Snacky palaa Helsinkiin

Legendaarinen drive-in-ravintola tekee kesäkuussa paluun Helsinkiin.

Muut Snackyt löytyvät Espoosta ja Vantaalta.
Muut Snackyt löytyvät Espoosta ja Vantaalta.

Snacky palaa Helsinkiin

Legendaarinen drive-in-ravintola tekee kesäkuussa paluun Helsinkiin. Pihlajistoon avattavaan ravintolaan tulee drive-in-grillin lisäksi mahdollisuus syödä tutut hampurilaiset, Poliisit, Taksit ja Pressat, sisätiloissa. 50-paikkaiseen ravintolaan tulee myös kesäterassi. Ensimmäinen Snacky avattiin vuonna 1980 Itäkeskukseen. Stadin maaperän valloitus saattaa jatkua tulevaisuudessakin, sillä ketju hakee parhaillaan lisää uusia liiketiloja Helsingistä.
Snacky, Pihlajistontie 2

Hoku avasi

Helsingin makumaailmankartta sai uuden lisän maaliskuussa. Punavuoren sydämeen avannut Hoku tarjoaa makuja omistajansa kotimaisemista Havaijilta. Lounaalla ja iltaisin auki oleva paikka lupaa ruokaa rennolla otteella.
Hoku, Merimiehenkatu 18

Baarikärpänen uudistui taas

10-vuotias Baarikärpänen on jälleen kokenut faceliftin. Uudistuksessa on keskitytty erityisesti tilojen toimivuuteen: asiakkaiden toivoma tupakkakoppi on rakennettu, tanssilattiaa laajennettu ja wc-tilat uusittu. Bk haluaa olla EIP-paikka. Lyhenne tulee sanoista everybody is important.
Baarikärpänen, Mikonkatu

Etiopialaista Töölöstä

Ravintola Kuningatar Saba avasi ovensa Etu-Töölöön. Ravintolassa suositaan etiopialaista tapaa syödä käsin, mutta halukkaille on tarjolla myös aterimet. Etiopian Kaffan maakuntaa pidetään kahvin kotipaikkana, ja tulisen ja mausteisen ruoan lisäksi etiopialaiseen ruokakulttuuriin liittyvätkin vahvasti kahvi ja kahviseremoniat.
Kuningatar Saba, Mechelininkatu 8

Suurimpien annosten paino ylittää kilon.
Suurimpien annosten paino ylittää kilon.

Harald Helsinkiin

Viikinkiravintolaketju Harald avaa toukokuussa ravintolan Aleksanterinkadulle, Stockmannia vastapäätä. Turussa, Tampereella, Oulussa, Jyväskylässä, Lahdessa ja Kuopiossa toimiva ravintola on etsinyt Helsingistä sopivia tiloja jo viisi vuotta, ja nyt sellaiset löytyivät City-käytävän toisesta kerroksesta. 200 asiakaspaikan ravintola toimii samalla konseptilla kuin muutkin ketjun ravintolat. Tunnusmerkit ovat viikinkiteemainen ympäristö sekä laaja lista, jolta löytyy muun muassa valtavia, jopa 600 lihagramman mättöannoksia. Ravintola avaa näillä näkymin viikolla 21.
Viikinkiravintola Harald, Aleksanterinkatu 21

Hard Rock Cafe tulee

Suomen ensimmäinen Hard Rock Cafe avaa niin ikään City-käytävän toiseen kerrokseen, Stockmannia vastapäätä. Viikinkiravintola Haraldiin ja uusiutuvaan Pizza Hutiin löytää kävelemällä sisään City-käytävälle, Aleksanterinkadun julkisivu on puolestaan omistettu HRC:lle. Avajaispäivämäärää ei ole lyöty lukkoon, mutta ovet yritetään saada auki heinä-elokuussa. Seminole-intiaaniheimon omistama ketju on perustettu vuonna 1971. Hard Rock Cafe -ravintoloita on noin 150 kappaletta yli 50 eri maassa.
Hard Rock Cafe, Aleksanterinkatu 21

Parsaa, parsaa

Center-Inn-ravintoloiden parsaviikot ovat varma kevään merkki. Parsoja syödään viikkojen aikana viisi tonnia, mikä tarkoittaa peräti 15 000 annosta. Hollantilaista tuoretta parsaa nautitaan La Famigliassa, Königissä ja Raffaellossa. Myös Kämpin ravintoloissa sekä Nuevossa on omat parsalistansa.
König, Mikonkatu 4

Smörrejä Töölössä

Viisi Penniä tempaisee Tanskan viikkojensa kunniaksi laajalla listalla smörrebrödejä. Purtavaa löytyy sekä lihan että kalan ystäville. Lisäksi kevättä kunnioitetaan kolmen tanskalaisen pienpanimon olutlistalla.
Viisi Penniä, Mannerheimintie 56

Perhossa luomua

Huhtikuu on Perhossa luomukuukausi. Luomulammasruukku (13 e) sisältää luomulampaanpaistia Ahvenanmaalta, luomujuureksia, tummaa yrtti-punaviinisoosia, gruére-juustoa sekä maalaisleipää.
Perho, Mechelininkatu 7

Hyvä grappa

Sellainen löytyy nyt Alkosta. Grappan ovat valmistaneet ihanat Noninon sirarukset Pohjois-Italiassa, lähellä Slovenian rajaa. Hintaa Il Merlotilta (41,40 e), löytyy mutta myös laatua. Kerran se vain kirpaisee!


Klubit

Breathe Collectiven Top 3.
Breathe Collectiven Top 3.

Jukebox

  • Las Memories
    ”Joensuun miehen uusin 10-tuumainen. Biisissä tiivistyy se, mikä tässä soundissa on aina kiinnostanut: tymäkkä subbasso ja kauniit melodiat synkän kylmissä raameissa.”
  • Aphrodite Stalker
    ”Ensikosketus Drum & Bassiin löytyi ruotsinlaivalta alelaarista kaivetusta VHS:stä, jonka pakotin äidin ostamaan. Tämä on edelleen aivan tajuton bailuralli, jonka bassosoundi saattaa brosteppailijat häpeään.”
  • Technicolour & Kromatic: We Were Always One
    ”Uutta sielukasta ja haikeaa tuotantoa luottokaksikolta. Tämä biisi jää mieleen.”

Breathe, Porvoonkadun baarissa 21.4.

Räppiä Virginissä

Jenkkiräppäri Esham saapuu Helsinkiin. Vuonna 1989 uransa aloittaneen miekkosen taiteilijanimi tulee sanoista East Side Hoes And Money.
Virgin Oil 13.4. 28 e

Whiteout 2012

Pohjoismaiden johtava dance-tapahtuma on täällä taas. Briteistä on tulossa soittamaan useampikin dj, muun muassa Chicane. Suomalaisista kaikki kovimmat nimet, esimerkiksi Darude ja Orkidea.
Kaapelitehdas 14.4. 46 e

Future Shock aloittaa

Uusi kuukausittainen klubi aloittaa Roballa. Luvassa housea ja hyvää menoa.
Isoroba10 14.4. 0 e

Stroke palaa

Ökytyylistä ja klubibiiseistä tunnettu räppäri Timati saapuu Suomeen. Venäläisräppärin lisäksi illan aikana esiintyy muun muassa Natasha Baccardi.
Circus 14.4. 30 e

Elämää Motelletissa

Motellet aloitaa kuukausittaisen Life-klubikonseptin. Life lupaa tuulahduksia Keski-Euroopan musiikillisista virtauksista. Ensimmäinen dj-vieras on The Magician.
Motellet 13.4. 5 e

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi