Ravintolauutiset: Helsinki

Henri Klimscheffskij on Center Innin nokkamies.
Henri Klimscheffskij on Center Innin nokkamies.

Kolme Seppää Possukerhon tilalle

Hans Välimäen Center-Innille myymä La Société du Cochon muuttuu maaliskuun aikana ravintola Kolmeksi Sepäksi. Uuden ravintolan ruokalistalla maistuvat erilaiset ruokakulttuurit, baaripuolen listalla esimerkiksi muhkeat sandwichit. Kokonaisuuteen kuuluu myös kesäterassi Kalevankadulla.
Kolme Seppää, Mannerheimintie 14

Olutkellari 1 v

Samu Wickströmin luotsaama Kruununhaan Olutkellari Helsinki täytti vuoden. Sen kunniaksi tarjotaan kaikkia St. Bernarduksen laatupanimon seitsemää olutta, parin tynnyrin verran Suomenlinnan Panimon Helsinki Porter real alea sekä hanassa Laitilan Panimon tekemään Mämmi-olutta, jonka valmistukseen on nimensä mukaisesti käytetty sitä itseään.
Olutkellari Helsinki, Hallituskatu 3

Vespa uudistui

Helmikuun remontin myötä italialaisravintola Vespan ilme on uudistunut ja toisen kerroksen Ristoranten ruokalista on entistäkin italialaisempi. Ruokalistan primus motor on uusi keittiömestari Raffaele Salvatore. Kellariravintola Trattorian listalle on tuotu muun muassa jättimäiset Grande-pizzat. Katutason Bar & Delistä saa nyt arkiaamuista vähintään puolille öin asti italialaista purtavaa myös mukaan.
Ravintola Vespa, Eteläesplanadi 22

Mange Sudin kevätmenu

Tehtaankadun Mange Sud siirtyy kohti kevättä. Maaliskuussa menu ottaa kyytiinsä ankankoipisalaattia ja Pata Negra -possun niskaa, äyriäisruokia sekä kanta-asiakkaiden toivomaa karitsan filettä. Samalla uudistuu myös viinivalikoima. Listalle tulee esimerkiksi Raventosin viinitalon cavaa Penedesista, Espanjasta.
Mange Sud, Tehtaankatu 34 D

Voitto Saslikille

Isot annokset ja rasvainen ruoka kunniaan! Nimittäin jos on uskominen American Expressin paria tuhatta suomalaista kortinhaltijaa. Nämä valitsivat 15. kertaa vuoden ravintolansa, ja yllättäen voitto kohtasi Eiran perinteikkään Saslikin. Toiseksi sijoittui viime vuoden voittaja Demo ja kolmanneksi Savoy. Kolmikoista noteerataan Michelin-tähdillä ainoastaan Demo.
Saslik, Neitsytpolku 12

Taivaallista menoa

Hotelli Havenia on markkinoitu korttelin huippuravintoloilla, mutta myös hotellin aulabaarin aistikkaissa huoneissa piisaa neliöitä. Erityisen ylpeitä ollaan väkevien juomien valikoimista, mutta myös viineissä löytyy. Haastaja Kämpin baarille?
Haven, Unioninkatu 17

Privé is back

Kaupungin ensimmäinen “yksityisklubi” Privé teki paluun. Freda 51:n kainalossa toimiva Royal Privé on auki torstaista lauantaihin ja sisään pääsee Club Royal -kortilla. Myös 51:n konseptia on hiottu ja vanha Studio 51 nostaa päätään.
Royal Privé, Fredrikinkatu 51

Suomalainen vetää kunnon pohjat

Tuoreen Valviran teettämän tutkimuksen mukaan vain 15 prosenttia Suomessa myytävästä alkoholista nautitaan ravintolassa. Yhtenä syynä lisääntyvään kotijuopotteluun pidetään ravintoloiden tupakointikieltoa. Etelä-Suomen lääninhallituksen teettämien puhalluskokeiden mukaan yhdeksän kymmenestä ravintolaan tulevasta asiakkaasta on vetänyt vähintään 0,5 promillen pohjat. Alkoholin kokonaiskulutus laski viime vuonna 1,3 prosenttia.

Presidentti Club avataan tilauksesta

Vuodenvaihteessa haudattu Club Presidentti haamuilee satunnaisesti kevään aikana. Lauantaina 14.3. tiloissa pelataan suuri pokeriturnaus ja keskiviikkona 18.3. biletetään muuten vain. Ravintola on avattavissa hyvää ideaa vastaan muulloinkin.
Club Presidentti, Antinkatu 2

Pihviviikkoja

La Bodegassa, Rymy-Eetussa ja Storyvillessä syödään maaliskuussa pihvejä. Listalle on otettu kolme klassikkoa - Tournedos Rossini, chateaubriand ja T-luupihvi - erikoishintaan. Kaikkiin annoksiin on tarjolla myös suositusviinit.
La Bodega, Yliopistonkatu 5. Storyville, Museokatu 8. Rymy-Eetu, Erottaja 15-17

Kevyesti kesään

Koff Surfer -uutuusolut näkyy kevään ja kesän tapahtumissa. Nostokurjen yläilmoihin nostamaan Koff-ravintolaan pääsee voittamalla paikan päällä suoritettavan arvonnan. Uutuusolut nautitaan puolen litran tölkistä kesäisen vaaleana ja aavistuksen sitrusmaisena. Samalla City oikaisee numeron 5/2009 Sinebrychoff-uutista. Sinbrychoffin uusi liiketunnus on sininen. Panimon tuotteet, muun muassa Koff-olut, jatkavat vanhalla tuotemerkillään – ja värillään, joka on punainen. Pahoittelemme virhettä.

Iguana muutti, Dynasty avasi

Kalevankadun ja Fredan kulmassa pitkään vaikuttanut Iguana on muuttanut Kaisaniemenkadulle. Tiloihin on avattu kiinalainen ruokaravintola Dynasty.
Iguana, Kaisaniemenkatu 3.
Dynasty, Kalevankatu 23

Kuplivaa japanilaista

Tämä hurmaa vaativankin daamin: Raku-Yan samppanjaviikot! Neljä esteettistä ruokalajia ja niille valitut laadukkaat skumpat. Alkuun lähdetään susheilla, jatketaan kampasimpukalla ja paistetulla nieriällä. Jälkeen nautitaan manteli-pannacottaa puolikuivan Billecart-Salmonin kera. Alkuun ovat kuohuviaan esitelleet Larmandier Bernier, André Clouet ja Jacquesson. Namia mielelle ja sielulle alkaen 17.3. hintaan 79 e.
Raku-Ya, Eteläranta 14

Asia on pihvi

Maalis-huhtikuussa Teatterin pihviviikoilla pääsee kotimaisen lihan makuun. Keittiön Kalle Lindroth on erityisen ylpeä perinteisestä taikinoidusta fileestä, Beef Wellingtonista. Listalta löytyvät myös marmoroitu ulkofilee, grillattu entrecôte, coeur de filet sekä tournedos. Lisukkeina erilaisia perunoita ynnä haudutettuja pikkusipuleita sekä papuja eri muodoissa.
Teatteri, Pohjoisesplanadi 2

Klubit

Ihana 13 vuotta!

Kaupungin pitkäaikaisin houseklubi, Ihana, täyttää huikeat 13 vuotta. Synttäreiden kunniaksi Cityn Ravintolaäänestyksessäkin menestyneen Jenny Woon tanssilattialla soivat houseklassikot viimeisen kolmentoista vuoden ajalta. Ihana-deejiiden, Steden ja Tomi K:n, lisäksi soittamassa on myös dj Neil Farnley Lontoosta. Illan aikana voi kuulla ainakin nämä dj-kolmikon lempibiisit: George Morel: Let’s Groove (Neil Farnley), Klatsch: God Save the Queer (Stede) ja Kenny ”Dope” Gonzales presents The Bucketheads: The Bomb (Tomi K).
Ihanan 13v-synttärit Jenny Woossa 20.3. Liput 10 e.

M.O.R.P.H. & Eyden

Yksi tämän hetken suosituimmista b2b-deejiikaksikoista, Alex M.O.R.P.H. & Woody van Eyden saapuvat kaupunkiin näyttämään, miten trance taipuu neljällä kädellä. Muun muassa Paul van Dykin ja Rank 1:n kanssa työskennellyt kaksikko saa seurakseen Suomen kovimman trancedeejii/tuottajan – Orkidean.
Clinic with Alex M.O.R.P.H. & Woody van Eyden Bangkok By Nightissa 20.3. Liput 17 e.

Waltari plays The Cure

Torture-Torstai on omien sanojensa mukaan kuukauden härskein klubi-ilta. No, sen saa jokainen päättää, mutta mielenkiintoista on, että klubin järjestäjät DJ Proteus, Kuroshio Currentin aOi ja ErilaZ sekä BLD:n Toni ovat saaneet paikalle Waltarin soittamaan klubille cover-keikan. Illan aikana on luvassa mittava kattaus legendaarisen The Curen musiikkia. Viimeksi Waltari plays The Cure -keikka on kuultu noin viisi vuotta sitten.
Torture-Torstai Kuudennella Linjalla 26.3. Liput 10 e.

1 kommentti

Taivaallista

12.3.2009 21:22

Hieno sanaleikki tuo "Taivaallista menoa" ja hotelli H_a_ven.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi