Ravintolauutiset: Helsinki

Hans Välimäki olisi halunnut postimerkkiinsä myös makua.
Hans Välimäki olisi halunnut postimerkkiinsä myös makua.

Välimäki postimerkkiin

Postin viime vuonna aloittama Minun pääsiäiseni -postimerkkisarja saa jatkoa. Kun vuoden 2008 pääsiäismerkin suunnitteli isä Mitro, ensi vuoden erikoismerkistä vastaa Michelin-kokki Hans Välimäki. 18.3. julkaistavassa 0,80 euron merkissä on lampaanpaistia, kulitsaa sekä tietenkin pashaa. Valitettavasti ruokia ei tarrapohjaisesta merkistä voi maistaa, mutta niitä tarjoillaan Chez Dominiquessa pääsiäisen tienoilla.
Chez Dominique, Rikhardinkatu 4

The Club vaihtaa omistajaa

Cuba Cafésta tutut Kim Heiniö ja Riku Stenros ovat hankkineet SK Ravintoloilta omistukseensa Simonkadun The Clubin. 400-paikkaisesta ravintolasta on huhujen mukaan suunnitteilla naisille suunnattu bailubaari. Uuden paikan nimestä ei ole vielä tietoa, mutta avajaisia on tarkoitus viettää viimeistään joulukuun alussa. Lisätietoa seuraavassa Cityssä.
Ravintola X, Simonkatu 6

Uusittu Chaplin

Biljardibaari Chaplin on kokenut täydellisen interiöörin muutoksen. Juuri valmistuneessa remontissa kalusteet sekä pinnat lattiasta kattoon on uusittu. Tiloissa komeilee myös 12 tuliterää biljardipöytää sekä skriini, joka näyttää muun muassa Viasatin ja Canal+:n urheilutarjontaa. Remontin myötä myös juomavalikoima on laajentunut, ja Chaplin on saanut myös uudet jatkoaikaluvat, perjantaisin ja lauantaisin ovet sulkeutuvat vasta klo 03.
Bar Chaplin, Mannerheiminkatu 6

Mainio halpisviini

Alkonkin valikoimissa oleva portugalilainen Portada 2006 -punaviini on huomioitu myös arvostetussa Wine Enthusiast -lehdessä. Marraskuun numerossa viini saa 85 pistettä “Paras ostos alle kahdeksan dollaria” -kategoriassa. Pullollinen tätä täyteläisyyttä, punaista viinimarjaa ja mausteisuutta, maksaa Alkossa 6,48 euroa.

Kämpille sataa kunniaa

Kämp-hotelli on saanut jälleen kansainvälistä tunnustusta. Kämp on kelpuutettu ainoana pohjoismaisena hotellina Traveller-lehden 400 parhaan luksushotellin listalle. Skandinavian parhasta hotellia kiiteltiin sijainnista, sisustuksesta, henkilökunnan palvelualttiudesta sekä ravintolapalveluiden ja huoneiden tasosta.
Kämp, Pohjoisesplanadi 29

Kuudes linja 3 v

Yksi Itäisen kantakaupungin harvoista live-klubeista, Kuudes Linja juhlii 3-vuotissynttäreitään 3. joulukuuta. Luvassa on niin kovaa ohjelmaa ettei sitä voida vielä paljastaa.
Kuudes Linja, Hämeentie 13 (Kaikukatu 4)

Rymy-Eetussa lounasbuffa

Rymy-Eetuun katetaan päiväsaikaan retrohenkinen lounasbuffa. Reilulla lounassetelillä saa alkukeiton, pääruoan, salaatit, leivät ja kahvin. Ruokailua varten voi varata kabinetin 8–16 hengelle. Myös sunnuntai-iltapäivisin on buffet katettuna, mutta hinta on kovempi.
Rymy-Eetu, Erottajankatu 15–17

Saagan asuja

Lappilaisravintola Saaga on hankkinut työasut Rovaniemeltä. Mieland Oy on suunnitellut vaatteet, joissa kuviona on poro-ornamentti. Asuihin liittyvät poronluukorut ja poronnahka-asusteet on valmistanut Koru- ja Taidekäsityö A. Kangasniemi. Uusien työasujen ansiosta myös asiakkaiden on helppo tietää henkilökunnan hierarkia. Tarjoilijat pukeutuvat harmaaseen, hovimestarit punaruskeaan, ja jos ravintolapäällikölle on asiaa, etsi oranssi työasu. Saagassa on myös tarjolla kuuden ruokalajin Poro&Bordeaux Menu 15.11. asti.
Ravintola Saaga, Bulevardi 34 B

Groteskin terassi auki läpi talven

Groteskin tunnelmallinen sisäpihan terassi on saanut ylleen katon. Lämmitetyssä teltassa voi nauttia kynttilän valossa kylmiä tai kuumia juomia ja syödä vaikka paahdettuja kastanjoita. Terassi on auki talvisaikaan keskiviikosta lauantaihin.
Grotesk, Ludviginkatu 8–10

Tallinnan huippukokit vieraisilla

Tallinnan parhaat keittiömestarit esittelevät taitojaan Helsingissä 3.–8. marraskuuta. Veljeskansan edustajat kokkaavat mm. Demossa, GW Sundmansissa ja Teatterissa. Eestin parhaaksi ravintolaksi valitun Ö:n edustaja vierailee Nokassa. Tall-sinki-tempaus vie Helsingin keittiökunkut myöhemmin vastavierailulle Tallinnaan.
Nokka, Kanavaranta

Kappelin klassikot

Kappelissa vietetään Klassikkoviikkoja 9.11. asti. Tarjolla löytyy pitkällä ja perinteisellä listalla esimerkiksi länsirannikon salaattia (10 e), sipulipihviä (23 e), metsästäjänleipää (23 e) sekä tietysti jälkiruokien klassikkoa, friteerattua Camembert-juustoa ja lakkahilloa (9 e).
Kappeli, Eteläesplanadi 1.

Casa Largo palaa

Makkaratalossa vuokrasopimuksen päättymisen takia lopettanut Casa Largo palaa ydinkeskustaan kahden vuoden tauon jälkeen. Espanjalaistyylisiä annoksia pääsee nauttimaan nykyisen Memphisin paikalla hotelli Vaakunan alakerrassa helmi-maaliskuussa. Memphis muuttaa vuodenvaihteen jälkeen yhden metropysäkin verran länteen ravintola Campin paikalle Kampin Narinkkatorin reunalle.

DJ Shah Hesarilla

Jawohl! Clinicin kemuihin saapuu vieraaksi Saksan trance-skenen nousukiitäjä Dj Shah. Saksalaisdeejii on juuri julkaissut yhteisbiisin Armin Van Buurenin kanssa ja sitä ennen remiksannut jo muun muassa Tiëstoa ja Cosmic Gatea. Ulkomaista taustatukea antaa puolalainen Nitrous Oxide, jonka Anjunabeats nappasi omaan talliinsa. Dekeissä hääräävät myös Miika Kuisma, Poliisi, Coma ja Kaiu & Sakura.
Clinic with DJ Shah Helsinki Clubilla 1.11. Liput 15 e.

Uusi klubikummajainen

La Persé -kollektiivin Jean-Mic ja Miss LiLi houstaavat uutta klubia Bar LOOPissa. FLOP-nimeä kantava klubi lupaa joka kuukauden viimeisenä perjantaina todellista indie-pop-viikonloppusekoilua: kovaäänistä poppia, melua ja kummallisuuksia sekä spontaania exhibitionismia ja nancy-poikia. Avajaisissa on Halloween-teema, ja pelottavaa pukuloistoa on odotettavissa. Cityhän valitsi La Persé -kollektiivin kaupungin parhaaksi pukeutujaksi vuonna 2007.
FLOP–avajaiset LOOPissa 31.10. klo 21 alkaen.

Tee Se Itse -klubireleet

Klubisivusto Klubitus.orgin uusitussa paitakaupassa voi päästää oman sisäisen suunnittelijan vauhtiin, jos yksikään yli 200 valmiista tuotteesta ei kelpaa. Tarjolla on lisäksi yli sadan paidan, hupparin ja lakin valikoima, joita voi tuunata mieluisakseen vaihtamalla väriä, painattamalla paitaan esimerkiksi 404:n tai [reiv:]-klubin logon, kirjoittamalla paitaan, mitä mieleen juolahtaa tai liittämällä siihen vaikka oman valokuvansa. Verkkokaupasta irtoaa tuunattavaksi myös stringit, tonttulakki, vauvojen ruokalappu sekä sateenvarjo.
Klubitus webstore osoitteessa http://www.klubitus.org

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi