Ravintolauutiset: Turku

Donnalla ollaan sunnuntaisin sosiaalisia.
Donnalla ollaan sunnuntaisin sosiaalisia.

Sunnuntainen klubi Donnalla

Rankan viikonlopun jälkeen kannattaa arkeen laskeutua tasaisesti. Asiassa voi olla avuksi Ravintolalaiva Donnalla käyntiin potkaistu sunnuntaiklubi Sunday Social. Klubi julistaa ettei sunnuntaita kannata viettää yksin, vaan siitä voi tehdä myös sosiaalisen tapahtuman. Siksi Sunday Social tarjoilee leppoisaa yhdessäoloa ja pientä buffettia live-artistien ja tiskijukkien edessä. Residentteinä toimivat muun muassa Resupekka, Chyde, Dread Lion ja Gismo.
Sunday Social sunnuntaisin ravintolalaiva Donnalla, Itäinen Rantakatu

Marilynin juhannus

“Marilynissa juhlitaan cityjuhannusta perinteiseen malliin. Bileemme ovat kaupunkivaihtoehto niille, jotka eivät pidä itikoista, humalaisista alaikäisistä, märistä telttapaikoista, pitkistä vessajonoista ja kalliista olutteltoista. Tänä vuonna cityjuhannus järjestetään 17. kerran ja joka vuosi talo on ollut täynnä. Ilman kokkoa ei juhannusta tarvitse juhlia kaupungissakaan, sillä puolenyön aikaan sytytämme videokokon, kertoo ravintoloitsija Pekka Savolainen.
Cityjuhannus 19.6. Nightclub Marilynissa, Eerikinkatu 19

Smör avaa heinäkuussa

Ravintola Smör avautuu heinäkuun alussa jokirannan kirjastokortteliin. Vanhan talon kellaritila tarjoaa ravintolalle oivat puitteet. Kellarista löytyy komeat holvikaaret ja rantakadulle avautuvat ikkunat. Uuden ravintolan takana on Paninia pyörittävä Voiveljet Oy.

“Tavoitteenamme on luoda rento paikka, johon voi tulla laittamatta rippipukua päälle. Samalla haluamme ravintolasta niin tyylikkään, että sinne kehtaa tulla myös edustamaan. Smör on seuraava aste Paninista ylöspäin, mutta haluamme mukaan saman mutkattoman tunnelman”, kertoo ravintoloitsija Janne Juvonen.
Ravintolaa Smör avaa 1.7. osoitteessa Läntinen Rantakatu 3A

Radissonille Joutsenmerkki

Omistajanvaihdoksen myötä Turun Marina Palace on nykyään Radisson Blu. Samalla hotellille on myönnetty pohjoismainen ympäristömerkki, Joutsenmerkki, tunnuksena ympäristöalueiden hoitamisesta. Tehostetun ympäristöystävällisyyden takia hotelli tuottaa enää 57 grammaa kaatopaikkajätettä yhtä yöpyjää kohden. Myös hotellin ravintola Aurora on muuttanut toimintatapojaan ja muun muassa valmistaa itse oman kivennäisveden. Ennen vedet tuotiin rekoilla Italiasta.
Radisson Blu ja Ravintola Aurora, Linnankatu 32

Humalistonkadun uutuus

Humalistonkadun päätyyn, entisen Paviaanin tiloihin on avautumassa uusi kahvilaravintola. Cup & Pint avautuu elokuun alussa. Ravintoloitsija Viljo Ravanti kertoo tarkoituksena olevan luoda rento olohuonemainen baari aikuiseen makuun. Ravantin mukaan sijainti rautatieaseman läheisyydessä mahdollistaa hyvin sekä junamatkustajien että kaupunkilaisten palvelun.130 asiakaspaikan ravintolaan tulee laaja olut- ja siiderivalikoima, sekä runsaasti kahvilatuotteita kuten kakkuja, sämpylöitä ja toasteja.
Cup & Pint elokuun alussa osoitteessa Humalistonkatu 17 b

Ravintolat savuttomiksi

Tupakkalain mahdollistama kahden vuoden siirtymäaika ravintolassa tapahtuvalle tupakoinnille päättyi toukokuun lopussa. Siirtymäaika oli Turussa myönnetty 24 ravintolalle. Ravintola voi sisätilojen savuttomuudesta huolimatta järjestää erillisen tupakointitilan tupakoiville asiakkailleen, kunhan ravintola pysyy täysin savuttomana. Juomien ja ruokien nauttiminen tupakointitilassa on kielletty, mutta terasseilla saa edelleen tuprutella tuopin ääressä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi