Riesling Helsingin ravintoloissa

Helsinkiläisravintoloissa voi jälleen nauttia saksalaisten huippuviinitilojen rieslingejä.

Riesling-viikko järjestetään jo toisen kerran.
Riesling-viikko järjestetään jo toisen kerran.

Riesling Helsingin ravintoloissa

Saksalainen riesling on ollut viini- ja ruokamaailmassa kovassa huudossa jo jonkin aikaa. Helsinkiläisravintoloissa voi jälleen nauttia saksalaisten huippuviinitilojen rieslingejä joko pienimuotoisena tastinginä tai ruuan yhteydessä.  Teemaviikkoja vietetään 21.–27. toukokuuta. Mukana ovat Carelia, Ravintola Palace, Demo, Postres,  Zinnkeller, Sushibar & Dine, Glöd Bar & Grill, Solna, Juuri ja Latva. Mielenkiintoisena kuriositeettina muuten kerrottakoon, että saksalaisia viinejä on tuotu Suomeen Turun linnaan jo 1400-luvulta.

Uusi Aussie Bar avaa

Hamletin tilalle aukeaa toukokuun aikana järjestyksessään kolmas Aussie Bar. Ensimmäinen sijaitsee Kampissa, ja toinen Aussie avasi Turkuun 10.5.
Aussie Bar, Vilhonkatu 6

Brunssia Kalastajatorpalta

Hotelli Kalastajatorpan Meritorppa-ravintolassa aletaan tarjoilla brunssia 19.5. alkaen. Nuoria aikuisia houkutellaan lounge-musiikilla sekä hyvinvointiin ja muotiin liittyvillä teemoilla. Muoti on muutenkin läsnä: miestarjoilijoiden asut ovat Makiaa, naisten Marimekkoa. Nordic bistro -henkinen menu on lähempänä lounasta kuin aamiaista. Tarjolla on muun muassa mereneläviä, kotimaista kalaa ja karitsaa sekä pitkään haudutettuja liharuokia. 32 euron brunssin alku- ja jälkiruuat haetaan kylmistä noutopöydistä, lämpimät lämpölamppujen alta.
Ravintola Meritorppa, Kalastajatorpantie 1

Chiliviikot

Cantina Westissä vietetään chiliviikkoja 14.5.–21.6. Tarkoitus ei ole itkettää syöjiä tulistakin tulisemmalla mausteella, vaan nostaa raaka-aineiden makuja esiin chilillä. Chiliviikoilla pääsee maistamaan muun muassa biisonia. Yli 20-vuotiaassa ravintolassa puhaltavat muutenkin muutoksen tuulet, kun toimintaa ja ruokalistaa uudistetaan. Viimeksi uudistuksen kokivat kabinetit.
Cantina West, Kasarmikatu 23

Salakapakka

Laittomasta Suomen ja Viron välillä harjoitetusta pirtukaupasta innoituksensa saanut ÖÖkÖÖk-baari avaa yhden illan ajaksi Kluuvin kauppakeskukseen. Osana ÖÖ: Was it a Dream? -designprojektia toteutettava baari pystytetään Eat & Joy:hin. Viime vuonna Tallinnassa toteutetussa pop up -baarissa maistellaan virolaisten baarimestarien Kristo Tomingasin ja Einar Õispuun taidonnäytteitä. Drinkkien oheen tarjoillaan suolaista naposteltavaa. Yhden yön salakapakalla kerätään varoja hyväntekeväisyyteen Intiaan. Baari on avoinna 12.5. klo 19–00.
ÖÖkÖÖk: Salakapakka / Forbidden Bar, Kluuvin kauppakeskus, Aleksanterinkatu 9

"Kala"-olutravintoloissa pääset jenkkioluen äärelle.

Jenkkioluiden juhlaa

Yhdysvalloissa toimii eniten panimoita maailmassa, yli 2 000 kappaletta. Siellä sai myös alkunsa kansainvälinen pienpanimoiden renessanssi. Toukokuussa ilmiöön pääsee tutustumaan pääkaupungin krouveissa. Maanantaista 14.5. lähtien jenkkiviikkoja vietetään muun muassa Pullmanissa, Maltaisessa Riekossa, Viidessä Pennissä sekä Niittykummun Gallowsissa. Avery IPA paljastaa, millaiselta moderni jenkkiolut maistuu.

”Kala”-olutravintolat Hilpeä Hauki, Janoinen Lohi, Vastarannan kiiski, Punavuoren ahven ja Kaunis kampela seuraavat omalla jenkkiviikollaan perjantaista 18.5. alkaen. Erityinen bongauksen aihe on Berkle’s Brown Ale. Sen on valmistanut uuden aallon jenkkioluiden pioneeri, sanfranciscolainen Anchor.
Pullman, Rautatieasema, 2. krs
Punavuoren Ahven, Punavuorenkatu 12

Todellista kotipizzaa

Muuu-pitsat on Eat&Joyn uuden aluevaltauksen otsikko Kampissa. Toisin kuin normipizzoissa, kaikki raaka-aineet ovat peräisin kotimaisilta pientuottajilta. Se maistuu – positiivisesti! Valitettavasti uunit kylmenevät arkisin jo iltakahdeksalta, lauantaisin iltakuudelta. Juomavalikoimassa voi oluen rinnalla kokeilla kotimaista kuohuviiniä.
Eat & Joy Kluuvin kauppahalli, Aleksi 9

Stadin klassikot

Christer Lindgren lukeutuu kaupungin ahkerimpiin ruokakirjailijoihin. Viimeisin opus Stadin klassikot sisältää suosikkiannosten hieman ylimalkaisia reseptejä Sea Horsesta, Elitestä, Kosmoksesta ja Kolmesta Kruunusta. Mieluusti niiden oheen olisi lukenut enemmän ravintoloista sekä niiden tärkeimmästä, asiakkaista.
Kosmos, Kalevankatu 3

Ursula palasi Kämpiin

Ursula Zitting on palannut cateringista kaupungin ytimeen KämpPalaceen. Ensitöikseen hän ideoi Palace Gourmet’n kymppikerroksessa elokuun alkuun klo 12–16 tarjottavat brunssit (32 e). Poikkeuksen tosin muodostaa äitienpäivän aatto 12.5. Liike Kämpistä jatkuu kovana ulos ja sisään, viimeisiin lähtijöihin lukeutuu juomamestari Lauri Vainio.
Palace Gourmet, Eteläranta 10

Kitchen & Co avasi

Ruttopuiston kulmassa sijainnut Kitchen G18 -ravintola on muuttunut Kitchen & Co:ksi. Kesäkuussa ravintolan yhteyteen avautuu 40 asiakaspaikan Bar & Co -baari. Molemmissa keskitytään luomuun. Ravintolan puolella liha, maitotuotteet ja leivontatuotteet ovat luomua, baarissa herkutellaan luomuviineillä sekä kotimaisista aineksista kasatuilla drinkeillä. Sisäpihan terassin avajaisia vietetään 16.5. Elokuussa luvassa on klassikkoelokuvanäytöksiä ulkoilmassa. www.kitcheng18.fi
Kitchen & Co, Yrjönkatu 18


Klubit

Franky Rizardon top 3.
Franky Rizardon top 3.

Jukebox

  1. Franky Rizardo: Real Love (Original Mix)
    ”Uudelta EP:ltäni oleva kappale, kesäinen ja menevä.”
  2. Storm Queen: Look Right Through (MK Don’t Talk To Me Dub)
    ”MK teki hienon comebackin pienen tauon jälkeen.”
  3. Frankie Knuckles: Get Over U (Sami Dee Edit)
    ”Tästä kappaleesta tulee uskomattoman iloiseksi.”

Franky Rizardo Glödissä 18.5.

Danceteria

Dj, tuottaja ja klubipromoottori Yousef saapuu Helsinkiin soittamaan. Tuttuun tapaan soittamassa myös Mr. A ja Heikki L.
DTM 11.5. 10 e

Viileää musaa Venuella

Helatorstaita edeltävänä keskiviikkona voi huoletta klubittaa. Basstardsin klubi-illassa pääesiintyjänä itävaltalaisduo Camo & Krooked.
Venue 16.5. 10 e

Kappelin bileet alkavat

Club Kappeli starttaa taas 16 viikonlopun kesäputken. Bileitä riittää 1.9. asti.
Kappeli 12.5. 10/15 e

Motelletin kesäkausi starttaa

Kesäkauden avajaisia juhlitaan helatorstaita vasten. Terassi ei ehkä ole isoin, mutta lupaa olla siistein.
Motellet 16.5.

Pikseliähkyn klubi

Digitaidetta ja -yhteiskuntaa ruotivan festarin klubilla viihdyttävät post-elektroduo Wurm, äänitaiteilija Dennis Tanin ja multimedia-artisti Sebastian Zieglerin kokoonpano Prometheus sekä dj Ardelicious.
Dubrovnik 12.5. 5 e

1 kommentti

OO_Was_it_a_Dream_Salakapakka

11.5.2012 01:47

Salakapakka eli ÖÖkÖÖk / The Forbidden Bar avaa ovensa edelleen Kluuvissa lauantaina, mutta Ravintola Senaatin Hiilessä. Yhteistyössä edelleen myös Eat & Joy. Lipputiedustelut: oo@beingkeskula.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi