Ravintolauutiset: Helsinki

Guinness on stout-tyyppinen olut.
Guinness on stout-tyyppinen olut.

Picasso-menut tulivat

Ateneumin Picasso-näyttely on innoittanut kaupungin ravintoloita. Neljän ruokalajin menu irtoaa Mange Sudissa näyttelyn pääsylipulla hintaan 49 e (normaalisti 56 e). Antiin sisältyy muun muassa bouillabaisse-kalakeittoa sekä maalaismakkaraa ja kampasimpukkaa sherryliemen kanssa. Lyonin kolmen setin menu (44 e) tarjoaa esimerkiksi tonnikala-äyriäissalaattia ynnä Camarguen härkäpataa.
Picasso-näyttely Ateneumin taidemuseossa
Mange Sud, Tehtaankatu 34 D
Lyon, Mannerheimintie 56

Kallen tribuutit

Kaarle XII:n tribuutti-illoissa ei coveria jätetä. Perjantaisin kuullaan livenä mm. Jamiroquain, Tina Turnerin, Billy Idolin ja Beatlesin hittejä. Ohjelmisto osoitteessa kaarle.com.
Kaarle XII, Kasarmikatu 40

Rocksin langaton

On The Rocksin yläkerrassa soi perjantaisin ja lauantaisin livemusa unplugged-hengessä. Komediaklubi kokoontuu keskiviikkoisin ja kerran kuussa, sunnuntaina lavalla Hemma Beast.
On the Rocks, Mikonkatu 15

Teatterissa hitaasti

Slow Food -ajattelu on Teatterin keittiöpäällikön Kalle Lindrothin lokakuun loppuun tarjottavan menun takana. Alkuun suosittelen tillisilakoita, mallasleipää ja siianmätiä (12,40 e).
Teatteri, Pohjoisesplanadi 2

Intiaanikesän punaiset

Syyskuun punaiset löydöt ovat laatikkoja. Kahden litran australialainen B.Y.O. (18,66 e) on omiaan sienille ja pastoille, mustaherukkainen chileläinen kolmen litran Cono Sur Tocornal Cabernet Sauvignon (23,90 e) tonnikalalle sekä valkoiselle lihalle.

Guinness 250 vuotta

Maailman kuuluisin olut Guinness täyttää 250 vuotta ja sitä juhlitaan Dublinerissa ja Molly Malone'sissa. Dublinerissa esiintyvät muun muassa trubaduuri Wellu Rowaltz sekä Cás. Lisäksi irkkuaiheisia pelejä ja dj-musiikkia. Molly Malone'sissa nostetaan varsinaisena syntymäpäivänä 24.9. Guinness-maljat kello 19.59. Lisäksi muuta ohjelmaa.
Dubliner, Kaivopiha 21.–27.9.
Molly Malone’s Kaisaniemenkatu 1 c

Visa Nurmi poissa

Ruokakirjailija ja mainosmies Visa Nurmi oli mukava mies. 53-vuotiaana pois nukkunut Nurmi julkaisi juuri ennen poismenoaan Antti Vahteran ja Iiro Rantalan kanssa uudenaikaisen, onnistuneen ruokateoksen Mojo (39 e).

Tornin salakapakka

Tornin American Barissa fiilistellään vanhan ajan kappakkatunnelmissa, kun ravintola muuttuu salakapakaksi. Speakeasy-viikkoa vietetään 7.–10.10. Idea on Lontoon ja New Yorkin Milk & Honey -baareista. Speakesy-viikolla jäät hakataan lohkareista ja mehut puristetaan hedelmistä.
American Bar, Kalevankatu 5

Krunikan Luomo toimii

Kruununhakaan avattiin kesäkuussa tasokas ruokaravintola Luomo. Luomon omistajat ovat työskennelleet esimerkiksi Chez Dominiquessa. Kokeile Kauppatoria, jossa on yhdistelty kaksi suosikkimakua, lihapiirakka ja jäätelö.
Luomo, Vironkatu 8

Savuolut Koffilta

Vahva kuusiprosenttinen Korpisavu on saanut rinnalleen 4,7-prosenttisen pikkuveljen ruokakauppoihin. Jos mahdollista, lopputulos on lähempänä Bambergin eteläsaksalaisia savuoluita. Hyvässä, kuparinruskeassa lopputuloksessa miellyttävät hyvä humalointi ja savuisan hapan jälkimaku.

Klubit

Goa 2 vuotta

Eli juhlat Helsinki Clubilla. Päätähtinä ranskalainen Talamasca, seitsemän albumia julkaissut Andromeda sekä Chromosomen-kaksikko Ruotsista. Ulkonäöstä vastaa ukrainalainen Trootootoo. Jatkot Playgroundissa kello 05 alkaen.
Helsinki Club 18.9. 19 e. Playground Afterparty 19.9.

Paul van Dyk tulee

Paul van Dyk saapuu ensi kertaa kuuteen vuoteen Suomeen ja esiintyy Colorsin kymppivuotisilla kera Alex Kunnarin, Anselmi Kuusiston, Danny Monacon ja Käpän. Ja siitä alkaakin Music for life-bilekavalkadi, jonka aikana joka lauantai huippusoittajia Euroopasta 14 viikon ajan.
Freda 51 26.9. 30 e etukäteen, ovelta 40 e.

Opiskelijoiden ensiapua

Dipolirock on syksyn suurin opiskelijoiden biletapahtuma. Entropy eli E-Apu on festareiden klubi, jolla kuullaan Proteusta ja Erkkoa. Kesätunnelmaa muulla alueella: kaljateltta, Scandinavian Music Group plus Pintandwefall ja juontopuolella Ari Peltonen.
Dipoli Otaniemi 30.9. ennakkoon 12 ja ovelta 15 euroa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi