja edullisia korvapuusteja, joita syödään sesonkiaikana puolisen tuhatta päivässä.

Uusi Esplanad tarjoaa myös aamiaisia, lounaita ja deli-salaatteja, jotka voi koota itse. Deli-salaatit ovatkin nousseet myydyimpien tuotteiden top kolmoseen.

Kahvilalistan top kolme meni muutenkin uusiksi, kun Café Ursula kampesi viime vuoden voittajan Strindbergin neloseksi.

Testattu ja tunnustettu ruotsalaiskonsepti Wayne’s Coffee jatkaa kakkosena.

Tjeu: Korvapuusti 2,10 e

Paras kahvila

Muutos Sija Sija 2004 Vuosia listalla Ravintola
1. 8. 11 Café Esplanad
2. 2. 6 Wayne’s Coffee
3. 7. 10 Café Ursula
4. 1. 11 Strindberg
5. 7. 11 Café Engel
6. 3. 9 Fazer
7. 5. 9 Café Ekberg
8. 4. 5 Coffee House
9. 10. 2 Carusel
10. uusi 1 Robert’s Coffee

Bubbling under: Primo.

Molli palvelee tykimmin

Molly malone’sin baarimestarit Roshan, Pirkko ja Santtu. Pirkko on ollut Mollissa töissä lähes sen koko olemassaolon eli kahdeksan vuotta!
Molly malone’sin baarimestarit Roshan, Pirkko ja Santtu. Pirkko on ollut Mollissa töissä lähes sen koko olemassaolon eli kahdeksan vuotta!
Kun lukijat kiittävät ravintolan henkilökuntaa, ravintoloitsija kiittää henkilökuntaa.

Molly Malone’sin omistaja Petri Naumanen lähettää koko henkilökuntansa Rukalle. Niin riemastunut Naumanen on Cityn ravintolaäänestyksen paras henkilökunta -voitosta.

“Tämä on suuri kunnia ja tärkeämpää kuin paras baari -sarjan voitto. Olemme vuosia ponnistelleet kehittääksemme asiakaspalveluamme.”

Mollyn 15-henkinen henkilökunta on varsin pitkäikäistä. Viimeisin tuli kaksi vuotta sitten, pitkäikäisin on painanut töitä Mollyssa kahdeksan vuotta. Jokainen uusi työntekijä saa oman mentorinsa, joka opastaa häntä kaikissa työvaiheissa.

Jos paras, Mollyn henkilökunta on varmasti myös kaupungin kansainvälisin. Henkilökunnassa on edustettuna viisi eri kansalaisuutta: suomalaisia, irlantilaisia, pohjoisirlantilaisia, srilankalaisia ja italialaisia.

Mollyn kylkeen kakkoseksi pinkaisi vuosia paras henkilökunta -sarjaa hallinnut Papà Giovanni.

TJEU: Tilaa olut italiaksi

Paras kahvila

Muutos Sija Sija 2004 Vuosia listalla Ravintola
1. 8. 6 Molly Malone’s
2. 1. 9 Papà Giovanni
3. 2. 2 Lost & Found
4. 4. 13 Kaarle XII
5. uusi 1 Mecca
6. uusi 1 Majakka
7. uusi 1 Painobaari
8. uusi 1 DTM
9. 9. 8 Santa Fé
10. uusi 1 Zetor

Bubbling under: Aino, Maya.

Stu-stu-stu-studio line

Pauliina Tourunen on Studio 51:n baarin emäntä.
Pauliina Tourunen on Studio 51:n baarin emäntä.
Uusien ravintoloiden tie on ollut perinteisesti ravintolaäänestyksessä kivinen. Kahden vuoden takaisesta top kuudesta on enää puolet toiminnassa. Viime vuoden Paras uusi -sarjan top kymppi on yllättävää kyllä yhä pystyssä. Samaa toivotaan tänäkin vuonna. Kärkeen nousivat Fredrikinkadun uudet bailujätit Studio 51 ja Onnela.

Merkittävää on pienten kaupunginosaravintoloiden nousu. Rose Garden on Kerma-jengin uusi päämaja Iso Roballa. Komentajana Soda, Kerma, Kuula -mies Tim Uskali. Underbar on pala Punavuorea Kruununhaassa Snellmaninkadulla. Täällä miehet meikkaavat!

Myös Yliopistonkadun cool jääbaari Uniq menestyi.

Soup ja Mother -isännän Kim Heiniön Töölön valloitus Korjaamo keräsi edullisine ja hyvine tapaksineen myös kunnioitettavasti ääniä. Hyvin positioitu tex-mex-uutuus Maya maustoi itsensä kahdeksanneksi ja vasta aloittanut Keskuskadun italialaisravintola La Famiglia kiilasi yhdeksänneksi. Paikka on ollut täynnä kuin Turusen pyssy alusta asti.

TJEU: Studio 51:n VIP-tila Club Prive uusii itsensä tammikuussa

Paras uusi

Sija Ravintola
1. Studio 51
2. Onnela
3. Mecca
4. Rose Garden
5. Underbar
6. Uniq
7. Korjaamo
8. Maya
9. La Famiglia
10. The Rock Bar

Bubbling under: Spirito.

Kumarrus Meccaan

Mecassa on avokeittiö. Kokkien työskentelyä voi ihmetellä salin puolelta. Hans Välimäki valvoo.
Mecassa on avokeittiö. Kokkien työskentelyä voi ihmetellä salin puolelta. Hans Välimäki valvoo.
Kaupungin parhaan ruoan titteli on ollut kuusi vuotta kahden kauppa. Texmex-klassikko Santa Fé pitää toista vuotta ykköspaikkaa, mutta Papà Giovanni joutui ensi kertaa seitsemään vuoteen taipumaan kolmanneksi.

Kärkikahinoissa nähdään tällä kertaa uusia korkean profiilin paikkoja, kuten kesällä avattu Michelin-kokki Hans Välimäen luotsaama lounge-ruokaravintola Mecca. Ei ihme, nuorekas ruskeaan verhottu ulkoasu ja rennon kekseliäs ruoka kutsuvat uppoamaan sohvaan. Ruoan valmistumista voi Nokan ja Vian tyyliin tuijotella salin puolelta. Ja ah ihanaa! Hans Välimäki on koonnut kokeelliset reseptit ja valinnut salskeat kokit!

“Olemme antaneet Hansin riehua aika vapaasti”, kommentoi Ursula Zitting Palace Ravintoloista, joka omistaa Mecan Välimäen kanssa.

“Hans on ollut ihastuksissaan vapaudestaan kokeilla.”

Juuri sen vuoksi listalla voi nähdä sellaisia herkullisia kummajaisia kuin ankanmaksatikkareita.

Mecca syntyi paperilla viime vuoden alussa. Hans Välimäellä oli idea, jonka hän halusi esitellä Palace Ravintoloille. Idea ostettiin.

Mecca avasi vain puoli vuotta myöhemmin. Huomatkaa muuten huikea tuuletus TOP-10:ssä: peräti kuusi uutta paikkaa!

TJEU: Hans Välimäki: Koti keittiössä -kirja.

Paras ruoka

Muutos Sija Sija 2004 Vuosia listalla Ravintola
1. 1. 10 Santa Fé
2. uusi 1 Mecca
3. 2. 9 Papà Giovanni
4. uusi 1 Tori
5. 3. 10 Cantina West
6. uusi 1 Demo
7. uusi 1 Maya
8. 4. 3 Satkar
9. uusi 1 Namaskaar & Wokit
10. uusi 1 Colorado

Bubbling under: La Famiglia, Aino, Zetor, Kabuki, Namaskaar, New Bamboo Center

10-vuotias kärkeen

Olut on ykkönen? Kuusi sarjan kärkiravintolaa ovat tunnettuja nimenomaan oluesta, eivät viineistä tai muista höysteistä.

Riikka on Molly Malone’sin uusin tulokas.
Riikka on Molly Malone’sin uusin tulokas.
Mitä tämä tarkoittaa? Juurihan me luimme, että viinibaarit ovat tulossa?

“Mollyn menestyksen syynä näen ennemminkin toimivan konseptin kuin olut- ja irkkukulttuurin. Minusta on sama onko ravintola italialainen, australialainen tai irlantilainen. Tärkeämpää on se, että ravintola pystyy tarjoamaan tuotetta ja palvelua, jota asiakkaat arvostavat, tarvitsevat ja haluavat”, uskoo Molly Malone’sin omistaja Petri Naumanen.

Mollyn kannassa hengittää kaupungin parhaita ranskanperunoita tarjoava Belge ja rockkultturelli Bar Loose. Uutena listalle tupsahtivat kotoinen Teerenpeli, Majakka ja pitkästä aikaa Erottaja-baari.

TJEU: Harvinaista Guinness Extra Cold -olutta saa Mollysta.

Paras baari

Muutos Sija Sija 2004 Vuosia listalla Ravintola
1. 1. 10 Molly Malone’s
2. 3. 3 Belge
3. 5. 2 Bar Loose
4. 8. 2 Painobaari
5. uusi 1 Majakka
6. - 3 Praha
7. uusi 1 Erottaja
8. 9. 5 Bar Tapasta
9. uusi 1 Teerenpeli
10. 2. 6 Sling In

Bubbling under: Underbar, Sävel.

Ravintolaäänestys 2005: Pro-versio

City kysyi 36:lta ravintola-alan ammattilaiselta, mitkä ovat kaupungin parhaat ravintolat. Omaa ei saanut sanoa.

Missä ravintola-alan ammattilaiset syövät ja juovat? City vei 36 ravintola-alan yrittäjää, vaikuttajaa ja kulinaristia äänestyskoppiin ja pyysi heitä valitsemaan Helsingin parhaan ruokapaikan, bailumestan, baarin, henkilökunnan, kahvilan ja tulokkaan. Omaa työpaikkaa tai ravintolaa ei luonnollisestikaan saanut äänestää.

Lukijaäänestyksen voittajat Lost & Found ja Café Esplanad olivat ammattilaisäänestyksen kakkoset. Paras uusi oli lukijoiden kakkonen: Mecca.

Ruokaravintolasarja yllätti meidät: vain yksi Michelin-ravintola kelpasi kärkikolmikkoon.

Hans Välimäen Chez Dominiquen edelle kiipesivät vuorineuvoksistaan ja moitteettomasta palvelustaan tunnettu Savoy ja voittajana kahden kokin, Teemu Auran, 29 ja Tommi Tuomisen, 27, kaksi vuotta sitten perustama ravintola Demo. Ravintola on päässyt myös The International Wine & Food Society Helsinki Branchin suosituslistalle ja ruokakriitiikot ovat ylistäneet sitä. Olisiko M-tähtikin tulossa? Aika näyttää. Cityn Tarkastaja Lyytisen mestaroimalla Mikä mesta -palstallakin Demo sai täydet viisi tähteä.

“Ääk, ammattilaisethan ovat kauheinta asiakaskuntaa. Ne ovat niin kriittisiä“, Aura huutaa kuullessaan tuloksesta ja ryhtyy sitten erittelemään suosion syitä.

“Teemme kaiken itse, yritämme jatkuvasti parantaa palveluamme ja ruokaamme.”

Eikä hintakaan huimaa: neljän ruokalajin päivittäin vaihtuva menu maksaa noin 50 euroa.

Demon asiakaskunta koostuu paljolti nuorista aikuisista, mutta myös kypsemmät aikuiset näemmä viihtyvät: Hjallis Harkimo juhli ravintolassa polttareitaan.

Demon suosiota todistaa myös se, että 45-paikkaiseen ravintolaan on parasta tehdä varaus viikkoa ennen. Vinkiksi: hiljaisin päivä on tiistai, ja varmiten pöydän saa kuudelta tai yhdeksän jälkeen.

Myös Demon palvelu viehättää, Torin palvelu meni ohi vain salaatin mitalla.

Mutta arvatkaa, mikä on asiantuntijoiden mielestä kaupungin paras baari? Kansainvälinen tunnelma, samppanja tarjotaan mansikan kera. Seinälistat muistuttavat saksaksi, ettei juoda saa liikaa. Aber natürlich: Kämpin baari!

Juhlahuoneistoista yksi oli ylitse muiden. Sedun glitteri Studio 51 kerää myös ammattilaisten tunnustuksen.

Paras Ruoka

 1. Demo
 2. Savoy
 3. Chez Dominique

Paras Bailumesta

 1. Studio 51
 2. Lost & Found
 3. Teatteri

Paras Baari

 1. Kämpin baari
 2. Tornin American Bar
 3. Sling In

Paras Henkilökunta

 1. Tori
 2. Demo
 3. Farouge

Paras Kahvila

 1. Ekberg
 2. Café Esplanad
 3. Wayne’s Coffee

Paras Uusi

 1. Mecca
 2. Fishmarket
 3. Henrix

He äänestivät: Kimmo Kuurma (Center Inn), Kasperi Saari (Royal-ravintolat), Sedu Koskinen (SK-ravintolat), Kari Väyrynen (Kaarle XII/Primula), Pasi Tuominen (Papà Giovanni), Pekka Terävä (Palace-ravintolat), Katri Kärkkäinen (SK-ravintolat), Anja Kamrat (Primula), Henrik Klimscheffskij (Santa Fé, Grande Grill), Mikko Leisti (Momentum Helsinki), Aarne U Mäkinen (STTV), Petri Löfberg (SOK, Elannon ravintolat), Pentti Vuorisalo (Sinebrychoff Oy), Markus Aremo (George), Sakke Järvenpää (Eatz), Tim Uskali (Universal Café Oy), Ari Larnemaa (Actival Oy), Mikko Kääriä (Lomaliitto), Erkki Lahti (Alces Oy), Jyrki Sukula (Via), Petri Hakala (Saaga), Seppo Reini (Lost&Found), Jaakko Puro (Puroplan Oy), Juhani Merimaa (Tavastia), Kim Heiniö (Korjaamo), Juuso Kokko (N&W, Maya, Loose…), Tuomas Backman (Café Esplanad, Succès), Thomas Staudinger (Picnic Yhtiöt) ja Teemu Lehto (Kalaravintolat), Sikke Sumari (Tony’s Deli), Kari Aihinen (Chez Dominique), Riku Stenroos (Helsinki Club), Heimo Keskinen (Ravintolakolmio). Eero-Pekka Rislakki (päätoimittaja, 5 Tähteä –lehti). Saku Tuominen (tuottava kulinaristi Broadcasters), Jaakko Lyytinen (City-lehden ruokakriitikko)

15 kommenttia

Katri

21.1.2005 13:28

S.I.P.A.S.E.M.A valloittaa..

-Olisipa jo sunnuntai.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

huuuh

21.1.2005 23:31

Haha, Sedun mestat on teinihelvettejä mihin työntekijät valitaan ulkonäön perusteella. Eli tiskin takana on usein joku solariumin ja tekokynsien viidakossa sompaileva teinityttö, tai wannabeteini. Hommaa Sedu ammattitaitoisia työntekijöitä, ei sitä suotta kouluttauduta 3,5 vuotta restonomiksi! Tai ilmeisesti joo, koska pestaat joka tapauksessa puolijulkkuja tai pintaliitopimuja. Ja vielä ihmettelet miksi kritisoidaan?:D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JuhQu

23.1.2005 11:57

Hei Sedu, ei yks tiesto sun mainetta paranna. Sun baareissa soitetaan silti vaan sitä listahitti moskaa..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Seppoooo

24.1.2005 01:38

Haluaako ammattitaitoiset edes Sedulle duuniin?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Qubic

25.1.2005 13:17

No mitä pahaa teineydessä muka on?? mun mielestä hittimusa just tollasissa bailumestoissa yms kuuluu vaan asiaan.. ja antaa ihmisten olla sellasia kuin ovat, olkoot sitten teinityttöjä tai vaikka ketä.. :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

suomsisu

28.1.2005 23:00

Täysin käsittämätöntä, miten Molly voi voittaa paras henkilökunta -osion! Henkilökuntaan kuuluvat myös ovimiehet, jotka ovat sellaisia karjapaimenia että huhhuh!

Eräänäkin iltana viime keväänä todistin portsarin täysin liioiteltua voimankäyttöä. Selvästi suomea ymmärtämätön ulkomaalainen asiakas laitettiin katuun tämän oven ylivartijan toimesta niin nätisti, että wrestling-tuomarit antaisivat täydet pisteet. Tämä pahoinpitely oli täysin tarpeeton, sillä ilmeisesti ravintolasta poistettu asiakas oli jo suuntaamassa kotia kohti, kunnes portsari vielä innostui lämpenemään.

Tästä asti ko. muuten ansioitunut ravintola on ollu isossa boikotissa. Mielummin asioin paikassa, jossa palvelu on yställistä heti ovelta alkaen.

-boikotissa myös Baarikärpänen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

dippadai

1.2.2005 23:49

Eiköhän aika monen ravintolan henkilökunta täyttele työajalla noita äänestyslipukkeita. Itse ainakin tiedän yhden ravintolan jossa näin on toimittu...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

juupniin

2.2.2005 20:23

[LAINAUS]suomsisu kirjoitti 28.01.2005 klo 23:00:
Eräänäkin iltana viime keväänä todistin portsarin täysin liioiteltua voimankäyttöä. Selvästi suomea ymmärtämätön ulkomaalainen asiakas laitettiin katuun tämän oven ylivartijan toimesta niin nätisti, että wrestling-tuomarit antaisivat täydet pisteet. Tämä pahoinpitely oli täysin tarpeeton, sillä ilmeisesti ravintolasta poistettu asiakas oli jo suuntaamassa kotia kohti, kunnes portsari vielä innostui lämpenemään.
[/LAINAUS]

niinpä niin... sillä ilmeisesti niin ja saatoi olla näin, mutta mahdollisesti voi olla että olikin siten niin tai näin... niin helppo sanoa ulkopuolisena mitä kuuluisi tehdä, pahalta se aina näyttää, mutta enpä arvostelisi jos joutuisin kertaakaan sanomaan sanan "ilmeisesti". Tilanteisiin on syyt, niitä ei vain ohikulkija näe. Kiitän kaikkia pokeja ravintoloissa joissa käyn, koskaan ei ole ollut ongelmia ja olen saanut juhlia turvallisesti. Hmm... johtuisikohan omasta käytöksestäni...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

leenaelli

3.2.2005 13:57

Hei,
osallistuin Ravintolaäänestykseen. Tulokset luvattiin julkaista City-lehdessä. Oliko tässä äänestäjille kilpailu ja mistä tiedän, voitinko?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tiia-Maria29

17.2.2005 11:55

Ihmettelen vaan mistä papa giovanni repii pisteitä palveluista. Aika moni on sitä mieltä kuulemani perusteella, että ravintola ansaitsisi huonoimman palvelun-palkinnon.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lidande

1.3.2005 23:41

Kuka p... äänestää aina Santa Peen safkat parhaaksi?!?!?!
Jos osaa kaataa BBQ-soosia purkista lautaselle, laittaa valmis?eineksiä pussista, jotenkin paistaa pihvin ja uskaltaa jättää viinipullon pöytään, niin sekö tekee safkasta hyvää? Kaikki on aina niin standarikaman ja teollisen makuista, että olen jo koittanut kuunnella kilahtaako se mikroaaltouuni vai ei.
Ja koska lafka edelleen keikkuu listoilla, niin tietysti sinne kutsutaan usein syömään, kun joku luulee tarjoavansa hyvää ruokaa. Tästä saa sitten kärsi melkein viikottain, kun ei kieltäytyäkään voi.
Pelastakaa ja poistakaa tuollaiset paikat listalta! Jättäkää safkaluokka oikeille ravintoloille ja reiluille husmanskost paikoille!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

marz

3.4.2005 22:06

mitä toi S.I.P.A.S.E.M.A. tarkoittaa?! kertokaa, ei vanha tajuu...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Konna77

22.4.2005 19:38

Tulipahan käytyä juuri käytyä bailumesta
nro 1:ssä ja on tosiaankin kaupungin ykkösmesta EHDOTTOMASTI.Terveiset baarinpitäjille.Jatkakaa samaan malliin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Bailatino

20.6.2005 18:51

Ravintolaäänestyksen tuloksia raportoitaessa pitäisi kysyä sanalliset perustelut, miksi vastaaja on valinnut ravintolan parhaaksi bailupaikaksi tai äänestänyt ravintolan parhaan henkilökunnan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

djmegabulu

7.5.2006 14:43

Ne, keitä sedun toiminta ylipäätään ärsyttää/raivostuttaa voivat vallanmainiosti olla tulematta sk-ketjun baareihin ja etenkin olla arvostelematta paikkoja pintaliitomestoiksi. Eikös ne olekin tehty rikkaille snobeille??
t.teinibimbo studion työntekijä

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi