Ravintolauutiset: Helsinki

Koffin uusi liikemerkki.
Koffin uusi liikemerkki.

Koff on nyt sininen

Punaisena tunnetun Koffin liiketunnus uusittiin ja sen pääväri on nyt sininen. Logon suunnitteli tanskalainen designtoimisto Kontrapunkt. Sininen väri symboloi luotettavuutta ja puhtaita vesiä. Sinebrychoffin tunnus nostetaan esille koko tuoteperheeseen – oluisiin, long drink -juomiin, siidereihin, vesiin sekä virvoitusjuomiin.

Olo Vuoden ravintola

Suomen Gastronomien seura on valinnut ravintola Olon Vuoden ravintolaksi. Raati kiitti ravintolaa kotimaisista raaka-aineista, ruokalistojen suunnittelusta, hinta-laatusuhteesta ja viinilistasta. Olo on järjestyksessään 22. Vuoden ravintola -tittelin saanut ravintola.
Olo, Kasarmikatu 44

Portteripäivät Urkissa

Bottan tulipalo ei vaikuttanut katutason St. Urho’s Pubin toimintaan. Urkin helmikuuta piristävät jo perinteiset portteripäivät. Tarjolla on 14 eri portteria ja stoutia kotimaan lisäksi Baltian maista, Ruotsista, Britanniasta ja Belgiasta. Suomen arvostetuinta olutta, Koff Porteria, myydään hanassa brittiläisen pubiketjun 40 olutpyhätön portteriviikoilla.
St. Urho’s Pub, Museokatu 4

Savoy kaupungin romanttisin

Brittiläinen Times-lehti on matkailusivuillaan löytänyt jälleen valtakuntamme pääkaupungin. Nyt suitsutetaan Helsinkiä pikaloman kohteena ja Savoyta sen romanttisimpana päivällispaikkana. Kuten ravintolan nettisivuilla todetaan: täällä on monta liittoa solmittu. Nyt taas Kai Kallion keittiön uuden kevättrilogian myötä.
Savoy, Eteläesplanadi 14

Vaakuna palaa kehiin

Olvin kaivattu puolitumma olut Vaakuna palaa markettien hyllyille huhtikuussa. Aivan alkuperäistä, saksalaisen panimomestarin Herbert Groscupin kehittämää Vaakunaa ei saada, vaan sen myöhemmin markkinoille tullut, keskioluen vahvuinen versio. Mutta eiköhän sekin olutsiepoille 4,7-prossaisena maistu. Tosin nyt pienen pullon sijasta puolen litran tölkissä.

Amerikan oluita Ankkurissa

Amerikassa on kaikki isompaa ja komeampaa. Ainakin pienpanimoiden oluet. Niitä on tarjolla reilu tusina erilaista, alkoholipitoisuudeltaan kuusi-yksitoistaprosenttista, Old Anchorin Amerikan viikoilla (18–20 e/iso pullo). Mittava on myös viikkojen osuvasti nimetty liki puolen kilon Killer Cheese Burger (18 e).
Old Anchor, Pursimiehenkatu 16

Apollon keskiviikoissa soi rock

Apollon ohjelmistoon on kiinnitetty kevääksi kovia nimiä. Keskiviikkoiltoina tullaan lavalla näkemään mm. PMMP, Ilkka Alanko, Apulanta ja Maija Vilkkumaa. SK-ravintoloiden kanta-asiakaskorttia vilauttamalla voi lippuja ostaa helmikuun ajan alennettuun hintaan Lippupalvelun pisteistä.
Apollo, Mannerheimintie 16

Macu pastailee

Pauliina Palos lupaa keittiönsä käyttävän ainoastaan tuorepastaa ja aitoa parmesaania kuun vaihteeseen jatkuvilla pastaviikoilla. Kolmen ruokalajin pasta-aterian rakentaa esimerkiksi nauttimalla alkuun savulohicannellonia (11,80 e), pääksi lasagnea vuohenjuustoslla (14,50 e) sekä jälkeen mascarponella täytettyä ananasraviolia (9,10 e)
Macu, Mannerheimintie 50

Granin asemalle ravintola?

Elokuussa tulipalossa pahoin vaurioituneeseen Kauniaisten vanhaan juna-asemaan on suunniteilla ravintola. VR on käynyt neuvotteluja yrittäjän kanssa, joka tekisi taloon perheravintolan.

Ballantine’s on vuoden viski

Viskiasiantuntija Jim Murray on valinnut Ballantine’sin vuoden blended-viskiksi. Murrayn Whisky Bible -nimisen kirjan kutakin painosta myydään lähes 150 000 kappaletta. Uusimmassa kirjassa on esitelty 3850 eri viskiä.

Hans pani lusikan soppaan

Hans Välimäelle jäi Mannerheimintien Cochon Bakery, jonka leivät ovat näyttävästi esillä mestarikokin uusimmassa kirjassa Lusikka soppaan. Pelkän leivän ja sen juuren varaan ei sentään jäädä, vaan kumppaniksi valmistetaan pikkupurtavaa. Joihin aineksia olisi varmasti löytynyt enemmänkin kuin nyt nopeasti läpi selattavaan kirjaseen.
Chez Dominique, Rikhardinkatu 4

Playground avaa

Berliini-henkisenä ug-klubina vuonna 2004 aloittanut Rose Garden on historiaa. Nyt sisustus on uusittu, äänentoistoa paranneltu ja tilalle avattu uusi klubi, Playground. Se jatkaa siitä, mihin Rosis jäi, eli viikonloppuisin on luvassa elektronista musiikkia teknosta ja housesta rumpubassoon ja elektroon. Pleikkarin majapaikakseen ovat ottaneet muun muassa seuraavat klubi-illat: Party & Play, Boner, Beatniks sekä Underground Clinic.
Playground, Iso Roobertinkatu 10

Vinylistä Lime Cocktail Bar

Kaupungin parhaaksi minibaariksikin vuonna 2006 valittu Yliopistonkadun Vinyl on vaihtanut omistajaa ja vähän liikeideaakin. Vaihdoksen myötä levymyyntipiste saa huutia ja nimi muuttuu Lime Cocktail Bariksi helmikuussa. Baarista tulee lounge-henkinen aloittelupaikka, jossa deejii vastaa house-, funk- ja soul-rytmeistä keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin. Hiphop ei enää täällä soi.
Lime Cocktail Bar, Yliopistonkatu 8

Klubit

[reiv:] muutti Redrumiin

Ensin oli Kerma, sen jälkeen majapaikkana toimivat muun muassa Hesari, Fever, DTM ja Rose Garden. Nyt [reiv:]-klubi suuntaa kohti Redrumia. Avajaiset tanssitaan Acid Kingsin live-vedon sekä Eliot Nessin, Milla Lehdon, Tero Kallion ja J. Projectin deejii-settien tahtiin.
[reiv:] Redrumissa 21.2. Liput 8 e.

Hallmark 9 v

Kaupungin vanhin yhtäjaksoisesti toiminut tranceklubi Hallmark täyttää jo kunnioitettavat yhdeksän vuotta. Ravintola Bankissa järjestettäviä juhlia isännöivät Hallmarkin vakiokalusto DJ Tab & Super8 sekä Unityn oma poika Orkidea. Liput Hallmarkin synttäribileisiin on muutamana viime vuonna myyty loppuun, joten kannattaa varmuudeksi tehdä koukkaus Street Beatiin.
Hallmark – 9v-synttärit Bankissa 14.2. Liput 9–10 e.

Clinic täyttää vuoden

Clinic-klubikonseptin yksivuotisjuhlallisuudet alkavat 13.2. Underground Clinicin kemuilla, jolloin musiikkimakuaan esittelevät saksalainen Marc Romboy sekä Paul Easy ja Casper. 21.2. vuorossa on Clinicin tranceosaston juhlallisuudet Bangkokissa, jossa tahtipuikkoa heiluttavat nosteessa olevat hollantilainen Richard Durand, Poliisi, Orion sekä Indigo.
Underground Clinicin 1v-juhlat Playgroundissa 13.2. Liput 8 e.
Clinicin 1v-juhlat Bangkok by Nightissa 21.2. Liput 15 e.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi