Stefanin pihvejä tarjolla Helsingissä ensi viikosta eteenpäin

Stefan´s Steakhousen keittiömestarina häärii Top Chef -voittaja Akseli Herlevi.

Stefan Richter on syntynyt ja käynyt armeijan Suomessa. Hän muutti jenkkeihin 1998 laatimaan ruokalistaa lasvegasilaiseen huippuravintolaan.
Stefan Richter on syntynyt ja käynyt armeijan Suomessa. Hän muutti jenkkeihin 1998 laatimaan ruokalistaa lasvegasilaiseen huippuravintolaan.
Akseli Herlevi.
Akseli Herlevi.

Helsingin Korkeavuorenkadulle aukeaa ensi viikolla Suomen kolmas Stefan´s Steakhouse. Kyseessä on muun muassa jenkkien Top Chefistä tutun huippukokin Stefan Richterin mukaan nimetty rehellinen pihvipaikka. Aiemmin Stefan´s on avattu Tampereella ja Turussa.

"Stefan on osakkaana SRMax-yhtiössä, joka pyörittää Stefan´s Steakhouseja. Tampereen ensimmäisen Stefan´s Steakhousen keittiömestari Tomi Schulze on ollut aiemmin Stefanin opissa Los Angelesissa ja he ovat tehneet yhdessä reseptiikkaa ja tuotteistusta. Stefan käy usein Suomessa ja hänet tullaan näkemään Helsingin keittiössäkin moneen otteeseen", Restamaxin ruokaravintoloiden linjajohtaja Tanja Virtanen kertoo huippukokin roolista.

"Hän on tärkeä osa konseptia, mutta pelkästään nimellä tai kasvoilla ei pyöritetä yhtään ravintolaa hirveän pitkään. Tuotteen pitää puhua puolestaan."

Stefan´s Steakhouse luottaa lihaan. Puhtaasti pihvi edellä menevät paikat ovat Helsingissä vähissä.

"Suomalaiset taitavat kuitenkin olla lihansyöjäkansaa. Kun kotona tehdään hyvää ruokaa, niin silloin paistetaan hyvät pihvit", Virtanen pohtii.

Turun ja Tampereen Stefan´sin saama palaute on rohkaissut Restamaxia tuomaan konseptin myös kovasti kilpailulle Helsingin ravintolakartalle.

"Tampereella ja Turussa asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä ja ovi on käynyt mukavaan tahtiin", Virtanen sanoo.

Ravintolan avaamisessa Helsinkiin on omat haasteensa. Yksi näistä on laadukkaan henkilökunnan löytyminen.

"On huomattu, ettei Helsinki ole helpoin paikka rekrytä ammattitaitoista väkeä. Hyvät ihmiset ovat jo töissä eikä heitä kuljeksi tuolla vapaana", Virtanen toteaa.

Osaavat tekijät on siis houkuteltava toisista keittiöistä. Virtasen mukaan tässä on onnistuttu hyvin. Helsingin Stefan´sin keittiössä vetovastuun ottaa Suomen Top Chef -voittaja Akseli Herlevi.

"Aksu on mahtava tyyppi ja uskon, että hän on hyvä lisä tähän ravintolaan. Häneltä löytyy intoa sekä halua tehdä ja mennä eteenpäin. Varmasti aivan nappi valinta tämän ravintolan keittiöön", Virtanen suitsuttaa.

Restamax tuo Helsingin ravintolakartalle ennen vuoden vaihdetta vielä toisenkin ravintolan, Comon. Kyseessä on italialaisiin klassikoihin luottava paikka, joka avataan Forumissa joulukuun aikana.

Restamax pyörittää Helsingissä myös Töölön kisahallin kupeessa olevaa Gringos Locosia sekä tapahtumakeskus Circusta.

3 kommenttia

pihvimisu

18.11.2012 20:23

Pöytä varattu. Onnistui näppärästi sähköpostilla ja vastasivat lähes välittömästi. Jatkakaa samaan malliin!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

asiaonpihvi

25.11.2012 20:50

Testattu. Erinomaiset pihvit ja palvelu. 5 hengen ruokailu maksoi noin 300 euroa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi