Ravintolapäivää vietetään taas sunnuntaina ympäri maailmaa

Sunnuntaina maailman ravintolakenttä saa satoja uusia rafloja.

Kuva: Tuomas Sarparanta / Ravintolapäivä

Yhtä parhaista suomalaiskeksinnöistä, Ravintolapäivää, vietetään taas tulevana sunnuntaina 20. elokuuta. Päivän aikana sadat ravintoloitsijat avaavat yhden päivän pop up -ravintoloita kymmeniin eri maihin.

Aktiivisimpia Ravintolapäivän viettäjiä ovat perinteisesti olleet Helsingin lisäksi Montreal ja Pietari. Elokuussa samaan sarjaan nousee lukuisten suomalaiskaupunkien lisäksi myös Norjan pääkaupunki Oslo.

”Tarjonta on jälleen kerran ilahduttavan monipuolista”, iloitsee Antti Tuomola, yksi Ravintolapäivän perustajista.

”Esimerkiksi Helsingistä löytyy kuormapyörästä tarjoiltava intialainen aamiainen, kotitekoisia mehujäitä, katuruokaa Venezuelasta ja kodittomien koirien hyväksi tuottonsa lahjoittava hot dog -baari! Tulevaisuutta ennakoinee hyönteisravintolat, joita löytyy useammasta kaupungista.”

Ravintolapäivään voi osallistua kuka tahansa, ja esimerkiksi koululuokat, urheiluseurat ja partiolippukunnat käyttävät Ravintolapäivää varainkeruuseen. Työporukat ovat viettäneet TYKY-päiviä yhdistämällä voimansa ravintolan pyörittämisessä. Monet ravintola-alan ammattilaiset kokeilevat uusia ideoitaan Ravintolapäivän ravintolassa, ja onpa pop up -ravintoloista syntynyt lukuisia ihan oikeitakin yrityksiä.

Ravintoloitsijat voivat ilmoittaa pop-up-ravintolansa Ravintolapäivän kartalle aina sunnuntaihin saakka.

Ravintolapäivä lauantaina 20.8. Ravintolapäivää vietetään neljä kertaa vuodessa, seuraavan kerran lauantaina 18.11.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi