Ravintolauutiset: Helsinki

Imperian emäntä Irina.
Imperian emäntä Irina.

Imperia avaa

Entisen Royal Privéen tilalle aukeaa Suomen ensimmäinen venäläisille tarkoitettu klubi. Klubilla järjestetään joka ilta teemabileitä. Yökerhoa emännöi ohjelmapäällikkönä 18-vuotias Irina Mazhorova, KY-bilejärjestäjäkilpailun finalisti. Imperia avaa 9.5. Luvassa on kuulemma pintaliitoa ja sisään maksaa 15 euroa.
Imperia, Fredrikinkatu 51

Helsinki Beer Festival tulee

Perinteikäs Helsinki Beer Festival järjestetään Kaapelitehtaalla perjantaina 15. ja lauantaina 16. toukokuuta. Tarjolla on 300 eri olutta sekä 100 siideriä ja viskiä. Myös pienpanimot ovat vahvasti mukana. Festivaaliyleisöä viihdyttävät mm. Lenni-Kalle Taipale ja Veeti Kallio.
HBF, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1

Liberté pulassa

Helsingin Sanomat ilmoitti Lääninhallituksen peruneen kulttuuriravintola Libertén anniskeluoikeuden maksamattomien arvonlisäverojen vuoksi. Ravintola on toiminut huhtikuun lopusta lähtien ikärajattomana, ns. limuravintolana.
Liberté, Kolmas Linja 34

George lopetti

Vuodesta 1985 saakka toiminut, vuosien varrella jopa Michelin-tunnuksia saanut George on suljettu. Georgen keittiömestareina ehdittiin nähdä ajan saatossa mm. Markus Maulavirta ja Markus Aremo.
George, Kalevankatu 17

Chez Dominique nousussa

The World’s 50 Best Restaurants julkisti jo kahdeksannen kerran oman listansa maailman 50 parhaasta ravintolasta. Terävimmässä kärjessä ei ollut yllätyksiä. Paalupaikan otti jo neljännen kerran peräkkäin espanjalainen kolmen rengasukkotähden paikka El Bulli, The Fat Duckin ollessa toisena. Vuoden yllätyksestä vastasi kööpenhaminalainen kahden Michelin-tähden Noma, joka kiilasi seitsemän sijaa ylöspäin viime vuodesta. Vieläkin suuremmasta harppauksesta vastasi oman kotikylämme Chez Dominique, joka nousi viime vuodesta peräti 18 pykälää sijalle 21. Hyvä Suomi!
http://www.theworlds50best.com

Elmo Sport & Grill 2 v

Kampissa sijaitseva sporttibaari Elmo Sport & Grill on juuri täyttänyt kaksi vuotta. Lätkä- ja futisfanien toiseksi kodiksi muodostuneessa Elmossa näkyvät muun muassa Mestareiden liigan sekä Valioliigan ottelut Canal+:n ja Viasatin kautta. Kisakatsomon lisäksi tarjolla on 30 eri ruokavaihtoehtoa sekä seitsemän hengen tilaussauna.
Elmo Sport & Grill, Salomonkatu 17

A21 maailman paras baari

Annankadun cocktail-baari A21 niittää taas mainetta ja kunniaa. A21 on voittanut baariammattilaisille suunnatun WorldsBestBars.com-sivuston Top 100 baaria -äänestyksen. Top 100 -listalla menestymiseen vaikuttivat muun muassa kaupungin kiinnostavuus, baarin design, atmosfääri, juomat ja palvelu. Sivustolla käy vuosittain 3,6 miljoonaa kävijää ja se on suurin baarialan sivusto maailmassa. Aiemmin tänä vuonna A21 sijoittui neljänneksi baariammattilaisten Class-lehden Class 50 Choice Bars -kisassa.
A21 Cocktail Lounge, Annankatu 21

Uusi oluttapahtuma rautatientorille

Lammin Panimo ja Sinebrychoff ovat puuhaamassa suurta oluttapahtumaa Rautatientorille syyskuuksi. Kaksipäiväiseen tapahtumaan kaavaillaan mukaan pienpanimoita, ruokaa sekä elävää musiikkia.

Aaltopelti avaa

Cityssä kaupungin parhaaksi kesäkahvilaksi viime vuonna valittu Aaltopelti avaa ovensa Suvilahdessa kesäkuun alussa. Tänä kesänä peltimajaan tehdyssä kahvilassa voi nauttia vaihtuvista taidenäyttelyistä, musiikki-illoista ja poikkitaiteellisista tapahtumista. Sisustukseen kuuluu myös asiakkaiden käytössä oleva vanha savikiekkosoitin sekä riippumatto, jos alkaa väsyttää. Aaltopelti on avoinna joka päivä klo 10–18 aina elokuun loppuun asti.
Kesäkahvila Aaltopelti, Kaasutehtaankatu 1

Luksusta Krapissa

Ravintola Krapissa herkutellaan juhannukseen asti Ayalan samppanjamenulla (59 e). Neljä ruokalajia käynnistyvät kaloilla, jatkuvat oman palvaamon ankalla, porolla ja fasaanilla ynnä pinaatilla täytetyllä kuhalla. Lopuksi nautitaan kotimaisten pienjuustoloiden antia. Neljä kymmensenttistä upeita skumppia kustantaa 56,30 e.
Krapi, Rantatie 2, Tuusula

Kevään parsaviinit Etelä-Amerikasta

Parsasesonki on toukokuussa huipussaan. Sen kunniaksi Alkon uutuuksissa löytyy mainioita sauvignon blanc -rypäleestä tehtyjä valkoviinejä. Argentiinalainen Tierra de Luna (7,67 e) on todellinen löytö sopien myös lipitykseen sekä äyriäisille. Chileläinen Leyda Garuma (9,84 e) istuu täyteläisempänä alkuruokien lisäksi valkoisille kaloille.

Klubit

Neo Suvilahdessa

On elektronisen musiikin diggareilla taas tekemistä, kun kolme vuotta menestyksekkäästi toiminut klubikonsepti Neo valtaa Suvilahden alueen kahdeksi päiväksi kesäkuussa. Neo Festival on yhtä kuin ulkoilma- ja sisäkonsertteja, paljon erilaista aktiviteettia ja nimekkäitä esiintyjiä, kuten Stephan Bodzin, Goldie, Union Jack ja D Nox & Beckers. Jos mielit paikalle, niin tiedoksi, että ennakkoliput tulevat myyntiin toukokuun alkupuolella.
Neo Festival Suvilahdessa 12.–13.6. www.neohelsinki.fi

Devin The Dude kaupungissa

Viime vuonna Tavastian hullaannuttanut houstonilainen hiphop-artisti Devin The Dude innostui niin paljon Suomi-faneistaan, että piti lupauksensa ja tulee uudelle keikalle. Viisi soololevyä ja 15 vuoden uran tehnyt aina hymyilevä räppäri saa lämmittelijöikseen Pahat Viinit sekä DJ Anonymousin ja DJ Fiskarsin.
Devin The Dude Virgin Oilissa 9.5. Liput 25 e.

Julkkikset dekeissä

Bangkok by Nightissa käynnistyy uusi klubi MyMusic, jossa illan musiikista vastaa 2–3 julkkisvierasta, jotka soittavat kukin noin tunnin setin suoraan omasta levyhyllystään. Avajaisissa voi tirkistellä ainakin Music TV:stä tutun Axl Smithin sekä Henri Vähäkainun eli räppäri Geen levyhyllyn sisältöä. Lauantaiavajaisten jälkeen klubi siirtyy normaaliin viikkorytmiin, eli tors-tai-iltoihin. Seuraavan viikon deejii-vieraat voi bongata Bangkok by Nightin Facebook-sivustolta. Bangkokista saa uuden kodin myös legendaarinen, syyskuussa 11 vuotta täyttävä Super Kajal. Se tulee tanssittamaan kesäkuun alusta alkaen joka perjantai.
MyMusic Bangkok by Nightissa 16.5.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi