Suomessako ei ole naispuolisia komiikan tekijöitä?

Uusi All Female Panel haluaa tehdä "vitun hyvää" stand upia.

Kuva: All Female Panel

Helsingissä aloittaa uusi naiskoomikoiden voimin pyörivä stand up -klubi All Female Panel. Klubille on varmasti kiinnostusta, nimittäin viime aikoina on tapetille on noussut kysymys hyvien naiskoomikoiden puutteesta Suomessa. All Female Panelissa vaikuttavat Ida Grönlund, Kaisa Pylkkänen, Eeva Vekki, Saana Peltola ja Anna Rimpelä. Vakioviisikolla on takanaan yhteensä vuosikymmenten kokemus stand upista.

All Female Panelin tavoitteena on järjestää järjettömän hauskoja stand up -iltoja sekä esitellä yleisölle naispuolisia komiikan tekijöitä. Vakiojäsenten lisäksi klubilla nähdään myös vierailevia tähtiä.

Klubin ajatus lähti pääasiassa "perustaa vitun hyvä stand up -klubi", ei niinkään vastaliikkeenä naisten väitetylle vähyydelle suomalaisessa komiikassa. Naisvaltaiseksi klubi muodostui "vähän sattumalta".

"Kyseessä on pikemminkin oman hännän nosto kuin vastarintaliike. Tämä ei ole feministinen manifesti, eikä tämä eroa muista klubeista muuten, kuin että tämä sattuu olemaan all female. Sen sijaan, että nillitetään mitä muut ei tee, niin tehdään itse. Jätetään muiden päätettäväksi onko naiskomiikka kelpoa vai ei. Komiikassa on ollut sellaista tahatonta naisten unohtamista. Diversiteetille ei ole annettu sijaa. Jos klubille pyydetään yhtä naiskoomikkoa, joka joutuu perumaan, tilalle otetaan mies. Selitys on usein se, että kun ei ole muita. No nyt on sitten aika tarjota ihmisille vaihtoehtoja”, sanoo Pylkkänen.

All Female Panel joka kuun ensimmäinen perjantai 1. syyskuuta 2017 alkaen. Manalan yläkerta, Museokatu 10.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi