Suomen pienin baari avaa ovensa perjantaina - mutta vain yhdeksi päiväksi!

Juomabrändi Smål ja mediavaikuttaja Ina Mikkola avaavat yhden hengen baarin Helsingin Karhupuistoon 6. elokuuta.

  • Mikä: Yhden hengen baari
  • Missä: Karhupuisto
  • Milloin. 6.8.2021 klo 16-20.
  • Mitä: Matala-alkoholisia ja alkoholittomia juomia

Suomen pienin baari avaa ovensa yhden päivän ajaksi perjantaina 6. elokuuta, kun toimittaja ja mediavaikuttaja Ina Mikkola sekä juomabrändi Smålin perustaja Eetu Topo pystyttävät Karhupuistoon Helsingin Kallioon yhden asiakaspaikan kioskibaarin.

Kyseessä ei ole mikä tahansa kioski, vaan sillä on taustalla kokoaan suurempi missio. Baarin myynti lahjoitetaan nimittäin kokonaisuudessaan Sukupuolen Moninaisuuden Osaamiskeskukselle.

“Haluan omalta osaltani olla mukana tässä. Mielestäni nykypäivänä yritysten tulee kantaa myös oma osansa ihmisoikeustyöstä ja tämä on yksi tapa tehdä se hienosti", Mikkola kertoo.

Smålin taustalla on mietoihin alkoholijuomiin keskittynyt Kåska, jonka missiona on luoda kohtaamisia ihmisten välille. Osa Kåskan myyntikatteesta ohjataan järjestöjen tukemiseen, jotka tekevät työtä yksinäisyyden ja sosiaalisen eristyneisyyden vähentämiseksi. Baari on osa Smålin pidennettyä Pride-kampanjaa.

Smål on Kåska Oy:n uusi innovaatio, 2,8-prosenttinen juomasekoite.
Smål on Kåska Oy:n uusi innovaatio, 2,8-prosenttinen juomasekoite.

"Päätimme jatkaa omaa Pride-kampanjaamme myös koko kesän, ja baarin myynnin lisäksi 2,8% Smålin myynnistä kesä-elokuun aikana annetaan SMOK:lle", Topo kertoo tempauksesta.

Baari on auki asiakkaille kello 16-20 välisenä aikana, ja tiskille voi pysähtyä hetkeksi juttelemaan tai napata juoman mukaansa.

Suomen Pienin Baari vastaa vallitsevaan juomatrendiin

Suomen pienimmässä baarissa tarjoillaan myös pelkästään pieniä juomia, sillä valikoimassa on ainoastaan matala-alkoholinen ja alkoholiton vaihtoehto.

Baarin tarjonta vastaa matala-alkoholisten juomien vahvaan kysyntään.

Hiljattain julkaistu International Wines and Spirits Researchin tutkimus on nimittäin osoittanut, että matala-alkoholisten tisletuotteiden vuosittainen kasvutahti on ollut huimaa. Viimeisen kahden vuoden aikana markkina on kasvanut lähes 80 prosenttia vuodessa, kun taas esimerkiksi vuoden 2019 aikana perinteisiä tisleitä ja viinoja kulutettiin 5,6 prosenttia vähemmän edelliseen vuoteen verrattuna.

“Juominen on muuttunut”, Topo kertoo.

Parivaljakko Eetu Topo ja Fred Karlsson ovat Kåska Oy:n perustajia.
Parivaljakko Eetu Topo ja Fred Karlsson ovat Kåska Oy:n perustajia.

Topo tietää mistä puhuu, sillä Kåska Oy:n yksi tunnetuimmista juomista on 15-prosenttinen, kuusen neulasilla ja sitruunan kuorella maustettu kirkas alkoholi. Kyseinen alkoholi on tehty käytettäväksi vahvempien alkoholijuomien tapaan drinkkien valmistukseen. Smål on puolestaan Kåskan uusin luomus, yrityksen oman ginin ja kombuchan 2,8-prosenttunen juomasekoite.

"Nykyisin alkoholia nautitaan pienemmissä määrissä, mutta tämä muutos ei ole näkynyt perinteisissä viinoissa vielä juuri mitenkään. Halusimme tehdä kevyempien drinkkien tekemisestä helpompaa, hyvä maku edellä."

Matala-alkoholisten juomien lisäksi myös pienet baarit ovat miehelle tuttuja, sillä Albertinkatu 10:ssä sijaitsevan Kåskan pääkonttorin baarissa asiakaspaikkoja on yhteensä kuusi.

Se, saavatko nämä pienet baarit tulevaisuudessa jatkoa, jää nähtäväksi.

 

 

1 kommentti

SaraPepp

16.12.2021 01:20

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi