Ravintolauutiset: Helsinki

A21:n pojat Timo ja Niko.
A21:n pojat Timo ja Niko.

Chez Dominique ja A21 liittoutuivat

Maamme korkeimmalle rankattu ravintola Chez Dominique ja Suomen parhaaksi baariksi äänestetty A21 Cocktail Lounge ovat lyöneet viisaat reseptinsä yhteen. A21:ssä on tarjolla etukäteistilauksesta kolme menua, joissa kohtaavat Dompan keittiön maut sekä A21:n niihin sovittamat cocktailit. Dompan keittiömestari valmistaa annokset paikan päällä ja esittelee ne tarjoilun yhteydessä. A21:n baarimestari tekee samat temput juomilla. Voiko muuta enää vaatia, paitsi laskun? Siihen kannattaa varata 121-134 euroa menusta riippuen.
A21, Annankatu 21

Dylan avasi

Kahvilana, lounasbistrona ja juhlasalina toimiva hybridiravintola Dylan on avattu Arabiaan. Arkilounaalle paikka lupaa Pohjois-Euroopan laajimman salaattipöydän lounassetelin hinnalla. Saatavilla on myös makeaa ja suolaista purtavaa suoraan Dylanin omasta uunista, kunnollinen viinilista sekä päivän tuoreet smoothiet. Viikonloppuisin brunssin saa 13,50 eurolla. Ja tosiaan paikan saa vuokrattua yksityistilaisuuksiin. Dylania pyörittää Kim Heiniön johtama Soupster.
Dylan, Hämeentie 153b

SpåraKOFF liikkeelle

Varma kevään merkki, SpåraKOFF, on aloittanut liikennöinnin jo 14. kerran. Pubikierros raiteilla kestää vajaan tunnin ja kyytiin pääsee muun muassa Mikonkadun, Linnanmäen ja Kauppatorin pysäkeiltä. Kerralla pubivaunu voi ottaa kyytiin 30 matkustajaa. Kierroksen hinta on 8 euroa plus juomat päälle.
SpåraKOFF on raiteilla 29.8. asti.

Kaarna Forumiin

Suomi-ruokaan, tosin pohjoismaalaisella vivahteella, keskittyvä Kaarna baari & keittiö avaa Forumissa. Kahteen kerrokseen levittäytyneestä ravintolasta saa myös kotimaisista raaka-aineista valmistettuja tapas-annoksia, jotka tottelevat kyseenomaisessa ravintolassa nimeä snapas. Juomapuolella paikka on panostanut kotimaisten ja pohjoismaalaisten pienpanimoiden tuotteisiin.
Kaarna baari & keittiö, Kauppakeskus Forum

SavuKataja on Vuoden olut

Helsinki Beer Festivalin asiantuntijaraati valitsi Vuoden olueksi uusikaupunkilaisen Vakka-Suomen Panimon Prykmestar SavuKataja - lageroluen. Vuoden Olutravintolaksi valittiin espoolainen Gallows Bird.
Gallows Bird, Merituulentie 30

Kesäklubilla ale

Jenny Woon kesäklubilla myydään sunnuntaisin kaikki juomat 30 prosentin alennuksella. Dj:tä on paikalla kaksi, Mista S ja Nessi. Jenny Woodstock starttaa 31. toukokuuta.
Jenny Woo, Simonkatu 6

Gourmet-pitsaa

Palace Kämpin La Cocina on haudattu ja tiloihin on avattu kunnon pizzeria. Carlito´s eroaa peruspizzeriasta siten että kaikki raaka-aineet ovat huolella valittuja ja pizzojen hinnat ovat tietysti sen mukaiset. Täytteenä käytetään mm. prosciutto-kinkkua ja tryffeliä.
Carlito´s, Kluuvikatu 4

Livekaraokea

On the Rocksissa joka kesälauantai on varattu vieraileville tähdille. House band on opetellut yli 100 biisiä joista kukin voi valita mieleisensä. Karaokea lauletaan lauantaisin klo 21-24. Biisilista Rocksin nettisivuilla.
On The Rocks, Mikonkatu 15

Terveysherkkuja

Keveitä ja terveellisiä herkkuja makunautinnoista tinkimättä Graniittilinnassa juhannukseen asti. Keittiöpäällikkö Marko Helenius kokkaa Hyvä Olo Menu -kokonaisuuden mm. kotimaisista kasviksista, karitsanlihasta ynnä raparpersta. Tyylikkäät luomuviiit täydentävät aterian.
Graniittilinna, Säästöpankinranta 6. Museokatu 10.

Stadin olutta pullossa

Nyt saa pitkästä aikaa helsinkiläistä olutta pullossa, nimenomaan Stadin Panimon Pale Alea. Keskarin vahvuinen pitahiivaolut näkee päivänvalon Krunikan Olutkellarissa. Saman paikan heinäkuun puoliväliin jatkuvilla siideriviikoilla on tarjolla 50 erilaista kuplivaa juomaa.
Olutkellari Helsinki, Hallituskatu 3

Matka Pamplonaan

Pamplona tunnetaan parhaiten kesäisestä härkäjuoksustaan. Ei siis ihme, että Nuevon kesämenussa on pääosassa grillattu härkä. Alkuun nautitaan valkoista parsaa ilmakuivatun Serrano-kinkun kera, jälkeen suklaajäätelöä, mokkavaahtoa ynnä mantelikrokanttia.
Nuevo, Sofiakatu 4.

Klubit

Pete Tong Suomeen!

Yksi klubimaailman ja tanssimusiikin vaikutusvaltaisimmista miehistä, Pete Tong, nähdään Suomessa. Heinäkuisen LOVE-tapahtuman pääesiintyjäksi saapuvan Tongin ansiolista on melkoinen. Hän on muiden muassa tuonut acid house -kulttuurin Isoon-Britanniaan, perustanut legendaarisen FFRR-levylafkan, julkaissut Euroopan ensimmäisen house-kokoelman ja työskennellyt BBC Radio Onen äänenä vuodesta 1991. LOVE taas on kesän suurin yksittäinen klubitapahtuma kaupungissa.
Pete Tong The Circuksessa 5.7. 15 euron ennakkoliput myynnissä 25.–31.5. klo 9 Helsinki 10:ssä. 1.6. alkaen lippujen hinta 25 e ja niitä saatavilla myös Tiketistä.

Saksa-tekno raikaa

Berliini-teknon kuningatar Anja Schneider saapuu Playgroundiin. Mukanaan Anja kuskaa tuottajakollegansa, jolla on yksi vaikeimmin lausuttavista sukunimistä: Paul Brtschitsch. Parivaljakko esittää “Live Without Laptop”-settinsä e2e4-klubi-illassa toukokuun lopussa. Mukana ovat myös isännät Special Ed ja Cib.
E2e4 Playgroundissa 29.5. Liput 12 e.

Top Billin -levynjulkkarit

Kaksi edellistä Top Billinin julkaisua on myyty loppuun, joten dj/levy-yhtiö/klubijärkkäri-kollektiivi päätti julkaista kolmannen. Tales From Top Billin Vol. 3:lla ovat mukana kevään TB klubiremiksit sekä muutama ennen julkaisematon raita. Kokoelmavinyyliä juhlitaan Redrumissa Top Billin -deejiiden, Anonymousin, Fiskarsin, J-Lainin ja Flipperin voimin.
Tales From Top Billin Vol. 3 – Last Part of the Trilogy Release Party Redrumissa 22.5. Liput 9 e.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi