Streat Helsinki -katuruokatapahtuma tulee taas

Tänä vuonna Streat Helsingissä nähdän next level -katuruokameininkiä.

Kuva: Flickr / Streat Helsinki

Kansainvälistä mainetta niittänyt katuruokatapahtuma Streat Helsinki järjestetään seuraavan kerran 17.-20. maaliskuuta. Tänä vuonna luvassa on sukellus katuruoan valmistusmenetelmiin ja uusiin konsepteihin sekä alueellisiin erikoisuuksiin. Mitä onkaan burgerin tuolla puolen?

Kauruokavallankumouksen sanansaattajaksi vuonna 2014 perustettu Streat Helsinki on koonnut yhteen katuruokaentusiastit ja satunnaisemmat ystävät. Väsymättömästä katuruokatyöskentelystä on ollut hyötyä, sillä tänä päivänä hyvää katuruokaa saa Helsingissä viikon jokaisena päivänä lähes mihin kellonaikaan tahansa. Katuruokayrittäjät ovat ankkuroituneet ympärivuotisesti kaupunkiin ja Streat Helsingin rinnalle on syntynyt useita itsenäisiä katuruokatapahtumia. Myös erilaiset tapahtumanjärjestäjät ovat ottaneet nykyaikaisen katuruoan olennaiseksi osaksi muun muassa musiikkifestivaalien tarjontaa.

Streat Helsinki satsaa tänä vuonna katuruokailun seuraavaan tasoon: ekologisuuden ja kestävyyden kehittämiseen, uusien makujen löytämiseen sekä erilaisten valmistustapojen kokeiluun ja kehittämiseen. Neljän päivän aikana luvassa on kolme suurempaa kokonaisuutta MASTERS, GRILLS ja EATS sekä niiden ympärille syntyviä sivuannoksia.

Tapahtuma starttaa kahtena ensimmäisenä päivänä järjestettävillä Streat Helsinki MASTERS -illoilla, joiden aikana katuruokaa lähestytään uusista kulmista kansainvälisten ja kotimaisten kokkien johdolla. Illat järjestetään Mothership of Work -hubin tiloissa.

Katuruokafestivaali Streat Helsinki EATS järjestetään Torikortteleissa lauantaina 19. maaliskuuta kello 11-19. Myyjien haku on auki 28. helmikuuta saakka, ja hakeneiden joukosta valitaan mahdollisimman monipuolinen joukko uusia makuja, ruokalajeja, konsepteja tai valmistustapoja. Myyjiä mahtuu mukaan parikymmentä, ja kaikilla on oltava yhteinen tekijä: uutuus. 

Tapahtuman viimeisenä päivänä palataan katuruoan juurille eli ulkoruokailuun. Streat Helsinki GRILLS rantautuu kaupungin grilli- ja piknikpaikoille vierailevien kokkien kanssa. Tavoitteena on paitsi iloinen yhteinen ulkoilupäivä myös kokemusten kerääminen retkiruokailun kehittämiseksi.

Streat Helsinki -katuruokatapahtuma 17.-20.3.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi