Ravintolauutiset: Helsinki

Tuomas Vimma valitsee, mikä on maailman paras ravintola.
Tuomas Vimma valitsee, mikä on maailman paras ravintola.

Tuomas Vimma valitsee parhaat

City-lehden gourmet guy Tuomas Vimma on tätä nykyä The Nespresso World’s 50 Best Restaurants Academyn jäsen. Organisaatio rankkaa yhdessä Restaurant-lehden kanssa vuosittain maailman parhaat ravintolat. Vimman lisäksi akatemiaan kuuluu Suomesta, pääosin kokkeja, Hans Välimäki, Jarmo Vähäsavo, Tuukka Koski, Samuli Wirgentius, Pekka Terävä, Mikko Takala, Matti Romppanen, Kenneth Nars, Antti Leisten ja Anna-Maija Tanttu. Tänä vuonna ravintoloiden kärkikolmikko oli El Bulli (Espanja), Fat Duck (Englanti) ja Noma (Tanska).
http://www.theworlds50best.com

Einossa taas ruokaa

Sir Einon eli Eikan keittiö toimii jälleen – lähinnä salaattien ja liharuokien voimalla. Tarjolla on vaikkapa kanasalaattia (16 e) sekä lampaanpotkaa, juuressärää sekä valkosiplikastiketta (21,50 e).
Sir Eino, Eteläesplanadi 18

Kahvilapaahtimo avasi

Suomen ensimmäinen kahvilapaahtimo on avannut Aleksille. Kahvilassa paahdetaan itse omaa tilakahvia, tarjotaan lounasta ja aamiaiasta sekä tehdään täytettyjä ciabattoja tilauksesta. Kahvilan ovat perustaneet veljekset Svante ja Jens Hampf ja siellä työskentelevät lisäksi baristamaajoukkueen kapteeni Roman Kolpaktsi sekä keittiömestari Jon Linnavuori, joka on työskennellyt Lontoossa muun muassa L'atelier de Joel Robuchonissa. Kahvilan paahtimo on rakennettu mikropaahtimo Kaffa Roasteryn kanssa. Asiakkaat voivat ihmetellä paahtimoa ikkunalasin takaa.
La Torrefazione, Aleksanterinkatu 50

Rymy-Eetun maanantait

Rymy-Eetu houkuttelee lähinnä opiskelijoita maanantai-iltaisin halvalla oluella ja yhteislaululla. Miedot lasiset laulukirjat myydään puoleen hintaan ja paperiversion saa lainaksi panttia vastaan. Laulu raikaa iltakahdeksasta lähtien.
Rymy-Eetu, Erottajankatu 15-17

Linturavintola avasi

Alppilaan, Aleksis Kiven kadulle on avattu erikoisoluisiin ja mallasviskeihin panostava Maltainen Riekko. Tarjolla on mm. rapiat 100 erilaista olutta, biljardipöytä ja lautapelejä.
Kultainen Riekko, Aleksis Kiven katu 56

Gallows palkittiin

Espoon Niittykummussa sijaitseva, FC Hongan ja Bluesin kannattajien kantabaari The Gallows Bird sai arvostetun brittiläisen Cask Marque -laatutunnuksen oikeaoppisesta real ale -oluen anniskelusta. Tunnus myönnettiin Britannian ulkopuolelle vasta kuudennen kerran.
The Gallows Bird, Merituulentie 30

Klubit

Syntymäpäivät potenssiin kaksi

Lokakuun ensimmäinen perjantai on Ironraverin ja Prime Numberin synttärit Hesarilla. Muutakin tarjontaa kahden kerroksen politiikalla, muun muassa Luminescent, Cosmo, Sergei Shkuroff.
Helsinki Club 2.10. 10 e.

Erick Morillo Suomeen

Club Colors jatkaa vahvaa linjaa Paul van Dykin vierailun
jälkimainingeissa. Kakkosillassa päätähtenä yksi maailman johtavista house-pyörittäjistä, Erick Morillo. Komppaamassa Heikki L. Ja iih, ihanaa vielä kaksitoista viikkoa lauantai-klubeja jäljellä.
Freda 51 3.10. 20 e ennakkoon, 30 e ovelta.

Skandinavian suurin jungle

Skandinavian suurimmassa jungle-tapahtumassa päätähtenä loppuunmyytyjä saleja keräillyt Pendulum. Muuna tarjontana deejiit Infekto, Muffler, Burma ja Milla Lehto. Ekstrana luvataan nähtävän stagedaivausta.
Freda 51 & Privé 9.10. 18 e.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi