Ravintolauutiset: Turku

Ravintola Samppalinnan terassilla tänä kesänä Turun Nuoren Teatterin musiikkihupailu Oo Las Palmas.
Ravintola Samppalinnan terassilla tänä kesänä Turun Nuoren Teatterin musiikkihupailu Oo Las Palmas.

Samppalinna avautui

Vuonna 1865 hyörylaivasataman ravintolapaviljongiksi rakennettu Ravintola Samppalinna on aloittanut kesäkauden. Tänä kesänä ravintola tarjoaa kolmea erilaista suositusmenua sekä vaihtuvaa kauden tuotteista rakennettua menua. Kesä alkaa parsalla, jatkuu grilliherkuilla ja päättyy riistaan sekä syysiltojen rapuketeihin.
Samppalinna tarjoaa arkisin myös Rettikan lounasbuffettia, joka koostuu lähiruoasta ja perinteisistä suomalaisista raaka-aineista. Buffetin voi ottaa myös lounaan alkuruoaksi ja valita lautasannoksina tarjottavan pääruoan viikoittain vaihtuvalta listalta.
Ravintola Samppalinna, Itäinen Rantakatu 10

Herrankukkaro palkittiin

Naantalin Rymättylässä sijaitseva Herrankukkaro on valittu Vuoden Kotimaan Matkailuyritykseksi. Ensimmäistä kertaa jaettu palkinto myönnettiin Matkailumessuilla Tampereella.
Herrankukkaro, www.herrankukkaro.fi

Rocca liikkuu

Ravintola Rocca on alkanut hiipiä kohti Linnankatua. Rocca on ostanut ravintola Linnankatu 3:n ja avannut Rocca Vähätori -nimellä toimivan 80-paikkaisen terassin Linnankatu 3:n edustalle. Suunnitelmissa on myös koko ravintolan muutto nykyisistä tiloista Läntiseltä Rantakadulta.
Rocca Vähätori, Linnankatu 3

Breeze Onnelassa

Onnelan uusi kesäklubi on startattu. Joka keskiviikko järjestettävällä Breeze-klubilla jaetaan viikottain lippuja kesän eri festivaaleille. Klubi jatkuu aina elokuun loppuun asti.
Onnela, Aurakatu 14

Börs teatteriin

Turun kauunginteatterissa nähdään syksyllä musiikkinäytelmä Hamburger Börs – Ja häntä kaikki rakastivat. 1900-luvun alkuun sijoittuva näytelmä kertoo Hamburger Börsin johtajattaresta Wallina Valtinista, Börsistä ja hotellin henkilökunnasta.
Turun kaupunginteatteri, Itäinen Rantakatu 14

Lisää Dynamoa

Toukokuun lopusta alkaen Dynamo on viimevuotiseen tapaan auki joka päivä. Jokapäiväinen juhlinta kestää koko kesän ajan.
Dynamo, Linnankatu 7

Laulamalla Moskovaan

Vegasissa kisataan toukokuussa karaoken maailmanmestaruudesta. Turun alkuerät lauletaan Vegasissa 14., 21. ja 28.5. Laula itsesi edustamaan Suomea Moskovassa käytävään finaaliin.
Night Club Vegas, Eerikinkatu 19

Keittiö messuille

Turun Messu- ja Kongressikeskus on saanut uudet keittiötilat. Keittiön rakennus oli osa uudistushanketta, jossa seuraavaksi puretaan keskuksen vanha ravintolasali ja rakennetaan tilalle uusi. 800 henkeä vetävän salin on määrä valmistua syyskuussa.
Turun Messu- ja Kongressikeskus, Messukentänkatu 9–13

Vimman viinikoulu: Punarypäleen asteet

 1. Helpot rypäleet
  Alkon valikoimien helpoimmasta päästä ovat uuden maailman shirazit. Alle kymmenen euron hyllykorkeudelta löytyy lukuisia nautinnollisia tuttavuuksia. Hyvä puoli muun muassa aussishirazeissa on se, että samalta valmistajalta löytyy usein viinejä muutaman euron välein, jolloin on helppoa niin sanotusti juoda tiensä huipulle.
 2. Keskivaikeat rypäleet
  Pinot noir -rypäle asettaa astetta kovemman haasteen. Tämä Sideways-elokuvankin hehkuttama viini on erittäin herkkä ja altis kasvukauden säänvaihteluille. Siksi eri kasvupaikkojen ja vuosikertojen viinit saattavat poiketa toisistaan merkittävästi.
 3. Vaikeat rypäleet
  Vaikka monia merloteja pidetään helposti juotavina, mehumaisina viineinä, valmistetaan rypäleestä myös eräät maailman hienoimmista ja arvostetuimmista viineistä. Uskoisitko, että Château Pétrus (ravintola G.W. Sundmansissa on myynnissä vuoden 1989 vuosikerta hintaan 4 400 euroa) on valmistettu lähes yksinomaan merlotista.
  Tuomas Vimma

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi