Suuri ravintolaäänestys 2013

Me kysyimme. Te äänestitte. Esittelyssä Tampereen ravintolaäänestyksen voittajat.

Raiderin palkitusta henkilökunnasta vakiopoke Aki sai vierelleen baarimikot Veeran ja Tanelin.
Raiderin palkitusta henkilökunnasta vakiopoke Aki sai vierelleen baarimikot Veeran ja Tanelin.

Henkilökunnan ideoima Raideri putsasi pöydän

Raideri Rokkibaari: Paras baari, Paras tulokas, Paras kortteliravintola, Paras henkilökunta

Itse tekemällä saa parempaa. Tämä todettiin Suuressa ravintolaäänestyksessä Tampereella, kun Sedun ravintolaketjut ostaneen Night People Groupin ensimmäinen itse toteuttama mesta, Raideri Rokkibaari, vei ykkössijan peräti neljässä eri kategoriassa. Lukijat valitsivat Raiderin parhaaksi baariksi, tulokkaaksi ja kortteliravintolaksi sekä talon väen parhaaksi henkilökunnaksi.

Raiderin henkilökunta ansaitsee palkintonsa paitsi asiakkaiden palvelusta, myös "rock-olohuoneen" ideoinnista ja rakentamisesta.

"Tämä syntyi nopealla aikataululla, ja homma tehtiin henkilökunnan voimin. Porukka on sitoutunut ja kokee paikan omakseen", NPG:n aluepäällikkö Valtteri Mäkelä kertoo.

"Hyvänä esimerkkinä voi pitää avajaispäivää ja edeltävää yötä. Saimme idean baaritiskin värimaailman uudistamisesta ja koristelemisesta lp-levyillä yhden aikaan yöllä. Aloimme hommiin ja olimme valmiita joskus neljän aikaan yöllä. Aamulla vielä kiinnittelimme lp-levyjä", Mäkelä sanoo.

Raiderin konsepti on kerännyt kehuja ja tullut täyttämään selkeää tarvetta Tampereella. Kyseessä on rehellinen rockbaari, josta löytyy muun muassa 1600 musavideon kirjasto, jonka suhteen on voi esittää toivomuksia. Keskiviikkoisin Raiderissa vietetään iltaa rokkivisan merkeissä, ja Raideri Acoustic Nights tarjoilee akustista musiikkia.

Top5: Baari

 1. Raideri Rokkibaari
 2. Jack the Rooster
 3. Pub Vinyyli
 4. Minibaari
 5. Tiikerihai

Top5: Kortteliravintola

 1. Raideri Rokkibaari
 2. Pub Vinyyli
 3. Kivenheitto
 4. Ohranjyvä
 5. Jack the Rooster

Top5: Tulokas

 1. Raideri Rokkibaari
 2. Nightclub Tähti
 3. Fat Lady
 4. Lounge 23
 5. Huber

Top5: Henkilökunta

 1. Raideri Rokkibaari
 2. Pub Vinyyli
 3. Tivoli
 4. Jack the Rooster
 5. Ohranjyvä

Jätkäjätkät nostivat tunnelman kattoon Klubilla tammikuussa. Kuva: Kyösti Karila.
Jätkäjätkät nostivat tunnelman kattoon Klubilla tammikuussa. Kuva: Kyösti Karila.

Klubi houkuttelee aamusta yöhön

Klubi: Paras keikkapaikka, Paras brunssi

Tampereen parhaaksi keikkapaikaksi valittiin ylivoimaisesti Klubi. Klubilla tapahtuu pitkin päivää, sillä mesta vei voiton myös parhaan brunssin kategoriassa.

"Olettaisin, että me ollaan kaupungin aktiivisin paikka", sanoo Klubin ohjelmatuotannosta vastaava Tero Viikari.

Vuodessa Klubin lavalla nähdään yli 300 keikkaa ja yli 400 bändiä. Kävijöitä on noin 100 000. Tarkoituksena on tarjoilla laatumusiikkia mahdollisimman monena iltana viikossa.

"Täällä pyörähtää vuoden aikana koko Tampereen väkimäärä. Panostamme laatuun ja laaja-alaisuuteen. Ohjelmaa on 4-6 iltana viikossa, ja pyrimme esittelemään kaikkien genrejen helmet", Viikari kuvailee.

Viikarin mukaan laaja kohdeyleisö ja genrekirjo oli tavoitteena siitä asti, kun hommaan lähdettiin vuonna 2001. Raskaampi musiikki vetää Suomessa aina – rap ja dubstep ovat jo nostaneet päätään, ja nyt nousee elektroninen tanssimusiikki. Klubilla ei keskitytä vain mainstreamiin, vaan tuodaan undergroundia esiin ja yhdistellään rohkeasti genrejä.

"Yleisölle tätä tehdään, vaikka joskus on tullut buukattua oman maun mukaankin", Viikari heittää.

Klubi aloitti viime vuonna myös keikkojen lähettämisen livenä netin välityksellä, hd-kuvalla ja hyvällä äänenlaadulla.

"Ei se koskaan korvaa live-elämystä, mutta antaa niille, jotka eivät pääse paikan päälle, mahdollisuuden nähdä keikka."

Tulevan ohjelman tärpiksi Viikari nostaa 3. huhtikuuta Klubille saapuvan Rocket From The Cryptin.

"Uudelleen aktivoituva bändi heittää Euroopassa vain viisi keikkaa: Barcelonassa, Pariisissa, Berliinissä, Genevessä… ja Tampereella. Odotan sitä henkilökohtaisesti ja tiedän, että keikasta ollaan innoissaan Tampereella, muualla Suomessa ja ulkomaillakin."

Klubin brunssi kiilasi ravintolaäänestyksen parhaaksi brunssiksi. Brunssia vietetään Klubilla lauantaisin Aamiaisklubin muodossa. Tarjolla on herkullinen vaihtuva buffet, jota rytmittävät vaihtuvat dj:t. Klubi erottautui Tampereen kapeasta brunssitarjonnasta ykköseksi jo toisena vuotena putkeen.

Top5: Keikkapaikka

 1. Klubi / Pakkahuone
 2. Jack the Rooster
 3. Vastavirta
 4. Yo-talo
 5. Pub Vinyyli

Top5: Brunssi

 1. Klubi
 2. Kahvila Valo
 3. Hullu Poro
 4. Ohranjyvä
 5. Miami

Makuja aidolta mausteasteikolta

Nanda Devi: Paras maailmankeittiö

Miten tulista ruokaa sinä kestät?
Miten tulista ruokaa sinä kestät?

Kun tutkailee Nanda Devin listaa, kannattaa huomioida, että chilin kuvat tulevat aidosta intialaisesta mausteasteikosta. Tuotetta ei ole edes yritetty sovittaa suomalaiseen suuhun sopivaksi.

"Me ollaan ihan rehellisesti intialaista. Joskus on tullut väärinkäsityksiä siitä, että asiakas on erehtynyt luulemaan mietoa suomalaisittain miedoksi. Mausteisuuden ja tulisuuden kokeminen on hyvin henkilökohtainen asia, siihen ei ole mitään mittaria. Me teemme maustamisen käsityönä, joten siinä on myös vaihteluväliä", Nanda Devin Veli-Pekka Parviainen kertoo.

Paras maailmankeittiö -kategoriassa ykköseksi noussut Nanda Devi Näsilinnankadulla käy parhaillaan läpi remonttia, jossa keittiö laitetaan uuteen uskoon ja salia ehostetaan. Parviainen vinkkaa, että samojen yrittäjien Swagath Aleksanterinkadulla palvelee, vaikka Nanda Devin remontti kestää vielä pari viikkoa.

Ravintolassa on huomattu, kuinka suomalaiset ruokailijat ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana avautuneet uusiin suuntiin.

"Kaikki erilainen ruoan suhteen herättää nykyisin kiinnostusta, ja intialainen ruoka on ääripäässä erilaisuudessa", Parviainen pohtii.

Top5: Maailmankeittiö

 1. Nanda Devi
 2. Maruseki
 3. Salud
 4. Katmandu
 5. Thai & Laos

Tivolissa bailataan armottomasti.
Tivolissa bailataan armottomasti.

Armotonta biletystä dj-vetoisesti

Tivoli: Paras bailupaikka

Tampereen bilekansan suosikiksi nousi tänä vuonna Tivoli. Paras bailupaikka -titteli irtosi erikoisohjelmalla, jossa luotetaan osaaviin dj:hin. Ruotsalaisten vetoavulla tanssimusalle löytyy kasvavaa kysyntää.

"Dj-kulttuuri ja varsinkin dance-musiikki ovat nouseva trendi. Alkuvuodesta on luvassa muun muassa DJ Orionin parhaaksi klubi-illaksi viime vuonna valitsema Fuck Me It's Friday -klubi ja Heavyweight DJs. Myös DJ SM -kiertue tulee meille", Night People Groupin aluepäällikkö Valtteri Mäkelä sanoo.

Tivolin dj-portaan nokassa istuu viime vuoden DJ SM -skaban voittanut Dj Sampl, joka soittaa mestassa viikottain. Tivolin tanssilattia toteuttaa kirjaimellisesti Night People Groupin yhtiöstrategiaa: se luo kohtaamisia.

Top5: Bailupaikka

 1. Tivoli
 2. Klubi
 3. Fat Lady
 4. Ilona
 5. Jack the Rooster

Ohranjyvä on perinteikäs paikka, vaikka julkimoita ei enää näy yhtä paljon kulmapöydässä.
Ohranjyvä on perinteikäs paikka, vaikka julkimoita ei enää näy yhtä paljon kulmapöydässä.

Toimivaa ei kannata muuttaa

Ohranjyvä: Paras ruoka

Ravintola Ohranjyvässä ollaan innoissaan, kun tieto paras ruoka -kategorian voitosta päätyy perille.

"Tuntuu kyllä ihan mielettömän hyvältä saada tällainen tunnustus, varsinkin kun kyseessä on lukijaäänestys. Olen todella ylpeä kokeistamme", toimitusjohtaja Jaro Suoste kommentoi.

Ohranjyvässä luotetaan laadukkaisiin raaka-aineisiin, joista toteutetaan loppuun asti suunnitellut annokset.

"Kyseessä on ennen kaikkea kokkien intohimo ja antaumus omaan työhönsä – halu saada jokaiselle asiakkaalle unohtumaton ruoka", Suoste muotoilee.

Ohranjyvä klassikko ja suosituin annos on perinteinen pippuripihvi. Toinen klassikko on eksoottisen maukas Puerto Ricon pannu. Suoste suosittelee lisäksi savuporojuustokeittoa, muhkeaa "miesten annosta" Ohranjyvän pannua sekä uudistettua kanaa talon takaa -annosta. Ruokaelämyksen täydentää kullekin ruoalle sopiva juoma, oli se sitten viiniä, olutta tai siideriä.

Ohranjyvässä ymmärretään se, ettei toimivaa kannata liiaksi muuttaa. Välillä listaan tehdään muutoksia, mutta hankalaa se on, sillä suuri osa annoksista on niin suosittuja, ettei niitä voi tiputtaa pois. Vaihtelua synnytetään teemaviikoilla ja erikoisannoksilla. Helmikuun lopulta 10. maaliskuuta saakka tarjolla on peritamperelaiset mustamakkaraviikot.

"Kyseistä herkkua on tarjolla hieman muussa muodossa kuin pelkästään puolukkahillon kanssa tarjoiltuna", Suoste sanoo.

Top5: Ruoka

 1. Ohranjyvä
 2. Jack the Rooster
 3. Ravinteli Bertha
 4. Salud
 5. Stefan´s Steakhouse

Coffee Housen hyllyt notkuvat.
Coffee Housen hyllyt notkuvat.

Ketjukonsepti kärkeen kahviloissa

Coffee House: Paras kahvilakonsepti

Massassa on voimaa. Tampereellekin on noussut useita pieniä kahviloita, mutta Paras kahvilakonsepti -kategoriassa Coffee House jyräsi muut.

Suomalainen kahvikulttuuri on ottanut isoja harppauksia viime vuosina, ja asiakkaiden vaatimukset ovat nousseet.

"Suomalainen kahvilakulttuuri merkitsee mielestäni nykyään jo hyvin paljon espressopohjaisia erikoiskahveja, tummia paahtoasteita ja laadun vaatimista. Ihmiset tietävät mitä haluavat ja ovat maistelleet paljon erilaisia ja erilaatuisia kahveja sekä tutustuneet eri maiden kahvilaatuihin. Tämä on todella hieno asia!" Tampereen Keskustorin Coffee Housen ravintolapäällikkö Minna Turvala kertoo.

Ketju antaa tulitukea nousseiden vaatimusten suhteen.

"Tuotevalikoimaamme päivitetään ketjun toimesta koko ajan, eli tuotepuolella tulee säännöllisesti jotain uutta ja kiinnostavaa", Turvala sanoo.

Coffee House palvelee rehellisesti massoja. Jokaisen yksikön koulutetut master baristat valvovat laatua, jota tarjoillaan kaikenikäisille kahvinystäville.

"Asiakaskuntamme on haitariltaan 10–90-vuotiasta ja toivomme kaikenikäisiä asiakkaita lisää."

Top5: Kahvilakonsepti

 1. Coffee House
 2. Cafe Europa
 3. Kahvila Valo
 4. Wayne´s Coffee
 5. Pyynikin näkötornin kahvila

Roosterin terassilla nautitaan kesämaanantaisin reggaesta ja makkarasta.
Roosterin terassilla nautitaan kesämaanantaisin reggaesta ja makkarasta.

Kuohut rytmittävät Roosterin terassielämää

Jack The Rooster: Paras terassi

Ei liene yllätys, että Tampereen paras terassi löytyy Tammerkosken kuohujen ääreltä. Viime vuonna Tampereen parhaan baarin ja parhaan palvelun pokannut Jack The Rooster nousi tänä vuonna kaupungin parhaaksi terassiksi.

Tulevaa kesää odotetaan Roosterissa jo innolla.

"Terassikauden ja kesän saapuminen Roosterille on yksi vuoden kohokohdista. Pitkän talven jälkeen sitä odottaa innolla näkevänsä lämpöisestä terassitunnelmasta nauttivia ihmisiä", ravintolapäällikkö Pia Häkkinen kertoo.

Roosterin asiakaspaikat tuplaantuvat kesäisin terassin myötä. Iso terassi on valoisa, ja tunnelmaa luo vieressä kohiseva koski.

"Tammerkosken läheisyys on ehdottomasti parhaimpia paikkoja terassille. Veden läheisyys tuo hieman helpotusta helteille ja kaunista tunnelmaa terassimiljööseen", Häkkinen kuvailee.

Kuten monissa muissakin tämän vuoden voittajaravintoloissa, myös Roosterin asiakaskuntaan kuuluu paljon rockhenkistä porukkaa.

"Mutta myös ihmisiä, jotka tykkäävät rennosta terassimeiningistä ja hyvästä ruoasta Tampereen parhaalla terassilla."

Top5: Terassi

 1. Jack the Rooster
 2. Passion
 3. Telakka
 4. Miami
 5. Pub Vinyyli

Lappilaista eksotiikkaa Koskikeskuksessa

Hullu Poro: Paras lounas

Hullu Poro saa lounaan maistumaan.
Hullu Poro saa lounaan maistumaan.

Lapin Levillä mainetta niittänyt Hullu Poro avattiin myös Tampereella vappuna 2011. Lappilaista eksotiikkaa Koskikeskuksen huipulla tarjoileva Hullu Poro valittiin Cityn lukijoiden toimesta tänä vuonna Tampereen parhaaksi lounaspaikaksi.

Lappilaista eksotiikkaa on tarkoitus levittää myös muualle eteläiseen Suomeen.

Hullun Poron lounas koostuu muutamasta eri vaihtoehdosta, jotka voi käydä bongaamassa ravintolan Facebook-sivuilta. Päivittäin vaihtuva lounas pitää yleensä sisällään keiton, kalaruoan sekä pari liha-annosta.

Top5: Lounas

 1. Hullu Poro
 2. Ohranjyvä
 3. Gopal
 4. Nanda Devi
 5. Edun Herkkukeidas

Tsekkaa muiden kaupunkien tulokset!

Kyllä kansa tietää. Vai tietääkö? Kerro omat suosikkisi.

1 kommentti

lööööp

14.6.2013 14:24

Ooooi onneksi raideri voitti! on voittonsa ansainnu noissa kaikissa. VARSIKIN PARHAASSA HENKILÖKUNNASSA!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi