Ravintolauutiset: Helsinki

Jarkko Peränen maistattaa Wine Clubilla.
Jarkko Peränen maistattaa Wine Clubilla.

Maistiaisia Klaus K:ssa

Klaus K Wine Clubin järjestyksessä seitsemännessä viini-illassa maistellaan italialaisen viinitalo Candiallen viinejä talon suomalaisen omistajan Jarkko Peräsen johdolla. Illan aloittaa suklaa-tasting, jossa tutustutaan italialaisiin suklaisiin. Viini-illoissa on tähän mennessä maisteltu muun muassa oliiviöljyjä ja vinaigrette-kastikkeita. Ravintola Ilmattaren keittiömestari on suunnitellut maisteluviinien ympärille neljän ruokalajin menun. Taustalla musisoi DJ Tapio ja illan aikana arvotaan muun muassa hotelliyö, viinejä ja suklaata. Mukaan mahtuu 88 viinin ystävää. Cityn toimitus kiittää paketin hintaa. Alkumalja, kaksi tastingia ja ruoat kustantavat ainoastaan 55 euroa/sierainpari.
Klaus K Wine Club 19.3. klo 19. Varaukset puh. 0207704714. www.ravintolailmatar.fi

Seasons Seutulaan

Helsinki-Vantaan lentokentälle, terminaali 1:een on avattu ravintolakeskus Seasons. Tila pitää sisällään ravintolan ja kahvilan. Ruokalistalla on suomalaisia klassikkoannoksia sekä hampurilaisia ja salaatteja. Musiikin on valinnut DJ Slow.
Lentoasema, Seutula

“Tavallinen” Public Corner

Samanlainen on osuvalta nimeltään Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Public Cornerille kehittämä viisiprosenttinen nimikko-olut. Pilsner-tyyppisen oluen katkeruus on hieman normaalia lageria korkeampi, tarkkaan ottaen 30 EBU-yksikköä.
Public Corner, Mikonkatu 15

ViiniExpo Kaliforniaan

Kahden vuoden tauolta palaava ViiniExpo täyttää Messukeskuksen lauantaina 20.3. Teemana tällä kertaa Kalifornian viinit. Kokeile kuivaa kuohua, aromaattista valkoista viognieria ja rehevää punaista zinfandelia. Lisäksi tuottajat ja maahantuojat esittelevät satoja viinejä Alkon valikoimasta ja sen ulkopuolelta. Huomaa esimerkiksi Itävallan ja Ranskan osastot sekä australialainen Foster´s, joka esittelee omistamansa kalifornialaisen Beringerin hengessä ruuan ja viinin liittoa. Ammattilaiset perehtyvät viiniin jo torstaina ja perjantaina.
ViiniExpo, Pasilan messukeskus la 20.3. klo 11—18. 9/13 e. Maistelulipukkeet 1,60 e/4 cl.

Akin tytär jatkaa

Kabuki jatkaa toimintaansa Maria Takayaman johdolla. Maria on helmikuun lopussa syöpään menehtyneen Kabukin isännän Yoshiaki ”Aki” Takayaman tytär, jolle japanilaisten ravintoloiden keittiöt ovat tulleet tutuiksi.
Kabuki, Lapinlahdekatu 12

Sushi menee Porvooseen

Helsinkiläisistä sushiravintoloista tunnetut yrittäjät laajentavat toukokuussa Porvooseen ja suomalaiseen ruokaan. Johans avaa ovet Porvoonjoen varren sisäpihalle. Maaliskuussa Raku Yassa herkutellaan neljän ruokalajin samppanjamenulla (109 e juomineen).
Raku Ya, Eteläranta 14

Bonk Yrjönkadulle

Kalevankadun alkupää vilkastuu entisestään biletyspaikkana, kun Bonk Machine Inc Since 1898 avaa ovensa toukokuussa. Kyseessähän on siis Cityn Kuultua-palstalla jo mainittu ravintola, jolla nyt on siis virallinen nimi. Kuten Railonkosken perheen megapaikan nimestä voi arvata, suunnitelijana toimii Alvar Gullichsen. Uusia asiakaspaikkoja on luvassa 500, mm. terassi Yrjönkadulle.

Klubit

Punaviinikerho kokoontuu

Pacifique on auki taas torstaisin ja tarjoilee sambaa, bossaa ja elektrotangoa mm. DJ Bunuelin ja Gorgeous Georgen voimin. Alkuilloissa ilmaiset antipastot.
Pacifique seuraavan kerran 11.3. Ilmainen.

Armin van Buuren Vantaalle

Colors jatkaa tähtikirkasta linjaa: Vantaan Onnelassa pääesiintyjänä Armin van Buuren, muina kansainvälisinä soundeina Gareth Emery ja Glenn Morrison. Suomalaisista mm. Alex Kunnari ja Heikki L.
Vantaan Onnela 12.3. 25 e.   

Slamäri-synttärit

Slam it 4-vuotispäivillä soittolistan kärkenä uutta albumia työstävä dubstep-nimi Joker Bristolista. Muina esiintyjinä Tes La Rok, Dead-O ja Desto.
Kuudeslinja 12.3. 13 e.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi