Ravintolauutiset: Helsinki

Nyt voit pyöristyä ja pyöristää ravintolassa, muun muassa Hans Välimäen Chez Dominiquessa.
Nyt voit pyöristyä ja pyöristää ravintolassa, muun muassa Hans Välimäen Chez Dominiquessa.

Auta ravintoloissa

Maailmassa piisaa 900 miljoonaa ihmistä ilman kunnollista vettä, 2,6 miljardia vailla kelvollisia saniteettitiloja. Yksi euro ostaa 40 lapselle puhdasta vettä vuorokaudeksi. UNICEFin Jano 2010 -kampanjassa kyseinen – tai suurempi – lahjoitus onnistuu laskun pyöristyksellä lukuisissa ravintoloissa 9.5. asti, kortilla ja käteisellä. Mukana ovat Chez Dominiquen lisäksi Savoy, Sea Horse, Carelia, Juuri, Primula ynnä kaikki HOK-Elannon ruokaravintolat, muun muassa Amarillo, Casa Largo ja Memphis ja Ravintolakolmion ruokaravintolat, muun muassa Cantina West, Tony’s Deli, Ravintola Lasipalatsi, ruokaravintolat. Lentoaseman SSP-ravintoloissa kampanja jatkuu ainakin vuoden loppuun.

Pomo vaihtui Savoyssa

Kari Aihinen on siirtynyt keittiömestarin virasta Savoyn keittiöpäälliköksi. Aihisen edeltäjä Kai Kallio on puolestaan aloittanut Royal Ravintoloiden à la carte -liiketoiminnan johtajana. Toukokuun alusta Savoy on avoinna myös lauantai-iltaisin.
Savoy, Eteläesplanadi 14

Kimmo lähtee eläkkeelle

Sinebrychoffin pikäaikainen tuotantojohtaja ja panimomestari Kimmo Jääskeläinen vetäytyy eläkkeelle. Viime vuonna saman teki duunikumppani Esko Pajunen. Täysin hunningolle oluenpano ei Keravalla jää, sillä tuotannon pomoksi palaa Bo Ranta Ruotsista. Panimomestarina jatkaa Tapio Kangas-Heiska.

Lintu lensi Lyoniin

Pulleaa ja mehevää Bressen kanaa (38 e) on jälleen saatavissa Lyonissa. Viinien ja juustojen tavoin AOC-laatumerkinnän saanut kana tarjotaan keväisesti kuohuviinikastikkeen, vihreän parsan ja Puyn linssien kera. Sinisine jalkoineen, valkeine höyhenineen ja punaisine helttoineen trikolorin värinen kana kasvatetaan ulkotiloissa sekä ruokitaan maidossa liotetulla viljalla.
Lyon, Mannerheimintie 56

SYÖ!-viikkojen voittajat

City-lehti ja helsinkiläiset ravintolat tempaisivat maaliskuussa paremman ruuan puolesta. SYÖ Helsinki! -kampanjassa popsittiin kymmenen euron annoksia 26 ravintolassa. Ravintola Morrison’s rikkoi 2170 kappaleen burgeriennätyksensä edellisiltä Syö!-viikoilta. Erittäin suosittu oli myös ravintola Copacabanan pihvi.

50 euron arvoiset lahjakortit SYÖ!-ravintoloihin voittivat Sanna Kokkonen, Viivi Vallius ja Jessica Nylund-Lehtiniemi. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Seuraavan kerran Helsingissä SYÖ!pötellään syyskuussa.
Syö!-viikot 17.–30.9.

Bruuverin samppanjatarjous

Panimoravintola Bruuverissa voi imeä pullon samppanjaa hintaan 25 euroa. Jeanmaire Blanc de Blancs -pulloja saapui pari tuhatta ja niitä myydään kunnes tavaraa riittää. Ravintolan terassi avaa Fredalle vappuna. Silloin nautitaan myös ravintolan minipanimon oluita ja siidereitä. Vappupäivänä käynnistyvät Bruuverin venhäolutviikot.
Panimoravintola Bruuveri, Kampin keskus

Vuoden olut ravintoloissa

Helsinki Beer Festivalin tuomariston Vuoden Olueksi valitsemaa Imperiaali Stoutia löytyy sekä hanassa että pullossa kaupungin ravintoloista. Laitilan Panimon yhdeksänprosenttinen stout on panimomestari Niko Hurskaisen toistaiseksi vakain taidonnäyte. Toukokuun puolivälistä sitä voi ostaa kotiin Alkon lippulaivamyymälästä Salomonkadulta.
Hilpeä Hauki, Vaasankatu 7

Golden Cap liftaa

Ensimmäinen suomalainen siideri Golden Cap uudistuu: lähes kaikkien Golden Capien mehupitoisuutta on nostettu. Mehua ovat saaneet lisää muun muassa mansikkasiideri (mansikkamehua), ananaksen makuinen Move ja vadelmasiideri. Lisäksi Golden Cap -pullot ovat muuttuneet vihreiksi.

Klubit

Selviämisklinikka

Clinic ja vapun suurimmat aamubileet Playgroundissa. Kahden huoneen politiikka, paikalla Paul Easy, OlliS ja Unik. Tanssia saa ainakin klo 15:een asti.
Playground 1.5. 10 e.

Villielämää Virginissä ja Mbarissa

Rytmimusiikkiviikonlopun kärkenä maailman nopeimmaksi riimittelijäksikin nimetty jamaikalainen ragga-vokalisti Daddy Freddy. Seurana mm. YT sekä suomalaisista nimistä Asa, Jukka Poika, Stigg Dogg ja Notkea Rotta. Katutaidetta MBarin terassipuolella.
Virgin Oil ja MBar 14.–15.5.
Virgin Oil 18 euro/päivä, MBar ilmainen

Heihei Jack!

Viimeinen mahdollisuus osallistua Jackiin Redrumissa. Kyseessä kuppilan suosituin klubi-ilta, hautajaisissa lauteilla dj:t Orkidea, NRJ:n Orion ja Misc. Managementin Oded ja Asaf Peled.
Redrum 15.5. 10 e.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi