Ravintolauutiset: Helsinki

Lauantaina 5.9. Tavastialla esiintyy vielä Egotrippi.
Lauantaina 5.9. Tavastialla esiintyy vielä Egotrippi.

Tavastian lauantai-disko palaa

Kyllä, mutta bändien kera. Elävä musiikki starttaa lauantaista 19.9. alkaen aikaisemmin ja loppuilta reivataan aamuneljään asti. Helsinkiin on viime vuosina muodostunut laadukas dj-tarjota, Tavastian Juhani Merimaa perustelee. Laajaan musiikkilinjaan luvataan tanssittavaa pop- ja rocktarjontaa ja myöhemmin myös klubi- ja dj-vierailuja.
Tavastia, Urho Kekkosen katu 4-6

Harvinainen portteri “Kaloihin”

“Kala”-ravintoloiden sekä Black Doorin hanoihin on onnistuttu syys-lokakuulle saamaan suositun dublinilaisen ravintolapanimon Porterhousen Plain Porter. Voltteja tummanpuhuvassa oluessa on vain 4,3, mutta makua sitäkin enemmän. Vihreän saaren lisäksi Porterhouse toimii nykyisin Lontoon Covent Gardenissa.
Janoinen Lohi, Linnakoskenkatu 12

Skumpan kulutus romahti

Samppanjan kulutus on laskenut ravintoloissa alkuvuodesta peräti 16,2 prosenttia. Taantuma puree, mutta eivät makuaistit: muita kuouhviinejä nautittiin 2,7 pinnaa edellistä annumia enemmän. Sen sijaan punkkujen ja valkkarien myynti on romahtanut reilut kuusi prosenttia. Ravintolat edustavat tällä hetkellä vain yhdeksää prosenttia tilastoidusta alkoholin kulutuksesta.

Nuevossa nautitaan cavaa

Espanjalainen cava on erinomainen ruokajuoma. Se ilmenee syyskuun loppuun asti Nuevon meren antimiin painottuvalla erikoismenulla. Kuohuvat toimittaa Katalonian johtaviin lukeutuva tuottaja Codorníu. Alkuun nautitaan sini- ja vihersimpukoita sekä etanoita kuohkean hollandaisen kera, päälle gratinoitua taskurapua, riisikakkua sekä katkarapu-kookoskermaa. Ateria päättyy mokka-tuorejuustoleivokseen maitosuklaasoosilla.
Nuevo, Sofiankatu 4

Simpukoita Kellarissa

Mikael Kyyhkysen kattiloissa porisevat sinisimpukat marraskuun alkupäiviin asti. 40-vuotiaassa mutta ajattomalta tuntuvassa Kellarikrouvissa teemana on kattilallinen sinisimpukoita eri tavoin valmistettuna joko puoli tai koko kilo per annos. Klassisen ranskalaisen moules marinièren ohella simpukoita tarjotaan irlantilaisittain, espanjalaisittain ja intialaisittain. Viime mainitussa löytyy currya, juustokuminaa ja kookosmaitoa.
Kellarikrouvi, Pohjoinen Makasiinikatu 6

Farangissa hellitään vegejä

Farangissa on lanseerattu 7 ruokalajin maistelumenu vegaaneille. Menu on täysin vege sillä ruoan valmistuksessa ei ole käytetty edes maitoa. Menun hinta on 55 euroa. Farangista saa nykyisin myös lounasta, tiistaista perjantaihin.
Farang, Ainonkatu 3

Pressa on taas auki

Hotelli Presidentin yhteydessä toimiva Pressa Club on avannut jälleen ovensa. Klubin pressana häärää Lasse Norres ja lavalla nähdään syksyn aikana mm. Danny, Kari Tapio ja Tapani Kansa. Pressan yhteydessä toimii myös lauluravintola KaraÅke.
Pressa Club, Antinkatu 2

Joka viides kaato on ilmainen

Bowl Circuksen syksy toi tiskeille keilapassin. Jokaisesta ratavuokrasta saa passiinsa leiman ja neljällä leimalla irtoaa ilmainen keilatunti. Passi kelpaa sekä Sellon että Flamingon keilahallissa.
Bowl Circus Sello ja Flamingo

Rotterdamin musavisa

Bierhuis Rotterdamissa visaillaan sunnuntai-iltaisin 13.9.–18.10. musiikista. Tuotepalkintoja ja ilmoittautuminen Rotterdamissa ennen kisan alkua.
Rotterdam, Kampin kauppakeskus

Crowmoor on nyt myös päärynä

Laadukas Crowmoor-siideri maistuu nyt myös päärynältä. Crowmoor Dry Pear on kuiva englantilaistyyppinen premium-päärynäsiideri. Tölkki on 0,5 litraa.

Klubit

Furyn viisivuotiset: Proteus vs. Orkidea

Club Furyn synttäreillä on luvassa Proteuksen ja Orkidean yhteinen kolmituntinen, vuosien tauon jälkeen. Itse musiikki on vielä yllätys, mutta tarjonta tulee kattamaan säveliä miesten koko uran ajalta, alkaen vuodesta 1992. Ilta on pienimuotoinen historiakatsaus Furyn menneisyyteen: nopeaa, hard NRG-klassikoita ja hard-trancea. Puikoissa mm. Galrav, Anton Sonin ja Jnks. Condo Loungen puolella on tarjolla Kriss G:tä, Mangea, Turismo Liveä ja sen sellaista. Koko yön ajan. Ei dress codea, paitsi panostathan siihen miltä näytät.
Fury 5th Birthday presents: PROTEUS vs. ORKIDEA Helsinki Clubilla 4.9. Liput 8 e.

Jerome Sydenhamin omat illat

Ibadan ja Apotek Recordsien perustaja, house- ja teknoseteistään tunnettu herra Sydenham pistäytyi Playgroundissa toukokuussa ja paikasta innostuttuaan päätti pistää Suomessa klubi-illan pystyyn. Kuukausittaisissa illoissa soittaa Sydenhamin itsensä lisäksi aina yksi ulkomaalainen teknotähti. Avajaisissa kuullaan Drumcode-levymerkin perustajaa Adam Beyeriä, joka ei muuten ole soitellut kaupungissamme sitten vuoden 2002. Muina artisteina mm. Eliot Ness, Flink ja Jaago. Lokakuussa soittolistalla jälleen ruotsalaista: vierailevana tähtenä Tiger Stripes aka Mikael Nordgren.
Ibadan & Apotek Records presents: Jerome Sydenham & special guest Adam Beyer Playgroundissa 11.9. Liput 12 e.

Kreikka-klubi avaa

Ravintola Greciassa fiilistellään housen tahtiin syyskuusta alkaen joka toinen lauantai. Ensimmäisen illan vieraana Milla Lehto, vakituiset dj:t Noste ja Prime Number aloittavat illan. Jos haluat ilmaiseksi sisään, tule ennen kymmentä, mikäli taas tsatziki maistuu, keittiö on auki puoleen yöhön. Jatkoilla tarjoillaan viidestä alkaen Looneyn tahteja, sen jälkeen puoleen päivään asti Anton Soninia, Prime Numberia ja Ville Lopea.
The House Special-Grand opening Ravintola Greciassa 12.9.Liput 8 e. Afterparty 13.9. klo 05 alkaen. Liput 10 e.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi