Sideways ❤️ Nordis – kesän kiinnostavimpiin kuuluva festari kokeilee uutta kotia

Silvana Imam, The National ja Searching for Sugarman -leffan tähti Rodriguez kuuluvat Sidewaysiin monipuoliseen, mutta hallittuun kattaukseen.

Sidewaysin oli aika jatkaa Teurastamolta eteenpäin. Nyt näemme, miten Nordis toimii festarialustana.
Sidewaysin oli aika jatkaa Teurastamolta eteenpäin. Nyt näemme, miten Nordis toimii festarialustana. Kuva: Petri Anttila / Sideways

Sideways-festivaali valtaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa Helsingin jäähallin eli Nordiksen ympäristön. Lauantaina paikalle odotetaan 10 000 ihmistä ja koko tapahtumaan yli 25 000 ihmistä eli Sideways aikoo rikkoa aiempien vuosien ennätyksensä.

Ennätysten uusimisen mahdollistaa uusi festarialue, missä kolme ulkolavaa saa rinnalleen kolme sisälavaa. Soitto loppuu ulkona puoliltaöin ja jatkuu sisällä aamun pikkutunneille viimeisten keikkojen alkaessa kahdelta yöllä.

”Vuoden kestäneet valmistelut alkavat olla loppusuoralla, tapahtuma-alueen rakennustyöt ovat juuri alkaneet ja uudistuva Sideways on pian valmiina alkamaan. Nordiksen ympäristö mahdollistaa uudenlaisen festivaalikokemuksen, jollaista ei Suomessa ole aikaisemmin järjestetty. Tästä on tulossa festivaalimme vuodesta 2015 jatkuneen historian paras vuosi ”, Sidewaysin promoottori Artemi Remes iloitsee.

Kattauksen puolesta Sideways jatkaa aiempien vuosien linjoilla, jossa valikoima kiinnostavia vaihtoehtoja muodostaa hallitun sekametelisopan. Sekoitukseen mahtuu The Nationalin, A Perfect Circlen ja MØn kaltaisia supertähtiä, Searching For Sugarman -leffan sympaattisen tähden Rodriguezin kaltainen erikoisuus ja läjä muita ulkomaannimiä.

Yksi festarin kiinnostavimpia nimiä on jo hetki sitten Rakkautta & Anarkiaa -festarien yhteydessä Helsingissä vieraillut räppäri ja feministi-ikoni SIlvana Imam. City haastatteli tähden Helsingissä ja kuulimme muun muassa, milloin tajusi hän, että maailmassa asiat on päin helvettiä ja miksi hän haluaa olla kiltti. Uudella levyllä on onneksi odotettavissa elämää, rakkautta ja valoa.

Suomalainen ohjelma on Sidewaysissa parasta mahdollista laatua, kun lavalle nousevat muun muassa Pariisin kevät, Paperi T, Vesta, Litku Klemetti ja kymmenet muut.

Monipuolisessa alueohjelmassa esimerkiksi pelataan flippereitä, kokeillaan bissejoogaa, matkitaan siivekkäiden laulua lintukaraokessa, nauretaan All Female Panelin stand up -show’lle, koetaan performanssitaidetta, nykytanssia ja drag show -esityksiä, kisaillaan poptrivian tuntemuksessa ja musavideobingossa, katsotaan elokuvia ja keskustallaan puheohjelmassa yhteiskunnallisista sekä viihteellisistä teemoista.

Sideways-järjestäjät esittävät toiveen, että festivaaliyleisö saapuisi Nordikselle julkisella liikenteellä tai kävellen. Töölön poikkeuksellisten liikennejärjestelyiden johdosta Nordiksen välittömään läheisyyteen ei voi pysäköidä autoja tai polkupyöriä. Katutöiden vuoksi myös saapumiseen on tärkeää varata riittävästi aikaa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi