Ravintolauutiset: Helsinki

Pure Jenkki, uskoo Poulsen.
Pure Jenkki, uskoo Poulsen.

Happy Dayz avautui

Entisen Rocktownin tilalle, Töölön kisahallin päätyyn on avautunut uusi Happy Dayz Töölö. Huomio nostalgikot, kyseessä ei ole sen vuosituhannen vaihteen kulmilla kuopatun lihatiskin spin off, vaan rehellistä amerikkalaista ruokakulttuuria edistävä 450 asiakaspaikan ravintola. “American diner kohtaa dj-perjantain”, kuvailee omistaja Henrik Poulsen. Tarjolla on biliksen ja penkkiurheilun lisäksi hampurilaisia, chicken wingsejä, jenkkioluita ja kunnon pirtelöitä. Kevyemmän ruoan popsijoille valmistuvat myös esimerkiksi Caesar-salaatit. ”Ja jos meillä soi yksikin suomenkielinen biisi, niin talo tarjoaa kierroksen.”
Happy Days Töölö, Paavo Nurmen kuja 1

Samppanjamenu Raku Yassa

Etelärannan japanilaisravintola Raku Ya viettää samppanjaviikkoja 4.4. asti. Tarjolla on neljän ruokalajin menu, joka koostuu muun muassa lohi-avokadomakista ja limemajoneesista, kampasimpukasta, paistetusta nieriästä sekä manteli-pannacottasta ja aprikoosi-umeshu-hillokkeesta. Jokaisen ruokalajin kanssa tarjoillaan eri samppanjaa, josta mielenkiintoisin lienee kokonaan chardonnaysta valmistettu Jacquesson Avize Grand Cru Blanc de Blancs 2000 -vuosikertaskumppa. Menu juomineen kustantaa 79 euroa.
Raku Ya, Eteläranta 14

Hima aukeaa

Kallioon avautuu uusi retrohenkinen baari, Hima. 110 asiakaspaikan kuppilassa voi ihmetellä muun muassa vanhoja levysoittimia sekä kalliolaisittain harvinaista kattavaa ulkomaisten oluiden valikoimaa. Soul ja lounge-musiikki soi joka päivä vähintään klo 01 asti ja hinnoittelu luvataan pitää maltillisena, esimerkiksi pullollinen Hima-viiniä tulee maksamaan 19 euroa. Arkisin luvassa myös lounastarjoilu.
Hima, Aleksis Kiven katu 56

Casa Largon paluu

Sokoksen kulman Memphis on muuttanut Kampin kauppakeskukseen ja nyt Mempparin tilat on täyttänyt espanjalaisravintola Casa Largo, joka palaa kaupunkikuvaan kahden vuoden tauon jälkeen. Casa Largo tarjoaa espanjalaisen keittiön makuja tapaksista paellaan unohtamatta kunnon pihviä. Ravintolan koko viinivalikoima on Espanjasta, kuten arvata saattaa. Paikka on avoinna päivittäin lounasajasta alkaen vähintään yöyhteen.
Casa Largo, Asema-aukio 2

Uuden Vespan kimpparuoat

Uusi Vespa luottaa sosiaalisuuteen: alakerran trattoriassa annosten tilaaminen tule halvemmaksi, kun niitä tilaa useampi. Esimerkiksi jos pekonipastan tilaa yhdelle hengelle, se maksaa 15,20 euroa, mutta jos ruokailijoita on kaksi, hinta on 14,20 euroa annos. Myös trattoriassa tarjottava Grande-pizza on todella grande. Vaille 20 euron grandesta riittää ateriaksi hyvin kolmelle naiselle. City suosittelee Salame Piccante -pizzaa (18,70 e).
Ravintola Vespa, Eteläesplanadi 22

Vuoden ruokakirja

Annumista on vasta neljännes takana, mutta kova työ on sillä edessään, joka aikoo Jari Peltosen ja Markus Aremon opuksen La Table – Ruokia Provencesta päihittää. Carman maestro on poikkeuksellisesti pukannut maailmalle opuksen, joka on on oikeasti kirja eikä kirjanen. Valitettavasti juomasuositukset puuttuvat, mutta ehkä sitten seuraavassa osassa. Hatunnoston arvoinen gastronominen teko.
Carma, Ludviginkatu 3-5.

Karhu loppuu Porista

Tanskalaisen Carlsbergin omistama Sinebrychoff on tehnyt odotetun päätöksen: Porin panimo sulkee ovensa. Oluen makuun päätös ei vaikuta, sillä jo vuosia valtaosa Karhusta on pantu Keravalla. Muutos oli ennakoitavissa viimeistään silloin, kun Pori Jazzin viralliseksi olueksi tuli Karhun sijasta Carlsberg. Nyt veikkaillaan, milloin Heinekenin omistama Hartwall lopettaa Lapin Kullan rekkarallin pohjoisesta ja siirtää tunturipurojen oluen valmistuksen Lahteen.

Alkosta myös olutta

Ja kaiken lisäksi maukkaita sellaisia! Pitkäripaisen oluenmyynti laskee kuin pahamaineinen lehmän häntä, mutta alkuvuosi pitää sisällään useita maukkaan maltaisia uutuuksia. Sellaisia ovat esimerkiksi runsaan jälkimaun vaalea tsekkiläinen Lucan Export (1,93 e) sekä runsaasti humaloitu, puolen litran englantilainen Wild Hare (3,80 e).

Tähtiä Helsingistä

Pari sataa kotimaista ravintola-alan vaikuttajaa rankkasi valtakunnan 50 parasta ravintolaa ammattilehti Viiden tähden äänestyksessä. Ykköstilan vei odotetusti Chez Dominique, kakkoseksi sijoitui Demo ja kolmanneksi Savoy. Neljänneksi kiirinyt Postres palkittiin myös Vuoden jälkiruokaravintolana. Viidennen pallin vei Olo.
Chez Dominique, Rikhardinkatu 4.

… ja Euroopasta

Vuorokautta ennen kotimaisia arvioita julkaistiin tämänvuotinen punakantinen Michelin-opas. Se ei Helsignin osalta sisällä yllätyksiä, vaikka tarkastajan tiedetään syksyllä kaupungissa käyneen. Vaikka Michelin-ukko ennakoi tanskalaislehdessä kolmannen tähden tulevan Pohjolaan pian, sellaisen vuoro ei vielä koittanut. Hans Välimäen Chez Dominique säilytti kaksi tähteään, Demo, Camra ja Postres yhtensä.
Demo, Uudenmaankatu 9.

Porvoon mitalla

Porvoossa juhlitaan nyt valtiopäivien 200-vuotisjuhlia, minkä kunniaksi perinteikäs Wanha Laamanni on järjestänyt modernin version perinteikkäistä pidoista. Inter-Continentalin muutosta Scandiciksi itänaapuriin paenneet Kari Jalava ja Matti Jussila ovat myös keränneet taloonsa viinikellarin, joka itsessään on retken arvoinen.
Wanha Laamanni, Vuorikatu 17, Porvoo.

Kevään viiniuutuudet

Lipitykseen ja salaateille on omiaan kuiva valkoinen espanjalainen Principe de Viana Chardonnay (9,94 e) Navarran alueelta. Punkkujen löytö tulee suomalaisten suosimasta Chilestä: Canepan Novisimo Carmenere (7,19 e) on omiaan lammasviiniksi ja Bordeaux’n tyylisenä vain murto-osa sikäläisten valioiden hinnasta. Laatikkoviinien uutuuksissa kannattaa lammasviiniksi ostaa nuorekas aussi Chill Out Cabernet Sauvignon (25,70 e, 3 l.).

Klubit

Voimalan VJ-taidetta

Huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna riittää ihmettelemistä Suvilahdessa, kun 15 video jockey -ryhmää esittelee taitojaan HELOW 2009 -tapahtumassa. Esityksiä varten Voimalaan rakennetaan kymmenien videoscreenien kokonaisuus sekä heijastetaan massiivisia ulkoilmaprojisointeja. VJ-vieraiden taustamusiikista vastaavat brittiläisen dubstepin, indien ja d’n’b:n huippunimet, muun muassa Chase & Status, Subfocus, Jack Beats ja Benga.
HELOW 2009 Voimalassa 3.–4.4. Päivälippu 15 e, viikonloppupassi 25 e.

Naisenergiaa, osa I

Nyt on luvassa naistentanssit. Kaksi nosteessa olevaa brittiläistä mimmideejiitä näyttää kaapin paikan Party & Playssa. Lontoon skeneä hallitseva elektroteknoilija JoJo De Freq on ollut perustamassa legendaarista Nag Nag Nag -iltaa ja toiminut myös vakio-deejiinä Bugged Out! -klubilla. Illan toinen emäntä Hannah Holland taas soittaa säännöllisesti Trailertrashissa ja on ollut perustamassa Bastard Batty Bass -klubia.
Party & Play Playgroundissa 3.4. Liput 10 e.

Naisenergiaa, osa II

Luvassa lisää tyttöjen musiikkia. Kaksinkertainen Hard Dance Awards -palkittu brittiläinen Anne Savage pistää kannat kattoon vuoden toisissa Fury-kekkereissä. Illan aikana soi varmuudella ainakin Savagen klassikoksi noussut Screwdriver-biisi, joka on lohkaistu maailman myydyimmältä hardhouse-ep:ltä, Tidy Girliltä. Myös Malesian F1-skabojen after partyssa vuonna 2005 soittanut Savage saa tukea Galravilta, Carbon Basedilta sekä Surrealilta.
Fury presents: Anne Savage Helsinki Clubilla 4.4. Liput 10 e.

8 kommenttia

Kotimatkalla

1.4.2009 10:51

Kertokaa nyt lisää tosta Himasta kun kerran kulmille on avautumassa! Olisko esim. jotain nettisivua? Ei oo vaikea arvata mitä ravintolaa pukkaa Googlen hakutulokset kun etsii Himaa..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Himaaaan

4.4.2009 20:57

Juu Himasta infoa kaipailen minäkin, google ei auta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

aprillipila

8.4.2009 14:57

Onko toi Hima ravintolan avautuminen Aleksis Kiven kadulle joku aprillipila? Luin viime perjantaina Metro lehdestä samaisesta ravintolasta ja lauantai-iltana sitten käveltiin sinne, mutta ei siellä mitään ollut?!?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Alppilalainen

11.4.2009 16:51

Ei taida Cityn toimittaja olla Stadista kun väittää, että Hima olisi avautumassa Kallioon. Hah! Jokainen oikea stadilainen kyllä tietää missä menevät kaupunginosien rajat Alppilan, Harjun ja Kallion välillä, mutta jos asia ole kovin tuttu, niin luulisi journalistin tarkistavan ensin faktat:

Alppila:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Alppila

Harju
http://fi.wikipedia.org/wiki/Harju_(Helsinki)

Alppiharju
http://fi.wikipedia.org/wiki/Alppiharju

Kallio
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kallio_(Helsinki)

Eli Hima ei t o d e l l a k a a n ole tulossa Kallion vaan Alppilaan. Siinä välissä on vielä Harjunkin kaupunginosa. Miten Cityssä voidaan kirjoittaa jotain noin maantieteellisesti pieleen? Onko Cityn toimitus täynnä jotain vidyn janareita???

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Bussilla ajelija

15.4.2009 11:22

Tänään ajoin bussilla A Kiven kadulla eikä tuossa osoitteessa mitään ravintolaa ole. On siinä tosin selkeästi paikka jollekin establishmentille, mutta siellä on vaan pahvit ikkunoissa. Tais olla bogus läppää?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tippidii

30.4.2009 00:04

ihmeellistä. onko uutta tietoa kyseisestä paikasta?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Alpen2

5.9.2009 12:09

Siihen aukeaakin Maltainen Riekko:

http://www.maltainenriekko.fi/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi