Ravintolauutiset: Helsinki

Reino jammaili myös Cityn Kaupungin paras -bileissä lokakuussa.
Reino jammaili myös Cityn Kaupungin paras -bileissä lokakuussa.

Ravintolat:

Kuudennen Linjan synttärit

Live- ja deejii-musiikin tahdittama Kuudes Linja -klubi täyttää kolme vuotta 3.12. Onnittelulauluista vastaa livenä Reino and the Rhinos sekä Yo! Kuudes Linja Raps ja Wahoo! -deejiit. Juhlaan on myös aihetta siinä mielessä, että Kuudes Linja on edelleen Kallion ainut ravintola, jolla on jatkoaikaluvat viikonloppuisin klo 04:ään.
Kuudes Linja, Hämeentie 13

Design-glögiä Ahjossa

Ahjon baarimestarit ovat suunnitelleet perinteistä glögiä hieman erikoisemman version. Ahjon Design Glögi 2008 koostuu kuumasta luomusiideristä, siiderillä maustetusta vaahtokarkista, kanelivaahdosta sekä glögikaviaarista. Kaviaari on valmistettu keittiöstä drinkkipuolellekin levinneellä molekyylitekniikalla. Design-glögistä pääsee nauttimaan kahdeksalla eurolla.
Ahjo, Bulevardi 2–4

Livemusiikkia Cubassa

Aikoinaan Kurkiklubillakin jammailleen basisti Jan Simonsin uusi RITHEM-liveklubi on majoittunut Cubaan. Klubi-illat kulkevat tietyllä teemalla. Keskiviikkona 3.12. luvassa on Michael Jacksonia ja Madonnaa, kaksi viikkoa myöhemmin Christina Aguileran hittejä. Aguileraa tulkitsee ruotsalainen Jeanette Olsson, jonka ääni on kuulunut muun muassa Britney Spearsin ja Scorpionsin levyillä.
Cuba Café, Erottajankatu 7

Sipulin joulubuffet

Joulun ajan klassikko, ravintola Sipulin Joulumaa-buffet (51 e) on katettuna Bankettisalissa 9.–22.12. Alkuruokapöydässä on tarjolla ainakin runsas valikoima sillejä, mätiä, lohta ja muita kalaruokia. Pääruoan voi valita nieriän ja peuran sisäpaistin välillä. Jälkiruokamaha täyttyy vielä marenkikuorrutetulla jouluhalolla ja passion-jugurttimoussella.
Ravintola Sipuli, Kanavaranta 7

Beaujolais on täällä taas!

Ranskalaiset eivät hankalien säiden takia paljon puhu viinivuodesta 2008, mutta tuoreen sadon Beaujolais on jälleen täällä. Parhaimmillaan se on lievästi jäähdytettynä pikkujoulujen alkumaljana. Alkossa löytyy kaksi meillä uutta tuottajaa, Pierre Dumondin perusviini Beaujolais Nouveau (7,48 e) sekä Château des Logesin hieman ryhdikkäämpi Beaujolais-Villages Nouveau (8,90 e).

Ferran Adriàlta oma olut

Maailman parhaaksi ravintolaksi useaan kertaan valitun elBullin keulakuva ravintoloitsija Ferran Adrià on lanseerannut oman oluen joka tulee myös suomalaisiin oluthyllyihin vuoden alkupuolella. Inedit-nimeä kantavan oluen kehittelyssä on ollut mukana liuta Espanjan johtavia panimomestareita. Kuten arvata saattaa, olut on kehitetty nimenomaan ruokajuomaksi.
elBulli, Costa Brava, Katalonia

Talvioluet tulivat

Alkon jouluoluiden kuningas on saksalainen Schlenkerla Urbock (3,32 e). Kuin oluista savukinkkua nauttisi. Hyvä kakkonen on englantilainen Seriously Bad Elf (4,26 e). Puolen litran pullo hyvin runsasta, alkoholipitoisuudeltaan yhdeksänprosenttista hedelmäistä täyteläisyyttä. Pronssille sijoittuu kolmen neljäsosalitran pullossa 10,5-volttisena erittäin miellyttävän lakritsinen ja nuorekas belgialainen Gouden Carolus Christmas (7,18 e).

Viinin juhlaa

Loppuvuosi on australialaisen viinin juhlaa. Valkkarien löytö on vaalealihaisille kaloille mukavan kehittynyt, hieman vaniljainen Wynns Coonawarra Chardonnay (9,99 e). Punkkareissa valinta kohdistuu tyylikkäästi syksyn sienet mieleen tuovaan Rolling Shiraz Viognieriin (9,89 e) sekä kolmen litran laatikkoviineissä yksioikoisuudestaan huolimatta miellyttävään, tummien rypäleiden Merry Christmasiin (28,50 e).

Katajanokan uusi hotelli mantereelle

Katajanokan Waterfront-hotellia ei rakennetakaan meren päälle, kuten oli alun perin tarkoitus. Hotelli on päätetty rakentaa nykyisen satamaterminaalin paikalle. Hotellin piirustuksista on myös pyyhkäisty yksi kerros pois ja huonemäärä pudotettu 200:aan.
Hotel Waterfront, Katajanokka

Ilta Jorma Uotisen kanssa

Tony’s Delin tähti-illat jatkuvat Jorma Uotisen seurassa. Tiistaina 9.12. on luvassa kolmen ruokalajin illallisen (65 e) ohessa Uotisen esitys Sentimental Secrets. Kadonnutta rakkautta etsitään lauluissa Edith Piafilta ja Marlene Dietrichiltä sekä Kurt Weilin ja Jari Hakkaraisen sävellyksissä.
Tony’s Deli, Bulevardi 7

Kallen pöydät uusittiin

Kaarle XII:n remontti toi Suomi-baariin niin pienet pöydät että asiakkat nousivat kapinaan. Kapinointi kannatti sillä pöydät laitettiin vaihtoon. Nyt mahtuu taas tanssimaan eli Kasarmikadulla kaikki hyvin.
Kaarle XII, Kasarmikatu 40

Pianobaari Teatterissa

Teatterin Kellobaarin vieras on torstai-iltaisin laulava pianisti Miso Misic. Eri puolilla Eurooppaa pianobaareissa esiintyneen Misicin tyyliä luonnehtii parhaiten klassikko As Time Goes By. Sen lisäksi on luvassa paitsi ABBA:a ja Beatlesia niin myös yleisön toiveiden toteuttamista.
Teatteri, Pohjoisesplanadi 2

Crowne Plaza palkittiin

World Travel Awards palkitsi Crowne Plazan Finland´s Leading Hotel -palkinnolla. Maailmanlaajuinen gaala järjestettiin nyt 15:nnen kerran. Viime vuonna valinta osui Hotel Kämpiin.
Crowne Plaza, Mannerheimintie 50

Mange Sudissa joulun makuja

Mange Sudin listalle on otettu jouluisia makuja. Maisteltavissa on mm. Maitoporsasta, konjakilla höystettyä hummerikeittoa sekä piparkakkuinkiväärijuustokakkua. Vinilistaa on myös täydennetty tuhdimmilla tuotteilla. Ravintolassa on myynnissä kolmen- ja viiden ruokalajin menun sisältäviä lahjakortteja.
Mange Sud, Tehtaankatu 34

Klubit:

5-vuotias FINRG

FINRG juhlistaa viisivuotista taivaltaan itsenäisyyspäivän aattona Gloriassa. Merkkipäivän johdosta FINRG-kollektiivi (Carbon Based, Proteus, DJ Rx ja Alek Szahala) heittää live-keikan. Ulkomaista musiikkimakua esittelevät englantilaiset eli Ministry of Soundin Billy Bunter sekä ROB.O.T.T.
FINRG – 5 years of Finnish Freeform Gloriassa 5.12. Liput 15 e.

Tiger Stripes Clinicissa

Underground Clinic saa tällä kertaa vieraita Ruotsista. Illan pääesiintyjäksi saapuu vuonna 2004 Dingo-kappaleellaan mainetta kahminut housen ja teknon välimaastossa hiipivä Tiger Stripes, tuttavallisemmin Mikael Nordgren. Apulaisina toimivat Coma ja Paul Easy.
Underground Clinic Rose Gardenissa 29.11. Liput 10 e.

Hallucinogen kaupunkiin

Harvinaista herkkua tarjolla! Psytrance-mestari Simon Posfordin kaksi projektia vierailee saman illan aikana Helsinki Clubilla. Posfordin tunnetuin yhtye Hallucinogen soittaa livenä, Shpongle taas dj-setillä. Erikoisia äänitehosteita ja pirullisia rytmejä hyödyntävää Hallucinogenia pidetään yhtenä psytrancen merkittävimmistä pioneereista. Nyt voi kuulla, miksi.
Neo presents Hallucinogen & Shpongle Helsinki Clubilla 6.12. Liput 24 e.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi