Siljan Turun-linjalla parsabileet

Silja Linen Turun-linjan laivoilla vietetään vielä kesäkuun alussa Parsakarnevaaleja.

Ime parsaa Siljalla.
Ime parsaa Siljalla.

Siljan Parsakarnevaalit

Silja Linen Turun-linjan laivoilla vietetään vielä kesäkuun alussa Parsakarnevaaleja. Laivojen à la carte -menuissa käytetään Gotlannin saarella viljeltävää, laadultaan ensiluokkaista parsaa. Lisäksi tällä kertaa menuissa on vahvasti mukana myös varhaisperuna monin eri tavoin valmistettuna. Parsamenut on suunnitellut Silja Serenaden oma keittiömestari Heikki Härmä. Laivojen sommelierit kruunaavat makunautinnon huolella valituilla viineillä. Silja Line valitsi äskettäin liki sadan viinin joukosta laivojensa virallisen valkoviinin, punaviinin, kuohuviinin ja samppanjan, joita tarjoillaan risteilyillä kahden vuoden ajan.
Silja Linen Parsakarnevaalit Turun-linjan laivoilla 5.6. asti

Jäätelöpiha

Suomen ensimmäinen Jäätelöpiha avattiin Vaakahuoneella äitienpäivänä. Pihalta löytyy valtava valikoima jäätelöitä tötteröön tai annokseen. Jäätelöä päästään nauttimaan tänä kesänä 500 asiakaspaikan terassilla, ja totuttuun tapaan Vaakahuoneella kuullaan livemusiikkia kesän jokaisena iltana. Ravintolaan avataan alkukesällä viineihin erikoistunut Kesäviini- ja skumppaterassi.
Vaakahuoneen Paviljonki, Linnankatu 38

Samppalinnan kesäillat

Ravintola Samppalinnan kesässä päästään 17.6. alkaen nauttimaan railakkaista ohjelmailloista. Turun Nuoren Teatterin musiikkihupailu Suora lähetys sijoittuu television maailmaan ja sen on ohjannut Juha-Matti Koskela. Onko hauskempaa tapaa yhdistää ruokailu ja teatteri?
Ravintola Samppalinna, Itäinen Rantakatu 10

Karkkikeskiviikot

Viime kesänä Amarillo oli täynnä joka keskiviikko, kun juhlakansa bailasi villisti Karkkikeskiviikko-bileissä. Tämän kesän namustelut on pyöräytetty käyntiin vaahtobileillä jo 25.5. ja lisää on luvassa jokaisena keskiviikkona.
Amarillo, Aurakatu 5

Auroran kesä

Ravintola Auroran uudistetulla terassilla pääsee nauttimaan ohjelmasta joka päivänä. Kesäkeskiviikkoisin kansaa viihdyttää livebändi, torstaisin luvassa on salsaa ja perjantaisin ainutlaatuinen ulkoilmakaraoke.
Ravintola Aurora, Linnankatu 32

Gracelandin synttärit

Suomen parhaaksi roots-baariksikin valittu Graceland Music Bar on tarjoillut kuulijoille bluesia jo kolmen vuoden ajan. Synttäribileitä juhlitaan 14.5. ja esiintymässä on turkulais-amerikkalainen Dr Dave & All Scars Blues Band.
Graceland, Uudenmaankatu 12

Greenz Skanssissa

Uusi Greenz Salad and Coffee House on avannut ovensa Skanssissa. Tarjolla on keskustan ravintolastakin tuttuja raikkaita salaattiannoksia, itsetehtyjä leivonnaisia ja korkealuokkaisia Illy-kahvilatuotteita.
Greenz Salad and Coffee House, Kauppakeskus Skanssi

Luomuviiniuutuus

Uusi chileläinen luomuviinituttavuus Maitén Cabernet Sauvignon 2008 on viljelty ja tuotettu luomulle otollisessa ympäristössä. Aconcagua-joen laaksoissa. Maitén on tasapainoinen, raikas, hedelmäinen, pehmeä sekä hyvärakenteinen maultaan. Sopii nautittavaksi hyvin pata- ja pihviruokien kera sekä myös pizzojen kumppanina.

Torilla kokataan

Kesäkuun puolivälin Neitsytperunafestivaalia edeltää Kauppatorilla järjestettävä Torilla kokataan -tapahtuma. Tapahtumassa kokit kisaavat toisiaan vastaan valmistaen ruokaa torilta löytämistään aineksista. Pääosassa ovat peruna- ja kalaruoat.
Torilla kokataan -tapahtuma Kauppatorilla 17.6.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi