Ravintolauutiset: Turku

Ravintoloitsija Viljo Ravantti marssittaa asiakkaat puntarille.
Ravintoloitsija Viljo Ravantti marssittaa asiakkaat puntarille.

Lounas puntarilla

Rautatieaseman vieressä sijaitseva Cup & Pint on alkanut tarjoilemaan lounasta. Seisova pöytä toimii valitse ja punnitse -periaatteella. Asiakas voi kerätä lautaselleen juuri sitä mitä haluaa ja vain haluamansa määrän. Vaihtelevasta salaattipöydästä voi löytää savulohta tai porsaanfilettä ja joka päivä on tarjolla myös vaihtoehto lämmintä ruokaa. Kokoamisen jälkeen annos punnitaan kassalla. “Tätä konseptia näkee paljon esimerkiksi Tukholmassa, mutta Suomessa yllättävän vähän", sanoo ravintoloitsija Viljo Ravantti.
Cup & Pint, Humalistonkatu 17b

Soulia Klubilla

Aiemmin Pikku-Torressa tanssittanut mustan rytmimusiikin istituutio on muuttanut Klubille. Tauon jälkeen virkistynyt klubi järjestetään joka toinen kuukausi. Soul-, funk-, boogaloo-, disco- ja jazzmusiikiin keskittyvällä klubilla on jo vuodesta 2003 soitettu Piitun, Heikki H:n, Felixi Manellin ja Heikki K:n levykokoelmia.
Klubi, Humalistonkatu 8a

Uusi kouluvuosi

Panimoravintola Koulu on laittanut uusiksi sekä nettisivunsa että ruokalistansa. Nettisivuilla voi tutustua panimon toimintaan ja paikan päällä voi maistella esimerkiksi basilikakatkaravuilla kuorrutettua lohta ja mascarponetuorekurkkurisottoa.
Panimoravintola Koulu, Eerikinkatu 18

Kaljaa kännykällä

Jazzklubi Monk on ottanut käyttöön uuden tilausjärjestelmän, jonka avulla asiakkaat voivat livekeikkojen aikana tilata juomat pöytään tekstiviestillä. Järjestelyn ansiosta musiikista nauttimista ei tarvitse keskeyttää hetkeksikään.
Monk, Humalistonkatu 3

Popmaisteri muutti

Populaarikulttuurista aiheensa ammentava tietovisailu on aloittanut toisen kautensa Bar Kukan sijaan Dynamo-klubilta. Keväällä Populaarimaisteri kiinnosti turkulaisia siinä määrin, että useina visailuiltoina moni innokas kilpailija jäi ovien taakse pakkaseen. Syksyllä 2010 tilanteesta on päästy, sillä baarivisailu siirtyy suuremmalle Dynamo-klubille.
Dynamo, Linnankatu 7

Ranskalaisia pizzassa

Denniksen perinteiset pizzaviikot alkavat 4.10. Erikoispizzoja on tarjolla lähes kaksikymmentä, muun muassa Siciliasta inspiraationsa saanut pizza, jossa on ranskalaisia perunoita, majoneesia, maustekurkkua, salamia ja kinkkua.
Ristorante Dennis, Linnankatu 17

Kulttuuriviinejä

Turun kulttuurikaupunkivuoden nimikkoviineiksi on valittu ranskalaiset Le Domain d´Artonin viinit. Aboa Rouge ja Aboa Blanc -viinit tulevat Lounais-Ranskasta Côtes de Gascognen alueelta. Viinit löytyvät kulttuuripääkaupunkitapahtumien lisäksi myös Alkon tilausvalikoimasta.

Riistaa Ruissalossa

Ruissalon Kylpylässä vietetään lokakuussa riistaviikkoja. Erikoismenulla on tarjolla mm. fasaanikeittoa, grillattuja villisian selyksiä ja hirven sisäfilettä. Riistaa saa 23.10. asti.
Ruissalon Kylpylä, Ruissalon Puistotie 640

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi