Second hand -kätkö Punavuoressa

Kellarikirppis Virtage on pieni, mutta sitäkin mielenkiintoisempi aarreaitta.

Kuva: Pinja Landén

Uudenmaankatu 44 B:ssä sijaitseva Virtage on todellinen löytö: vanhaan hiilikellariiin pystytetty vintage ja second hand -kirppis tuo tuulahduksen mennyttä aikaa ja paikkaa keskelle Helsinkiä. Pieni kellarihuone on täynnä punaiseksi maalattuja rekkejä, jotka pursuilevat persoonallisia vaatteita. Jos sulkee silmät ja hengittää syvään kellarin fiilistä, voi kuvitella helposti olevansa jossain aivan muualla kuin Helsingissä ja tässä vuosikymmenessä.

Virtagesta löytää muun muassa mekkoja ja hameita, farkku- ja nahkashortseja, villapaitoja, takkeja, laukkuja ja muita asusteita sekä kenkiä ja flanellipaitoja menneiltä vuosikymmeniltä. Tarjonta on kerätty eri puolilta Suomea sekä ulkomailta, lähinnä Lontoosta. Tila huokuu undergroundia, asennetta ja uniikkiutta. 

Myös miehille on Virtagessa oma pieni osasto. Viereisestä huoneesta, eli periaatteessa samasta tilasta, löytyy lisäksi pukuvuokraamo Nexus. Sieltä bongaa yksityiskäyttöön soveltuvia vintage-naamiaisasuja, mutta onpa moni stylisti ja elokuvapuvustajakin käynyt tekemässä Nexuksesta löytöjä erilaisiin tapahtumiin ja tuotantoihin.

Virtage on auki vain satunnaisina lauantaina. Aukioloista kellarikirppiksen takana olevat naiset, Virve Balk ja Kati Sistonen, infoavat Facebookin kautta. Virtagen Facebookiin voi käydä myös itse jättämässä aukiolotoiveen.

Virtage (Uudenmaankatu 44 B, sisäpiha), avoinna satunnaisina lauantaina tai sovittaessa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi