Runar on baari fiilis edellä

Suuren maailman rentoa tunnelmaa tuodaan Fabianinkadulle hyvällä palvelulla ja craft-cocktaileilla.

Runaria pyörittävät Turo Kotajärvi ja Jun Kondo halusivat perustaa baarin, jossa mennään fiilis edellä.
Runaria pyörittävät Turo Kotajärvi ja Jun Kondo halusivat perustaa baarin, jossa mennään fiilis edellä. Kuva: Runar

Kangaskassin kyljestä tuijottaa mustavalkoinen hieman hömelön näköinen koira ja teksti ‘Runar’. Tähän kryptiseen kassiin on voinut törmätä Helsingin katukuvassa viime kuukausina. Syypää tähän on juhannuksen jälkeen Fabianinkadulle F6-hotellin kainaloon auennut uusi baari, Runar. Siellä moni asia tehdään vähän eri tavalla, ja hyvä niin.

Runarin taustalla on kaksi pääkaupungin coctail- ja ravintolaskenen nuorta konkaria, Jun Kondo ja Turo Kotajärvi. Kaksikko haluaa tuoda Helsingin iltaelämään suuren maailman meininkiä isolla sydämellä. Inspiraatiota Runarille kerättiin muun muassa New Yorkin ja Lontoon erikoisemmista hotellibaareista, missä hienoissa puitteissa pidetään hyviä bileitä jalat maassa.

Tavoite on olla baari, jossa mennään fiilis edellä, kaikessa. Runarin kaksikolle tämä tarkoittaa, että duunissa ollaan siviilit päällä ja räppi soi, kovia cocktaileja unohtamatta. Runarissa kunnioitetaan myös perinteitä – paikan nimi tulee 1939 valmistuneen rakennuksen arkkitehdin, Runar Finnilän mukaan nimetyltä bostoninterrieriltä, johon saattaa hyvällä onnella törmätä paitsi hotellissa, myös baarissa päiväsaikaan.

Runarin juomatarjonta on paikan keskiössä, ja tarjolla on craft-cocktaileja, oluita sekä rakkaudella ja kapinamielellä valittu kattava viinilista. Paikan pyörittäjien ammattitaito näkyy erityisesti craft-cocktaileissa, joiden esivalmistelussa käytetään ravintolakeittiön tekniikoita. Baarissa ei kuitenkaan sorruta turhaan hifistelyyn, vaan keskeinen ajatus on pitää asiakas etusijalla – cocktailit valmistuvat nopeasti ja palvelu pelaa pöytiin asti.

Ensimmäisen kuukauden aikana Runar on jo ehtinyt kerätä huomiota ja asiakaskuntaa alan tekijöistä. Kun seuraavan kerran kaupungissa janoisen yllättää halu kokeilla jotain hyvää ja erilaista, kannattaa suunnata Runariin ennen kuin sinne löytävät kaikki.

Runar, Fabianinkatu 6.
Avoinna ti-to 17-01, pe-la 16-02.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi