Ravintolauutiset: Kuopio

The Five Corners Quintet tuo jazzin satamaan.
The Five Corners Quintet tuo jazzin satamaan.

Jazz-festari Wanhaan Satamaan

Lumo Jazz 2009 on uusi kotimaiseen jazz- ja rytmimusiikkiin erikoistunut festivaali, jossa kuullaan niin kansainvälisen tason jazz-artisteja kuin kuopiolaisia huippumuusikoita. Kaksipäiväisen tapahtuman esiintyjiä ovat mm. The Five Corners Quintet, Eero Koivistoinen Music Society, Merja Mäkelä Trio ja Risto Toppola Trio. Festivaalin järjestää live-musiikin edistämiseksi perustettu Nu Music Kuopio ry apunaan kaupunki, Suomen Jazzliitto ja paikalliset kumppanit. Ensimmäisen festivaalin tapahtumapaikkana on ravintola Wanha Satama.
http://www.lumojazz.fi
Lumo Jazz 2009 12.-13.6.

Intro goes India

Ravintola Intron maaliskuun alku maistuu Intialle. Tarjolla ovat intialaisen väestön suosikkiruokia kuten Curryja, Kormaa, Tikka Masalaa ja Biryania. Ruokailuvaihtoehtoja on kahdeksan ja annosten hintahaarukka osuu 12–15 euron väliin. Henkilökunta on uhannut myös opetella intialaista aksenttia teemaviikon ajaksi. Tällä makumatkalla et tarvitse passia.
Intron Intian teemaviikot 3.–15.3.

Italian kokit OS:n vieraana

Ravintola OS:n maaliskuun vierailevina kokkeina ovat italialaiset Fransesco ja Gianluca. Muutaman vuoden Suomessa asuneet miehet tekevät piemontelaista ruokaa maalais-Italian tyyliin. Menujen herkkuina nautitaan mm. broilerin maksaa, tryffeleitä, vasikanpaistia, taimenfileitä, paistettua karitsaa ja gianduja torttuja. Menun hinta on 49 euroa henkilöltä. Edellinen miesten vierailu sai italialaisen ruuan ystävät aivan pähkinöiksi, joten pöytä kannattaa varata ajoissa.
Ravintola OS, Tulliportinkatu 46-48.

Kuultua

Nigthwishille puuhataan pitkästä aikaa keikkaa Kuopioon. Tarkkaa päivää ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta ajankohta tulisi olemaan kesäkuu ja paikkana Magnum-arena.

Kuopion kulttuurilehti on nyt Kulttuurikanava. Osoitteessa http://www.kuopio.fi kerrotaan kaupungin kulttuuritarjonnasta menovinkein ja videouutisten muodossa, joissa käydään tapahtumissa ja haastatellaan paikallisia kulttuurikasvoja.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi