Ravintolauutiset: Helsinki

Kun otat, föönaa. Rami Luusua ja Erica Sjöund.
Kun otat, föönaa. Rami Luusua ja Erica Sjöund.

Kampaamo D.D.R:ään

No johan on! Klubi- ja seurusteluravintolakonseptia yhdistelevä D.D.R on ottanut suojiinsa myös Berlin Hairdressers-hiusstudion. Tämä tarkoittaa sitä, että D.D.R:n tiloissa toimii myös valtakunnan ensimmäinen kampaamo-ravintola. Berlinissä tilaa on kerralla kuudelle asiakkaalle ja liikkeen kautta hoituu myös make-up-palvelut sekä koulutukset ja näytökset. Uutta tukkabaaria vetää hiusalan ammattilainen Rami Luusua. Berlin on avoinna alkuiltaan asti, joten bad hairday on enää pelkkä tekosyy.
D.D.R & Berlin Hairdressers, Kaisaniemenkatu 2 A

Haahti Vuoden Barista

Turkulainen Mikko Haahti on kiistatta Suomen paras kahvinkeittäjä, sillä hän voitti baristojen Suomen mestaruuden jo neljännen kerran peräkkäin. Kilpailussa arvostellaan sekä kahviannoksen makua että valmistustekniikkaa. Voitollaan mies varmisti pääsynsä lajin MM-kilpailuihin Yhdysvaltoihin. Halsti työskentelee turkulaisessa Café Artissa.
Café Art, Läntinen Rantakatu 5, Turku

Jamie Helsinkiin

Näin ainakin television suosikkikokin Jamie Oliverin herkut. Englantilaiskokki on tehnyt kolmen vuoden sopimuksen Scandic-hotellien kanssa näiden ruoka-annosten kehittämisestä. "Tavoitteenamme on antaa asiakkaillemme jotain ekstraa: gastronominen elämys", Scandicin tanskalainen pääjohtaja, itsekin uransa varrella Helsingissä viihtynyt Frank Fiskers lupaa.

Historiallinen ravintolavuosi

Kuluva ja ensi vuosi jäävät historiaan ennätyksellisinä ravintolakaupoissa. Näin, jos on uskominen HOK-Elannon ravintoloiden pomoa Jouko Heinosta. Hän tuskailee toistaiseksi, ettei omassa kiikarissa olevia yli sadan asiakaspaikan ravintoloita ole juuri tarjolla. Ja vuokranantajia, jotka pitävät kiinni nousukauden hintatasosta.

Ravintolaruoan hinta laskee?

Mikäli ravintolapalveluiden arvonlisäveroa pudotetaan syksyllä 22 prosentista 12 prosenttiin ja ravintoloitsijat siirtävät kevennyksen suoraan kuluttajalle, illallisen hinta putoaa selvästi ja lounaaseenkin on luvassa lähes euron alennus. EU päättänee asiasta kesään mennessä.

Lux R.I.P.

Lux, yksi kaupungin yöelämän suunnannäyttäjistä ja Cityn Ravintolaäänestyksen tulokas vm.’07 on tullut tiensä päähän. Kolme vuotta Kampin kauppakeskuksen yläkerroksissa toimineen yökerhon läksiäisiä vietetään helmikuun viimeisenä viikonloppuna. Vajaan kahden viikon remonttitauon jälkeen yökerho avaa 13.3. uudella konseptilla ja nimellä. Luxin, kuten samoihin tiloihin avautuvan uuden yökerhon, omistaa SK Ravintolat.
Lux, Kampin kauppakeskus

Lady Moon 10 v

Legendaarinen bilepaikka Lady Moon täyttää helmi-maaliskuun vaihteessa kunniakkaat kymmenen vuotta. City otti selvää, mitä näiden vuosien aikana paikassa on oikein tapahtunut. Statistiikka kertoo, että yökerhossa on tähän mennessä soinut noin 420 000 tanssibiisiä ja peilipallo on pyörinyt 5 256 000 kertaa. Lady Moonissa on juhlinut 500 000 bilettäjää, jotka ovat tilanneet noin yhteensä 1,8 miljoonaa juomaa. Ja kaksi kävijää on saanut porttikiellon kymmenen vuoden aikana.
Lady Moon, Kaivokatu 12

Savoy-teatterin ravintola Royalille

Ruokaa pienryhmille mutta myös yksittäisille asiakkaille, lupaa Kasperi Saari Royal Ravintoloiden uusimmasta hankkeesta. Kyseessä on huhtikuun puolivälissä Savoy-teatterin yhteydessä avattava, reilun 300 asiakaspaikan ravintola. Kahden kerroksen ravintolan suunnittelusta vastaa sama mies kuin läheisessä Teatterissa: ruotsalaistunut britti Rupert Gardner.

Korsika Eirassa

La Petite Maisonin keittiöstä vastaava David Albrecht suuntaa kevättalven kunniaksi Korsikaan. Ranskaan kuuluvan saaren kunniaksi on syntynyt viiden ruokalajin menu (79 e). Tarjolla on mm. bouillabaisse suolatusta turskasta, paistettua villisiansatulaa sekä kastanjakohokas ynnä vuohenmaitojäätelöä. Viinit toimittaa perhetuottaja Antoine Arena.
La Petite Maison, Huvilakatu 28.

Leikkeet Elitessä

Elite paneutuu suomalaisen gastronomian perinteisiin, leikkeisiin, maaliskuun alusta pääsiäiseen. Esa Mäkisen keittiö lupaa lounasajan jälkeen niin vasikasta valmistettavaa oskarinleikettä, porsaasta tehtävää sveitsinleikettä, broilerista pyöräytettävää havaijinleikettä kuin naudan jauhelihapihviä, ministerinleikettä. Hieman uuttakin on ajattelussa, sillä perinteinen wieninleike syntyy Elitessä lohifileestä. Lisukkeiksi voi valita ranskalaiset, pottumuhennoksen, kermaperunat tai lämpimiä kasviksia.
Elite, Eteläinen Hesperiankatu 22.

Nuevo matkaa Riojaan

Nuevon keittiön pomo Timo Keinänen johdattaa maalis-huhtikuun maakuntamenussaan Riojaan. Pohjoisespanjalainen ilta käynnistyy ilmakuivatulla kinkulla, parsa-paprikaterriinillä ja paistetulla taimenella. Pääksi nautitaan grillattua karitsankaretta ja makeaksi päätökseksi hyytelöityjä mansikoita. Viinit toimittaa moderni tuottaja Marqués de Cáceres.
Nuevo, Sofiankatu 4.

Klubit

 

Secret Gardenin uusi aloitus

Yksi edesmenneen Rose Gardenin suosituimmista klubeista, Secret Garden, lopettaa muutaman kuukauden taukonsa ja viettää avajaisiaan uutukaisessa Playgroundissa (joka tosin sijaitsee samassa paikassa kuin Rose Gardenkin). Tanssilattioita keinuttavat illan aikana Eliot Ness, Milla Lehto, Roberto Rodriguez, Muffler, Burma sekä Kaiu ja Sakura.
Secret Garden Playgroundissa 28.2. Liput 8 e.

Pacifique max!

On taas aika valtakunnan suurimpien vesibileiden. Viisi areenaa, 1 500 bilettäjää, seitsemän tuntia musiikkia ja yli 40 kotimaista huippuartistia samassa vesipuistossa. On Orkideaa, Alex Kunnaria, Joonas Hahmoa, JS16:ta, Proteusta, Top Billin’-deejiitä, Bommitommia, Heikki L:ää, DJ Slow’ta. Pääesiintyjäksi on lupautunut Ibizan deejiipioneeri Alfredo, joka on toiminut residenttinä muun muassa legendaarisilla Amnesia-, Pacha-, Privilege- ja Space -klubeilla. Nyt jos koskaan kannattaa kaivaa simmarit naftaliinista, mutta jättäkääpä ne vesipyssyt kotiin. 
Pacifique: Lumière Serenassa 7.3. Liput 39 e.

Tulossa: South Rakkas Crew

Jos missasit Basso Music Awardsin pääesiintyjän viime vuonna, ei hätää. Samainen ryhmä eli orlandolainen dancehall/elektro-akti South Rakkas Crew saapuu nimittäin Boner Clubin vieraaksi. Kotimaista osaamista esittelee illan aikana Ghetto 808 –miksauksista tunnettu DJ Rideon.
Boner Club Playgroundissa 7.3. Liput 10 e.

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi