Sandrot palaavat mausteisille juurilleen Joseph Youssefin johdolla – Uusi ravintola Citykäytävään

Citykäytävän Sandron yhteydessä on myös kauppa, josta voi napata evästä take awayna.

Sandro tunnetaan mausteisista Lähi-Idän mauista.
Sandro tunnetaan mausteisista Lähi-Idän mauista. Kuva: Sandro

Sandro-ravintolat ovat alusta asti ammentaneet inspiraationsa Välimeren läheisyydestä, Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan makumaailmoista. Nyt Sandro suuntaa katseensa yhä tiiviimmin alkuperäisiin juuriinsa, ja keskittyy Välimeren Euroopan ulkopuolisiin ruokakulttuureihin aina Turkista Syyriaan ja Libanoniin, Egyptistä Marokkoon ja Tunisiaan.

Sandron vetovastuussa on nyt Top Chef -kilpailusta tuttu libanonilaissyntyinen Joseph ”Jose” Youssef, joka vannoo aitojen makujen, runsaiden annosten ja raaka-aineiden nimiin.

Joseph Youssef haluaa tarjota Sandrossa mahdollisimman autenttisia makuja.
Joseph Youssef haluaa tarjota Sandrossa mahdollisimman autenttisia makuja. Kuva: Sandro

“Ruoassa pitää olla määrää, rehellisiä makuja, raffia rakennetta ja hallittua kaaosta. Tykkään, kun lautasella on keko makuja, mutta ruoan on oltava fiksua ja ajateltua, jotta kokonaisuus toimii”, Youssef sanoo.

Citykäytävään uusi Shop & Restaurant

Uusi Sandro Shop & Restaurant avautui Helsingin Citykäytävään, ja se edustaa Sandrojen uutta ilmettä myös sisustukseltaan. Tärkeintä on kuitenkin ruoka, josta Youssef haluaa tehdä mahdollisimman autenttista.

“Lähi-idän mauissa ei ole Aasialle tyypillistä polttavuutta, jota pitäisi hillitä. Maut ovat rikkaan mausteisia. Alun perin libanonilaisena minulle on selvää, että makujen pitää olla alueelle mahdollisimman uskollisia. Ruokia ei tehdä lähelle vaan täsmälleen. Lähtökohta on, että et saa näitä makuja kotona”, Youssef lupaa.

Uudistunut Sandro pitää kiinni runsaista buffet-pöydistään ja viikonloppubrunsseistaan, mutta panostaa myös illallismenuun tagine-ruukkuineen, karitsavartaineen ja tiikerirapuineen. Aterian kruunaa itse tehty mausteinen jäätelö.

Citykäytävän Sandrossa on värikäs marokkolaishenkinen sisustus.
Citykäytävän Sandrossa on värikäs marokkolaishenkinen sisustus. Kuva: Sandro

Citykäytävän Sandron lisäksi ravintoloita on Helsingin Kampissa ja Kalliossa, Espoon Tapiolassa ja Tampereen Ratinassa. Citykäytävän Sandron avaus synnytti ajatuksen omasta Sandro Shopista, josta on helppo napata evästä myös mukaan.

“Halusimme viedä Sandroa vielä askeleen lähemmäs vieraitamme. Mauillemme on ollut koko ajan kova kysyntä myös take awayna. Varsinkin klassikoksi nousseet sahramileipä ja dipit ovat olleet hittejä. Nyt näitä voi ostaa shopistamme jälkiruokia ja kakkuja myöten.”

Citykäytävän Sandro toimii kahdessa kerroksessa. Katutason tarjonta on enemmän kahvilapainotteinen ja Sandro Shop toimii samassa yhteydessä. Yläkerrassa on 80-hengen ravintolasali sekä kävelykadulle avautuva terassi.

Sandro Citykäytävä, Kauppakeskus Citycenter, Kaivokatu 8

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi