Ravintolauutiset: Helsinki

Thaimaan makuja ilman poliittisia levottomuuksia.
Thaimaan makuja ilman poliittisia levottomuuksia.

Ravintolat:

Bangkok avaa

Kaisaniemenkadun Coloradon paikalle valmistuu pian uusi 400 asiakasta imevä ravintolakompleksi Bangkok. Ensimmäisenä, 12.12., avautuu katutasossa 115 asiakaspaikan lounge, joka toimii Aasia-teemaisena drinkkibaarina. “Käytämme drinkeissä thai-ruoastakin tuttuja aineksia, kuten sitruunaruohoa ja inkivääriä. Mai Tai kuuluu myös listalle, niin klassikkona kuin uudistettunakin versiona”, kertoo ravintolapäällikkö Harri Suonila. Tammikuun alussa avautuu myös alakerran ruokaosasto. “Thai-ruokaa, viimeisen päälle perinteikkäästi ja oikein tehtynä. Siitä huolen pitää thaimaalainen keittiöhenkilökunta.” Koko kompleksi on valmis, kun Bangkok by Night -yökerhopuoli avaa 7.1. Siellä luvassa on ainakin chilliä konemusiikkia sekä Clinic-klubin bileitä. Kilpailu kovenee Kaisaniemenkadulla, kun vieri vieressä ovat nyt Texas, D.D.R. ja Bangkok. “Ainakin asiakas pääsee halutessaan maailman ympäri 80 metrissä!”
Bangkok, Kaisaniemenkatu 4

Sinustako rokkitähti?

On The Rocks järjestää jo neljättä kertaa Wanna Be a Rockstar? -laulukilpailut. Homman ideana on, että kilpailija esittää valitsemansa kappaleen livenä kisabändin säestyksellä. Osakilpailuja järjestetään tammi- ja toukokuun välillä joka toinen viikko. Ensimmäiset laulunäytteet annetaan 18.1. ja kymmenen nopeinta ilmoittautujaa (joilla ei ole levytyssopimusta) pääsee mukaan. Osakilpailujen voittajat taistelevat kesäkuun alussa finaalivoitosta, kunniasta ja ravintolalahjakorteista sekä 1 500 euron arvoisesta studiodemosessiosta. Jos mielit laulamaan, biisilistaan voi tutustua Rocksin kotisivuilla. Kisan juontajana toimii Heta Hyttinen.
On The Rocks, Mikonkatu 15

Hiutale Bar levittäytyy

Annankadun urbaani olohuone, Hiutale Bar on saanut kaiman Kallioon, Porthaninkadulle. Viikonloppuisin Kallion Hiutaleessa soittaa vierailevia deejiitä aina yökahteen asti. Myös Reino Nordin on nähty lauantaina levysoittimien takana.
Hiutale Bar, Porthaninkatu 9

Vespaan deli

Vespassa on osattu katsoa Espan pohjoispuolelle eli Teatterin Delin vipinään lounasaikaan. Tammikuun remontissa Vespan katutaso muuntuu noutoruokalaksi.
Vespa, Eteläesplanadi 22

Bottan tulipalosotkut siivottu

Bottan yläkerroksissa riehunut tulipalo aiheutti taloon vahinkoja mutta jäljet on korjattu ja ainoastaan Runeberg- ja Snellman-kabinetit pidetään vielä tammikuun ajan suljettuina. Perjantaina 12. joulukuuta Dj Juhis soittaa kasarihittejä K-35-klubilla.
Botta, Töölönkatu 3

Hoikka Jyrki

Jyrki Sukula on nykyisin hoikkaa poikaa. Piileekö syy viininviljelijävaimo-Riikan lihansyömättömyydessä? Joka tapauksessa Sukulan uusin keittokirja, Hullu Kokki Piemontessa (24,20 e) on, kiitos kuvien ja taiton, näyttävä kirja. Mutta reilu viikko on riittämätön aika sekä kirjan että tv-sarjan tekemiseen. Jopa hullulle kokille. Näyttävä show kuitenkin.

Auki maanantaina!

Eiran piskuinen La Petite Maison pitää joulun kunniaksi ovensa avoimina myös maanantai-iltaisin. Joulua vietetään Eirassa alsacelaisittain. Maakunnan luomuviinit ovat mitä sopivimpia suomalaisranskalaiselle illalliselle, joita ravintolassa löytyy kaksi erilaista: kolmen lajin klassinen (69 e) sekä viiden ruokalajin alsacelainen (79 e). Viimeksi mainitussa silmä iskee Alsacen ylpeyteen, münster-juustoon.
La Petite Maison, Huvilakatu 28

Uusi Reilu olut

Reilun kaupan Mongozo-banaaniolut on ollut myynnissä Suomessa vuodesta 2007. Nyt se saa seuraa Mongozo Mango -oluesta, joka on valmistettu (tietenkin) Reilun kaupan mangoista. Uusi mangobisse on 3,6 %:n alea 0,33 litran pullossa ja sitä saa hyvin varustelluista ruokakaupoista ja ravintoloista. Mongozo-oluet ovat ainoita Suomessa myytäviä Reilun kaupan oluita.

Juustossa löytyy

Toimitukset tehdään spåralla. Näin julistavat vuoden juustopalkinnolla glamoroidut nuoret leidit, Hakaniemen hallin kahdeksan vuoden ikäisen Lentävän Lehmän omistavat siskokset. Palkinto myönnettiin pienten kotimaisten juustoloiden suosimisesta. Myynnistä neljännes suuntautuu ravintoloihin myös muuten ranskalaisia tuotteita suosivaan ravintola Chez Dominiqueen.

Olutta Jägeristä

Jägermeister on tunnettu makea saksalainen vatsanrauhoittaja ja maltaisen kumppani olutravintoloissa. Virolainen veljeskansa pani paremmaksi ja saman yhteen pulloon. Syntyi Jäägri Ölu – sopivasti lintuetiketin kera. Voltteja on tuhdit 5,4 %, joten olut maistuu paremmalta hieman jääkaappia lämpöisempänä.
Oluthuone Poirotti, Tehtaankatu 38 ja Toinen Linja 15

Rymy-Eetussa joulupöytä

Rymy-Eetuun katetaan 15.12. alkaen joka arkipäivä joulupöytä, joka sisältää kaikki perinteiset jouluherkut kinkusta rosollliin. Lounaan hinta on 15 euroa. Suuremmille ryhmille on varattavissa 8-16 hengen kabinetti.
Rymy-Eetu, Erottajankatu 15

Sushia työpaikalle

Masabi Oy on alkanut toimittaa valmiita sushi-annoksia työpaikoille ja miksei kotiinkin, lounasaikaan, kello 10–13. Annoksen hinta on 8–11 euroa, koosta riippuen. Catering-yritys tekee myös suuria kattauksia juhlatilaisuuksiin. Lounastilauksen voi tehdä netissä, osoitteessa http://www.masabi.fi.

Kalaravintoloissa panostetaan ruokaan

Olutvalikoimistaan tunnetuissa Kalaravintoloissa ollaan panostamassa entistä enemmän ruokaan. Punavuoren Ahvenesta, Maltaisesta Monnista ja Kauniista Kampelasta lämmintä ruokaa jo saa, ja ketjun muut ravintolat seuraavat perässä. Tarjolla on ollut mm. ribsejä ja poronkäristystä.
Punavuoren Ahven, Punavuorenkatu 12
Maltainen Monni, Mäkitorpantie 11

Musavisailua englanniksi

Rock Bar The Stagessa on aloitettu musavisa joka käydään kokonaan englannin kielellä. Ensimmäinen visa keskittyi AC/DC:n tuotantoon. Visassa on neljä kierrosta ja parhaat palkitaan. Omaa tietämystään voi testata joka keskiviikko iltaseitsemältä.
Rock Bar The Stage, Iso Roobertinkatu 13

Kossu on ja pysyy

Huh, huh meinasi mennä monessa kodissa väärään kurkkuun, kun aamun aviisista luettiin Suomen suosituimman viinaksen Koskenkorvan lopettamisesta. Väärä kurkku oli tällä kertaa oikea osoite, sillä Kossu on ja pysyy. Ensi vuoden toukokuussa vain etikettiin lisätään EU:n vaatima vodka-lisäys. Sisältö on ja pysyy samana.

Klubit

Monika Kruse kaupungissa

Monika Kruse, maailman tunnetuin naispuolinen tekno-deejii villitsee Hesarin tanssilattian Renegaden ja Basson pikkujoulubileissä. Changes of Perception –levynsä tiimoilta kiertueella oleva Kruse äänestettiin Saksan klubiraamattu Ravelinessa viime vuonna maan neljänneksi parhaaksi deejiiksi. Mukana ovat myös Eliot Ness kahden tunnin teknosetillään sekä Muffler ja Milla Lehto kolmen tunnin keikoillaan.
Xmas 2008 ja Monika Kruse Helsinki Clubilla 12.12. Liput 9 e.

Jack viisi vuotta!

Kermassa alkunsa saanut Jack-klubi täyttää puoli vuosikymmentä. Vaikka tilat ovat vaihtuneet Kermasta Rose Gardenin kautta Kuudennelle Linjalle, on musiikki pysynyt sopivasti tuoreena ja underground-vivahteisena housena. Syntymäpäiviä viettämässä ovat Way Out Westistä tuttu Jody Wisternoff sekä Lil Tony ja Orkidea. Ensi vuodesta alkaen Jack siirtyy Redrumiin ja tanssittaa joka toinen kuukausi.
Jackin 5 vuotisbileet Kuudennella Linjalla 12.12. Liput 12 e.

Teknon isä Redrumiin

Mistä tekno sai oikein alkunsa? Se selviää Redrumissa, kun levysoittimiin tarttuu mies, joka toi teknon maailmaan. Kyseessä on tietenkin 46-vuotias Detroit-teknon pioneeri Juan Atkins, joka tunnetaan myös nimellä Model 500. Häntä komppaa saksalainen Sascha Dive sekä Lil Tony.
Cosmic City presents Sascha Dive & Juan Atkins Redrumissa 27.12. Liput 10 e.

1 kommentti

Herra Kataja

15.12.2008 16:55

Jouluni on pilalla!!
Ei! Ei tämän artikkelin takia, vaan jo osittain sen takia, että minun olisi pitänyt jo tunti sitten lähteä ostamaan vaimolleni joululahjaa kun sitten pöntöllä istuessani kaikeksi surukseni törmäsin Lukijat Suosittelevat osioon vaikka olen jo vannonut lopettavani Cityn lukemisen juuri kyseisen präntin takia.
Ja nyt olen sitten koittanut löytää tapaa kommentoida juuri kyseistä osiota lehdessänne jo pitkään. Vaikuttaa tosin, että palaute tähän osioon on heitetty mereen... ja syystäkin.

Kuka hitto haluaa lukea miten Parturi-Kampaaja Jenna, 20 ei jaksa raahautua muualle syömään kun 15 metrin päässä olevaan Chicosiin!? Tai miksi jotkut muut Suomen idiooteista eivät osaa suositella kuin McDonaldsia, Chilliä, Raxia tai jotain muuta paskaa!!

Hitto seuraavassa lehdessänne voisitte tehdä Mäkkien vertailukierroksen ihan vaan, että muutkin ruoasta mitään tajuamattomat löytäisivät juuri sen parhaan mäkkihengen tai parhaan salaattibufeen jostain tietystä raxista?!?!?

Eikö jo iso osa tämän lehden ideaa ole ollut valaista tämän maan nuorisoa juuri ruokakulttuurissa, mutta nytten suoraan Vimman artikkelin vieressä on joka viikko mitä typerämpiä ehdotuksia.
Mitä ensi lehdessä? Pizza taxi? Kaisaniemen Hesburger? Shellin baari?!?!?!?

Jos tuhlaisitte aikaa 5 minuuttia enemmän tuohon osioon ja ette ottaisi ensimmäistä kahta tavista suosittelemaan D'Wokia tai muuta roskaa, niin saisitte jo huomattavasti paremman arsenaalin hyökkäykseenne pikaruokapaskaa vastaan. Kiitos ja näkemiin jos ei ala muutosta tapahtua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi