Remonttilainan kilpailutusta ei kannata unohtaa

Remontin budjetoinnissa saattaa tulla kiusaus säästää pihistellä liikaakin, mutta jos tavoitteena on korottaa asunnon arvoa, parempi säästökeino voi olla remonttilainan kilpailutus.

Yhteistyössä LoanScouter

Remontoiminen on tapa saada uutta ilmettä kotiin tai kesämökkiin. Erityisen suosittuja ovat keittiöremontit, mutta myös asunnon täysremontti tai muiden yksittäisten huoneiden remontti saa ainakin sen osan asunnosta näyttämään kuin uudelta. Remontin tekeminen on jo itsessään luonnollisesti suuri päätös, jota ei kannata tehdä hätiköiden.

Budjetointi tulee tarpeeseen

Kun päätös remontista tehty, on suunnitteluvaiheen aika. Suunnitteluvaiheeseen sisältyy paljon asioita, pintojen ja laitteiden etsimistä ja visuaalisia hahmotelmia, unohtamatta käytännöllisyyttä. Vaikka suunnitteluvaiheen hauskimpiin osiin ei kuulu remontin budjetointi, niin se on varmasti suunnitteluvaiheen tärkeimpiä osia.

Budjetointiin läheisesti liittyy tietysti myös remontin rahoittaminen. Hyvin harvalla on remontin vaatimia tuhansia tai kymmeniä tuhansia euroja suoraan säästössä, joten useimmat kotia tai kesämökkiä remontoivat joutuvat turvautumaan lainarahaan.

Lainan hakeminen itsessään on nykyään helppoa, sillä lainaa voi hakea verkossa, eikä vakuuksiakaan välttämättä tarvita. Lainaa hakiessa kannattaa kuitenkin käyttää aikaa sen kilpailuttamiseen, sillä koroissa ja muissa kuluissa voi olla suuriakin eroja.

Remonttilainojen vertaileminen

Sopivan lainapalvelun hakeminen on budjetoinnin kannalta erittäin tärkeä asia. Kun puhutaan useiden kymmenien tuhansien lainoista, niin oikealla valinnalla voi säästää tuhansia euroja ja vastaavasti väärällä valinnalla menettää saman verran. Vertaile remonttilainat, jotta tiedät parhaiten sinulle sopivan vaihtoehdon.

Vertailun tekeminen vie hyvin aikaa ilman apua, ainakin jos haluaa olla perinpohjainen. Onneksi tähän on kuitenkin kehitetty apuvälineitä. Käyttämällä lainavertailupalveluita apuna, vertailuun tarvittava aika vähenee murto-osaan manuaalisesta työstä.

Lainatarjouksia alkaa yleensä tippumaan hyvin nopeasti sen jälkeen, kun on lainahakemuksen tehnyt. Pelkkä lainahakemuksen teko ei sido mihinkään, joten tarjouksia voi vertailla kaikessa rauhassa.
Jo ennen hakemuksen tekoa huomaa sen, miksi kilpailutus on niin tärkeää. Hintahaitari on suorastaan valtavan kokoinen ja muitakin eroja ehdoissa riittää.

Remonttilainan kokoisissa lainoissa ero lainan hinnassa muuten identtisillä ehdoilla saattaa olla tuhansia euroja. Puhumattakaan, jos vertailee vielä tarkemmin ja etsii muiltakin ehdoilta itselleen parhaiten sopivan lainan. Esimerkiksi joustavat mahdollisuudet lyhennys- tai maksuvapaaseen kuukauteen kerran vuodessa ovat monille lainanhakijoille tärkeitä ja samoin helppo mahdollisuus muuttaa tarvittaessa maksuaikataulua ja sitä kautta kuukausierän kokoa.

Mikään ei estä tietenkään tekemästä vertailua, vaikka remontti ei juuri nyt olisikaan ajankohtainen, vaan edessä ehkä esimerkiksi vuoden tai parin päästä. Harva meistä osaa suoraan vastata, kuin apteekin hyllyltä, jos joku kysyy, että kuinka halvalla voi halvimmillaan saada vaikkapa 30 000 euron suuruisen lainan. Vertailu on tärkeää siis siksikin, että se antaa tärkeää tietoa tulevaisuutta ja sitä hetkeä varten, kun asia tulee ajankohtaiseksi.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi