Ravintolauutiset: Helsinki

Vantaan Onnelan ravintolapäällikkö Jani Avelin.
Vantaan Onnelan ravintolapäällikkö Jani Avelin.

Vantaan Onnela avaa!

Jumbon kauppakeskuksen kupeessa sijaitseva yökerho Flamingo saa väistyä kesäkuun alussa Vantaan Onnelan tieltä. Noin 3 000 neliön ja asiakaspaikan ravintolakompleksille tehdään facelift ja sisältö muuttuu Onnela-henkiseksi.

“Yläkerran karaokesta tulee Suomipop-puoli ja alakerran Showroomista Live Band Karaoke”, kertoo ravintolapäällikkö Jani Avelin. Tämä tarkoittaa sitä, että lauantaisin kuka tahansa voi päästä vetämään biisin oikean livebändin kanssa Live Band Karaoke -lavalle.

“Hienolla tekniikalla, ammattimiksaajan kanssa ja samalla stagella, jossa on soittanut muun muassa Kool and the Gang. Bändin soittolistalla on satoja biisejä.” Kesäkeskiviikkoisin lavan valtaavat Suomi-artistit Pete Parkkosesta Kim Heroldiin ja Kendistä Redramaan. Liput keikoille maksavat vain viisi euroa.

Ja koska uusi Onnela sijaitsee Vantaalla, hemmotellaan myös muualta tulevia bilettäjiä.

“Saman illan taksikuitilla pääsee ilmaiseksi sisään kolmen kaverin kanssa. Kerrankin taksikuitti on suoraan vähennyskelpoinen.”

P.S. Jos olet kuskina, pyydä lipunmyynnistä kuskiranneke. Saat alkoholittomat juomat ilmaiseksi koko illan.
Vantaan Onnela, Tasetie 8.

Uusi kevytlonkero

Sinebrychoff lanseeraa kesäksi light-siiderien ja kalorikevyiden oluiden kylkeen uuden kepeämmän long drink -juoman. Gin LITE -kevytlonkerossa on potkua 5,5 volttia, mutta se sisältää kaloreita liki puolet vähemmän kuin peruslonkku: desissä Gin LITEA on vain 30 kaloria.

Klaus K:n etikettiviini

Designhotelli Klaus K lanseerasi viime vuonna oheistuotteena CD:llisen tunnelmamusiikkia. Tänä vuonna luvassa on oma viini. Klaus K:n etikettiviini tulee Barbaresco-alueelta Azienda Agricola Pelisseron viinitilalta ja itse etiketin on suunnitellut designer Harri Koskinen. Klaus K:n nimikkoviiniä on saatavilla punaisena ja valkoisena hotellin ravintoloista 35 eurolla sekä minibaarituotteena.
Klaus K, Bulevardi 2

Salutorget avasi

Helsingin kaupungin entisestä Rahatoimistosta on kuoriutunut skandinaavisiin makuihin keskittynyt ravintolakokonaisuus Salutorget. Satapaikkainen ruokaravintola sekä oleskelubaari ovat avoinna lounaalta pitkälle iltaan. Keittiöstä vastaa Jouni Jyrä, ja tarjolla on rehellistä ruokaa Toast Skagenista lihapulliin ja savustetusta lohesta äyriäisiin. Kahvila avaa arkisin jo klo 7.30.
Salutorget, Pohjoisesplanadi 15

Vihreä Macu

Macun kesäkuun salaattiviikoilla (13,60–16,10 e) maistuu kesä. Mikä olisi provencelaisempaa kuin Nizzan salaatti ja grillattu tonnikala tai kotimaisempaa kuin lämminsavulohi, uppomuna, tilliburgeri ja yrttikastike? No, ehkei jälkimmäisen yhdistelmän traditionaalisuudesta ole varmuutta, mutta siitä on, että Macu on avoinna joka päivä – myös juhannuksena.

Karaokepressa

Espoolainen baarimikko Joel Främing, 24, lauloi itsensä Desperadolla ja Moondancella valtakunnan yhdenneksitoista President of karaokeksi ravintola Onnissa torstaina 28.5.

“Luin City-lehdestä festareiden kilpailuista ja yritin President of pokeriin. Tipuin aikaisin, ja huomasin ehtiväni vielä karaokekisan alkukarsintoihin.

 Grani Big Bandin kanssa esiintynyt, bassopasuunaa ja pasuunaa soittava Främing satsaa nyt musiikkiin. Idolsiin hän ei kuitenkaan aio osallistua.

“Olin Turussa järjestetyissä karaokekisoissa toinen. Kisan voitti Ari Koivunen.”

Rokkipormestarit

Torstaina 28.5. Dante’s Highlightissa käydyn Mayor of Rock -finaalin voitti Anchors and Planets -bändi. Syksyllä 2008 kasattu bändi sisältää klassisen musiikin opiskelija Arto Ruotsalan (laulu, kitara), 23, sekä kolme teekkaria Tuomas Mäki, 23 (koskettimet), Matti-Pekka Laaksonen, 22 (basisti) ja Lauri Apajalahti, 25 (rummut).  Bändi harjoittelee kerran viikossa, mutta mikä on rokeinta mitä he ovat tehneet?

“Ahdoimme soittokamamme Laurin henkilöautoon itsemme lisäksi.”

Pokeripressa

City-lehden baarifestivaaleilla, ravintola Armaksessa järjestetyn President of poker -turnauksen voitti Nikolai Antonov, 22. Palkinnoksi Nikolai pääsee pelaamaan liveturnaukseen Unibet Openiin Prahaan.  Antonov valmistuu kesällä kauppatieteiden maisteriksi pääaineenaan business technology.

Reikäpizzaa Virginissä

Kiviuunipizza on suosituin Virginin ruokalistalla. Uusinta ovat reikäpizzat, pizza estivat (14,90 e). Kevyempi pizza syntyy, kun pizzan keskelle jätetään reikä, joka täytetään salaatilla. Reikäpizzaa saa merellisenä, salsiccia-makkaralla ynnä kanallisina.
Virgin Oil Co., Mannerheimintie 5.

Uudet talonviinit

Onnittelut Klaus k:lle uusista talonviineistä (35 e). Sekä valkkari että punkkari tulevat Piemontesta, Italiasta. Laadukasta vuosikertaa 2008.
Klaus K, Bulevardi 2

Klubit

Neo Festival

Suvilahden valloittaa kesäkuun toisena viikonloppuna noin 30 kovaa elektronisen musiikin artistia, 20 tuntia musiikkia ja toista tuhatta bilettäjää. Voimalassa ja sen viereisessä ulkoilmateltassa tanssittavat muun muassa Goldie, Roni Size, Slam, Marco V, Union Jack sekä liuta kotipuolen tiskijukkia Eliot Nessistä Orkideaan. Näkemisen arvoinen on myös Suomen tanssiskenen tähän asti suurin VJ-installaatio 30 skriinin avulla.
Neo Festival 12.–13.6. Suvilahdessa. Viikonloppupassi 50 e, pe 30 e, la 35 e. Koko ohjelma: http://www.neohelsinki.fi.

Derrick May Freedom Barissa

Yksi Detroit-teknon luojista, Derrick May, piipahtaa keikalla Kalliossa, tarkkaan ottaen Kuudennen linjan Freedom Bar -illassa. Teknon Miles Davisiksi kutsuttua Mayta lämmittelee itse oikeutetusti Lil Tony. Bileet alkavat terassilta jo klo 18 ja kotiläksynä kannattaa kuunnella Mayn Innovator-platta vuodelta 1996.
Freedom Bar Kuudennella Linjalla 14.6. Liput 7 e.

DJ Godfather Hesarilla

Top Billinin kesäbileissä on tarjolla harvinaista herkkua. Dekkien taakse asettuu nimittäin tuiki harvoin ulkomailla keikkaileva Detroitin ghetto-legenda DJ Godfather, jonka tavaramerkkinä on tehdä tunnetuista hiphop-hiteistä sekä vanhoista tekno- ja elektro-biiseistä omankuuloisia ghetto-versioita. Kummisetää lämmittelevät livenä timanttisessa keikkakunnossa oleva kaksikko Stig Dogg & DJPP sekä Top Billin –deejiit.
Top Billin presents Playa Haters In This House – summer party Helsinki Clubilla 13.6. Liput 12 e.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi