Ravintolauutiset: Helsinki

Neo IceBariin pääsee nyt myös Neon kautta.
Neo IceBariin pääsee nyt myös Neon kautta.

Neo aloitti

Uusi yökerho Neo avattiin perjantaina 10.9. Vuorikadulle, Redrumin  entisiin tiloihin. Ohjelmistossa on tunnettujen klubijärjestäjien  iltoja, joissa on kotimaisia ja ulkomaisia live-esiintyjiä sekä dj’itä.  Tilassa on kolme baaria, joista yksi on jääbaari, uusi äänentoisto ja valaistus  sekä kokonaan uusittu dj-kalusto. Varsinaiset avajaiset pidetään  1.10., jolloin esiintymässä nähdään mm. drum&bass-/dubstep-artisteihin  lukeutuva hollantilainen Camo & Krooked ja kotoisat Rico Tubbs sekä Dj  Muffler. Nimi Neo yhdistää uuden tapahtumia viikoittain järjestävän  klubin Vuorikadulla ja aiemmin toimineen samannimisen tapahtumabrändin.
Neo, Vuorikatu 2

Parasta Suomesta

Kesän tauolla ollut Klaus K:n viikonloppubrunssi on palannut. 
Lähiruoan ystävät saavat napansa täyteen 32 euroa pulittamalla. Pientiloilta ympäri Suomen hankitut  tuotteet on valittu luomua suosien. Leipuri Juhani Oras pitää huolen,  että leipä on tuoretta. Brunssi huipentuu jälkiruokabuffettiin.
Ilmatar, Klaus K, Bulevardi 2-4

Sapuskaa Saran tapaan

Sara La Fountainin toinen keittokirja Passion for food on ilmestynyt. Kirja kattaa koko vuoden ohjeistamalla sopivat ruoat   keväisestä pääsiäismenusta talvisiin retkieväisiin. Ruokien luvataan  sopivan myös nuorten keittiöön. Mutta kuka kertoisi, miten makaronista  ja tonnikalasta loihditaan viehättävä aamubrunssi!
Sara La Fountain: Passion for food

Vinyl Pop Up

Yliopistonkadulla aikanaan toiminut Vinyl tekee kuukauden comebackin. 17.9. Vinyl Pop Up avataan entisen Loopin  tiloihin. Juomalistalta löytyvät Vinylin  klassikot kahden vuoden ajalta, ja vanha henkilökunta on saatu  tekemään vuoroja. Tempaus on  ainutkertainen, ja marraskuun ensimmäisenä päivänä tiloihin avautuu  Matti Sarkkisen ja Andu Westerholmin neljäs ravintola Sushibar+wine.
Vinyl Pop Up, Fredrikinkatu 42

Veen Qatariin

Suomalaisvesi Veen on päässyt Quatarin markkinoille. Vesi lanseerataan Grand Hyatt -hotellin lisäksi muutamassa muussa hotellissa. Vesi syntyy Ylitorniossa. Kolme vuotta sitten lanseerattu vesi on näyttäytynyt muun muassa Lontoon muotiviikoilla ja Nightwishin huulilla. Veeniä tarjoiltiin myös Make Up For Everin 25-vuotisjuhlilla ja sitä on myynnissä Lontoon Harrod’silla, josta vesi siis nyt päätyi Qatariin.
Stockmannin Herkku, Aleksanterinkatu 52

Juhlaoluet Koffilta

Hieman ohuiksi ja makean maltaisiksi jäävät Nikolai Vuosioluen ensimmäisen vuosikerran 2011 panot. Puolen litran tölkki meripihkan väristä mallasjuomaa löytyy ruokapuodeista ja kolmasosalitrapullon viisiprosenttinen versio ravintoloista. Juhla vaatii enemmän makua.

Osteriherkut

Maija Silvennoisen järjestyksessä 20. kirja painottuu juhlaan: ostereihin ja samppanjaan. Osterikirjan sadalle reseptille etsitään myös käännösmarkkinoita. Ehkä niillä kannattaisi muistaa myös kuivan stoutin ja portterin perinteet jalon herkun siivittäjinä.

Uudet talonviinit

Töölön perinteikkään Lehtovaaran uudet talonviinit edustavat niin ikään perinteikkään Etelä-Ranskan tuoreita tuulia. Hieman tamminen ja sitruksinen Very Limoux Chardonnay on kuiva valkkari, miellyttävän suklainen ja tamminen La Butinière sen punainen sisko.
Lehtovaara, Mechelininkatu 39

Valtavat tshekit

Iso jano sammuu Vltavan 0,9 litran tuoppien voimalla tshekkiviikoilla. Kolpakot kumahtelevat maanantaista 20.9. lokakuun loppuun. Hanassa löytyy kolme uutta tuttavuutta: tuore talonolut Svetlé pivo sekä pastöroimattomat Bernard ja Chotebor Original.
Vltava, Elielinaukio 2

Onnelliset kalat Zetorissa

Zetorin keittiössä vietetään silakkamarkkinoita 16.10. asti. Traktorimiehen silakat (17,60 e) vievät isonkin nälän. Makuaisteja voi viritellä silakkaisen alkuruokapöydän (9,40 e) tai savusilakkakeiton (12,40 e) avulla.
Zetor, Mannerheimintie 3-5

Klubit

Jukebox

  1. David Borden
    "Levytin hiljattain Davidin kanssa. Mukana olivat myös Laurel Halo ja James Ferraro. Bordenin musiikissa on jotain unenomaista ja minimalistista.”
  2. Martin Newell
    "Rakastan tässä britissä hänen melodioitaan ja sanoituksiaan."
  3. Autre Ne Veut
    "Uusi hullun web 2.0:n jälkeisen r&b:n kuningas."

DC Breaks Playgroundissa 4.9. 8 e.

Elokuvan jatkot

Rakkautta & Anarkiaa -avajaisklubi jälleen Bio Rexin ekan näytöksen jatkona. Bonkissa tänä vuonna The Capital Beat, Villa Nah ja Tavastian lauantaidiskosta tutut Johannes Kostaja ja Harvest.
Le Bonk Music Machine 16.9. 10 e

Sikamaanantai hengissä

Suomen pisimpään jatkunut viikoittainen klubi Sikamaanantai jatkaa Redrumin lopetettua Club YK:lla. Yli 19-vuotiaille levyjä pyörittävät viikon ensimmäisenä päivänä DJ Taste, DJ Ewok, DJ Spinny & Friends.
Club YK seuraavaksi 20.9. 3 e.

Herkkusienet Helsingissä

Infected Mushroom saapuu virkistämään Suomen klubikulttuuria syyskuun lopussa. LA:ssa majailevan duon aiemmat keikat Suvilahdessa ja Studio 51:ssä olivat molemmat loppuunmyytyjä. Tällä kertaa satsataan aiempaa suurempaan kattaukseen: mukana Sienten lisäksi 20 muuta dj-, live- ja visuaaliartistia.
The Circus 24.9. 20 e.

Rapia ja Kemmurua

Kurtis Blown vuonna 1980 ilmestynyt The Breaks on eka kultaa myynyt rap-sinkku. Kurtis tulee Virgin Oilin Kippis & Kulaus -klubin 1-vee juhlille Kemmurun, Loost Koosin ja Srkkpjt:n rinnalle.
Virgin Oil Co 17.9. 10 e.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi