Sunnuntaista luvassa maistuva päivä

Kuudenteen Ravintolapäivään on ilmoittautunut jo yli 600 ravintolaa.

Tero Kemppi (vas) ja Timo Rekunen uskaltautuivat maistamaan Suuren Johtajan Sydämiä, eli konjakkimarinoituja ankansydämiä.
Tero Kemppi (vas) ja Timo Rekunen uskaltautuivat maistamaan Suuren Johtajan Sydämiä, eli konjakkimarinoituja ankansydämiä. "Sopivasti narskuvaa" oli Teron arvio. Punainen Sakara yhdisteli huumoria ja korealaisia reseptejä.

Tulevana sunnuntaina kaupunkien kadut muuttuvat jälleen koko kansan ruokafestivaaliksi. Kuudetta kertaa järjestettävä Ravintolapäivää varten on ilmoittautunut jo yli 600 amatööriravintoloitsijaa tarjoamaan uniikkeja ruokaelämyksiä.

Tarjolla on kiinnostavia safkoja aamusta iltaan ja päivään mahtuu vähintään viisi ateriaa - aamiaisesta myöhään iltaan. Mukana on ravintoloita kymmenistä eri maista, muun muassa Tanskasta mukaan on ilmoittautunut lyhyessä ajassa kymmeniä ravintoloita.

Päivän voi aloittaa jo varhain esimerkiksi Aamiaisravintola Kävyssä, joka kutsuu niin hipsterit kuin metsuritkin nauttimaan à la carte aamiaisesta omakotitalon pihalle luumupuiden katveeseen. Elokuu on innoittanut käpyläläisten lisäksi monia muitakin keittotaitoisia: pöytiin katetaan oman sadon antimista valmistettuja herkkuja esimerkiksi Bistro Le Jardin:ssä. Ruskeasuon elonkorjuukeittiössä herkutellaan kauden juureksista, sienistä ja oman palstan marjoista loihdituilla ruoilla. Ravintola Aino & Elvis luottaa legendoihin: pihapiirin munkkikahveja säestää ”Kaarilan Elvis” laulaen vuoroin Kari Tapion ja Elviksen hittejä.

Herkullisten makujen lisäksi Ravintolapäivä tarjoaa elämyksiä ja kokemuksia: Graffitinvirkkauspiknik kutsuu puiston vehreyteen nauttimaan pop-up ravintoloiden take away annoksista, seurasta ja yhteisöllisestä katutaiteen ja käsitöiden tekemisestä. Pastaria BLVD 17:ssa vieraat voivat istahtaa kauniin sisäpihan suojassa rennoille sohville nauttimaan rakkaudella valmistettua pastaa ja ihailemaan taidetta. Perheen pienimmät pääsevät temmeltämään Leonardon taistelujuoman voimin Lastenkahvila Turtles:ssa samalla kun vanhemmat voivat nauttia mm. supervoimat antavasta mustikkapiirakasta.

Ravintolapäivä rullaa hyvällä vauhdilla kerta toisensa jälkeen isommaksi. Se on osoitus siitä, että hyvälle idealle riittää tekijöitä. Se kertoo myös siitä, miten siisteimmät jutut syntyvät usein ruohonjuuritasolta, ihmisten itsensä tekeminä. Esimerkkinä kehityksestä ovat tapahtuman nettisivut, jotka laajentavat kapasiteettia tarpeen kasvaessa. Uutta Ravintolapäivää varten on taas kyhätty uudet sivut. Ilmeisesti myös innokkaita tekijöitä riittää.

Perinteisten ravintoloitsijoiden kannattaa seurata tarkalla silmällä Ravintolapäivän trendejä. Ne kertovat siitä, millaisia konsepteja ja annoksia suomalaisista ravintoloista puuttuu.

Restaurant Day from Cocoa on Vimeo.

1 kommentti

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi