Suuri ravintolaäänestys 2013

Me kysyimme. Te äänestitte. Esittelyssä Helsingin ravintolaäänestyksen voittajat.

Paksun keittiössä tehdään taikoja.
Paksun keittiössä tehdään taikoja.

Ruoka voi olla ohjelmanumero itsessään

Studioravintola Paksu: Paras ruoka, Paras lounas, Paras tulokas

"No jumalauta, olipas mahtava juttu!" täräyttää Studioravintola Paksun ravintoloitsija Pete Voutilainen kuultuaan, että vasta loppuvuodesta avattu Paksu kiilasi Helsingin ravintolaäänestyksessä kärkeen peräti kolmessa kategoriassa. Paksu keräsi paksuimman äänisaaliin parhaan ruoan, parhaan lounaspaikan ja parhaan tulokkaan kategorioissa.

Ruoka-kategoriassa Paksu nappasi kovan päänahan syrjäyttämällä pari vuotta ykkössijaa pitäneen Farangin.

"Ei olla keritty toimia kuin toista kuukautta toden teolla, joten tulos on siihen nähden hämmentävän hyvä. Mittari on kuitenkin aika kova, jos siellä on Farang seuraavana", Voutilainen pohtii.

Paksun studioravintolakonsepti herätti tullessaan kiinnostusta ja hämmennystä. Paksussa tasokas ruoka yhdistetään studiotekniikkaan ja monipuoliseen ohjelmakattaukseen. Ruokailija voi päästä nauttimaan muun muassa valokuvaussessioista tai musavideon kuvauksista syödessään. Ohjelma on kuitenkin ylimääräistä härpäkettä ja homman ytimessä on kokkimaajoukkeen Toni Mikkosen johdolla valmistettu ruoka.

"Ohjelman avulla saadaan ensimmäistä kertaa tuleva asiakas käymään useamminkin. Meillä on perusmakuja, mutta ne tehdään tosi hyvin. Melkein fine dining -tasoista ruokaa, mutta voi juoda jaloviinaa samalla", Voutilainen kuvailee.

Myös itse ruoasta on tehty Paksussa ohjelmanumero. Toissa sunnuntaina järjestettiin ensimmäinen Paksun feast, ruokajuhla, jossa toisilleen tuntemattomat ihmiset ahtavat pitkän pöydän ääressä herkkuja naamariinsa. Ensimmäisen feastin pääosassa oli porsas.

"Meillä oli muun muassa pöydässä viisi sianpäätä, joista sai puukolla viistaa vaikka poskea", Voutilainen hehkuttaa.

Seuraavan kerran Paksussa vietetään feastia pääsiäissunnuntaina, jolloin peruselintarvike sika saa rinnalleen lammasta erilaisissa muodoissa.

Top5: Ruoka

 1. Studioravintola Paksu
 2. Farang
 3. Amarillo
 4. MorriSon´s
 5. Colorado

Top5: Lounaspaikka

 1. Studioravintola Paksu
 2. Vapiano
 3. Johto Café
 4. Rymy-Eetu
 5. Virgin Oil

Top5: Tulokas

 1. Studioravintola Paksu
 2. Hard Rock Café
 3. Navy Jerry´s
 4. Los Cojones
 5. Namu

Majavassa ei oteta vakavasti.
Majavassa ei oteta vakavasti.

Rock-baarien juhlaa

Majava Baari: Paras kortteliravintola, Paras henkilökunta

Rockhenkiset baarit jyräsivät tämän vuoden ravintolaäänestyksessä. Helsingissä oman voittonsa nappasi kolme "rockolohuonetta" Majava Baari, On the Rocks ja Bar Bäkkäri. Majava Baari pärjäsi äänestyksessä, kiitos aktiivisen kanta-asiakaskunnan, erinomaisesti. Ykkösija lohkesi parhaan kortteliravintolan ja parhaan henkilökunnan kategorioissa.

"Paras henkilökunta lämmittää erityisesti. Asiakkaat tekevät henkilökunnasta parhaan. Ne on niin hyviä, että niiden kanssa tulee leppoisasti toimeen", Majava Baarin "paappa" Pasi Vuorinen kertoo.

Majava Baari on mainiossa asemassa. Helsingin rock-väki poikkeaa kaljalle ja tuttuja morjestamaan ennen keikkoja. Viikonloppuisin väkeä tulee kauempaakin.

"Viikonloppuisin tulee turisteja esimerkiksi Jyväskylästä. Huomaa, ettei ole tuttu paikka entuudestaan, esimerkiksi siitä, kun höhöttävät meidän jukeboksille. Aina viikonloppuisin tulee ruuhkaa, kun ennen keikkaa haetaan kickstarterit täältä. Kesäisin festareille, etenkin Tuskaan, menevä väki pyörähtää tätä kautta", Vuorinen sanoo.

Majava Baari sijaitsee Kalliossa luontevalla paikalla thai-hieronnan ja musiikkiliikkeen välissä.

"Porukka ostaa basson kielet kaljalle tullessa", Vuorinen naurahtaa.

Top5: Henkilökunta

 1. Majava Baari
 2. Bar Bäkkäri
 3. On the Rocks
 4. Rymy-Eetu
 5. dtm

Top5: Kortteliravintola

 1. Majava Baari
 2. Bar Bäkkäri
 3. On the Rocks
 4. Bar Mucava
 5. PRKL Club

Tomi Björck valloittamassa Ruotsia

Farang: Paras maailmankeittiö

Tomi Björck.
Tomi Björck.

Tomi Björckin ja Matti Wikbergin ohjastama Farang sai nauttia kahtena vuotena peräkkäin Paras ruoka -kategorian voitosta. Tällä kertaa Farangin sai tyytyä parhaan maailmankeittiön titteliin.

"Kyllähän se hyvältä tuntuu, kun ihmiset tykkäävät ruoasta", Tukholmasta tavoitettu Björck kommentoi palkintoa.

Björckillä pitää kiirettä Ruotsin päädyssä. Farang on palvellut tukholmalaisasiakkaita nyt kolme viikkoa. Vastaanotto on ollut loistava.

"Viikonloput ovat täälläkin ihan täyteen buukattuja, ja asiakkaita käy noin 240 illassa. Ruotsalaiset ovat innoissaan ja sitä mieltä, että tällainen ravintola on täältä puuttunut."

"Tätä oli selvästi odotettu. Lehtijuttuja on ollut isoissa lehdissä, kuten Gourmet'ssa ja Aftonbladetissa."

Tukholman ravintolakilpailu on kovaa, mutta Farangin laatuaasialainen erottuu joukosta.

"Me teemme omaa juttua ja muut ravintolat eivät sen takia pidä meitä kilpailijoina. Kokit voivat itsekin tulla nauttimaan ruoasta, kun he eivät itse kykene lähtemään Aasia-linjalle. Suurin osa paikallisista huippukokeista kävi syömässä jo ensimmäisten viikkojen aikana", Björck kertoo.

Björckin on tarkoitus rantauttaa myös Gaijin tulevaisuudessa Tukholmaan. Ensin kuitenkin keskitytään vakiinnuttamaan Farangin paikka länsinaapurissa. Tämä näyttäisi onnistuvan, sillä sekä asiakkaat että henkilökunta viihtyvät.

"Hovimestareilta ja respan mimmeiltä on tullut palautetta, että ihana olla töissä, kun näkee asiakkaiden lähtevän hymyssä suin."

Top5: Maailmankeittiö

 1. Farang
 2. Gaijin
 3. Studioravintola Paksu
 4. Lemon Grass
 5. Patrona

Tavastia itseoikeutetusti ykkössijalla

Tavastia: Paras keikkapaikka

Tavastian 40-vuotissynttäreillä ei ollut pulaa kattokruunuista.
Tavastian 40-vuotissynttäreillä ei ollut pulaa kattokruunuista.

Kun Paras keikkapaikka -kategoria tuotiin tänä vuonna takaisin ravintolaäänestykseen, oli Tavastialla todella pienet kertoimet tulla valituksi Helsingissä. Vaikka kilpailu livemusaa tarjoilevien paikkojen välillä on koventunut, pitää Tavastia pintansa. Voitosta ei ollut epäselvyyttä, ja Urho Kekkosen kadun rockpyhättö keräsi koko ravintolaäänestyksen suurimman yksittäisen äänisaaliin.

"Tavastia on perinteinen paikka, jolla on hyvä sijainti. Monet tietävät paikan olemassaolon. Kukaan ei kuitenkaan elä historialla eikä tänne tule kukaan sen takia, että täällä oli 1970-luvulla hyvä meininki", toimitusjohtaja Juhani Merimaa sanoo.

"Meidän filosofia on mennä esiintyjä edellä. Pyrimme rakentamaan mahdollisimman nautittavan kohtaamisen yleisön ja esiintyjän välillä. Seiniä tai sisustusta ei uusita joka viikko, mutta sen sijaan lavalla tapahtuvan suhteen pyrimme olemaan mahdollisimman freesejä", Merimaa kertoo Tavastian vahvuuksista.

Yksi keikkapaikan tärkeimpiä ominaisuuksia on toimiva äänentoisto.

"Salin pitää saundata hyvältä. Tilan akustiikan on oltava itsessään hyvä ja laitteisto on pidettävä ajan tasalla. Me päivitämme laitteistoa taas lähitulevaisuudessa", Merimaa kertoo.

Bändeille Tavastia on edelleen se suomalaisten lavojen kruununjalokivi. Tavastian päässä kuitenkin ymmärretään, ettei tätä asemaa tule käyttää väärin.

"Meidän politiikka ei ole haalia ilmaiskeikkoja. Me tehdään prosessia, jossa rakennetaan bändiä suuremmaksi. Tästä esimerkkinä esimerkiksi Tavastian lavalta ponnistaneet Hanoi Rocks ja Ville Valo", Merimaa sanoo.

Top5: Keikkapaikka

 1. Tavastia
 2. On the Rocks
 3. Bar Bäkkäri
 4. Nosturi
 5. The Circus

On The Rocksin terassilla riittää sutinaa iltapäivästä yöhön.
On The Rocksin terassilla riittää sutinaa iltapäivästä yöhön.

Töistä tulevat eksyvät Rocksin terassille

On The Rocks: Paras terassi

On The Rocks Mikonkadulla on yksi mainituista äänestyksessä hyvin menestyneistä rokkareiden olohuoneista, mutta kevään tullen paikasta herää eloon myös toinen puoli.

"Iltaisin käy enemmän rockväkeä, mutta terassilla käy väkeä joka lähtöön. Kiirettä pitää heti siitä lähtien, kun avaamme kello 12. Töistä tulevat eivät löydä kotiinsa, vaan tulevat meille. Porukkaa riittää terassilla melkein sen kahteen asti, kun terassi suljetaan", ravintolapäällikkö Bella Lyytikäinen kertoo.

Rocksin terassilla nautitaan perusjuomien lisäksi myös syötävää: makkarakoreja, pizzaa ja sen sellaista. Usein menoa värittää livemusiikki.

"Akustisia keikkoja on luvassa paljon myös tulevana kesänä", Lyytikäinen lupaa.

Rocksin terassi aukeaa huhtikuun puolessa välissä ja pysyy auki niin kauan kuin säät suinkin sallivat.

"Olemme ensimmäiset, jotka avaavat tällä kadulla ja viimeiset, jotka sulkevat. Tuntuu aina hirveältä, kun terassi menee syksyllä kiinni, kun se on meidän valopilkku."

Top5: Terassi:

 1. On the Rocks
 2. mBar
 3. Lasipalatsin Laituri
 4. Majava Baari
 5. LeBonk

Takaisin kaupungin ykkösbaariksi

Bar Bäkkäri: Paras baari

Bäkkärin sisustus hönkii rockhenkeä.
Bäkkärin sisustus hönkii rockhenkeä.

Bar Bäkkäri on ollut kestomenestyjä Cityn ravintolaäänestyksessä. Parina aiempana vuotena Bäkkäri sai tyytyä toiseen sijaan parhaan baarin äänestyksessä, mutta tänä vuonna se palasi jälleen ykköseksi.

"Bar Bäkkärin maine on kantautunut ulkomaillakin hyvin pitkälle, joten paikka on täynnä myös turisteja illasta toiseen. Myös isot ulkomaan artistit viihtyvät aina Bäkkärillä, jos ovat keikkailemassa Helsingissä", Bäkkärin ravintolapäällikkö Veikka Moilanen kertoo.

Starojen vierailut ovat jättäneet jälkensä. Baarista löytyy rokkareiden suosikkijuomien mukana nimetty drinkkilista, joka aiheuttaa asiakkaissa hilpeyttä.

"Mikä onkaan mukavampaa, kuin juoda drinkkejä, joita oma idoli tykkää juoda, kuten Aleksi Laiho tai Lemmy Kilmister."

Bäkkärin vahvuus on suuri kanta-asiakas jengi. Suuri osa porukasta on rockhenkistä, ja paikan päällä soitettava musiikki vaihtelee kevyestä rockista raskaaseen metalliin.

"Saattaahan illan aikana lipsahtaa jokin ei-rock-biisikin soittolistalle", Moilanen kuittaa.

Oma lukunsa on baarin henkilökunta. Moilasen mukaan jengi lähtee mukana toteuttamaan mitä hulluimpia ideoita.

"Esimerkiksi viime kesänä F*cked up Wednesday veti taloon täyteen ilta toisensa jälkeen ja kyseessä oli nimenomaan henkilökunnan suunnittelemat ja toteuttamat bileet, allasbileistä rapujuhliin."

Top5: Baari

 1. Bar Bäkkäri
 2. Majava Baari
 3. On the Rocks
 4. Rymy-Eetu
 5. PRKL Club

Pöydällä tanssimista viikon jokaisena päivänä

Rymy-Eetu: Paras bailupaikka

Ravintolaäänestyksen paras bailupaikka on varmasti monelle yllätys. Kanta-asiakkaiden vankkumaton tuki toi Rymy-Eetulle parhaan bailupaikan tittelin.

Juuri viisi vuotta täyttänyt Rymy-Eetu on vakiinnuttanut paikkansa Helsingin yöelämässä.

"Konsepti on ollut alusta lähtien sama, ja Oktoberfest-tunnelma on aina ajankohtainen. Jengi tanssii pöydillä kaikkina iltoina, meno nousee kattoon loistavien bilebändien, rennon henkilökunnan ja vapaan tunnelman takia", ravintoloitsija Tarja Palomäki summaa.

Bailaus on Rymy-Eetun kokonaiskonseptin tärkein palanen, jonka ympärille homma rakennetaan.

"Toki meillä on myös erinomainen keittiö, mutta ruoka on palvelutuote."

Autenttista baijerilaista tunnelmaa Rymy-Eetussa luovat litran tuopit, avokaulaisiin dirndl-mekkoihin sonnustautuneet tarjoilijattaret, saksalaisia juomalauluja soittavat nahkahousuorkesterit sekä vauhdikas live-musiikki kaikkina aukiolopäivinä.

Top5: Bailupaikka

 1. Rymy-Eetu
 2. dtm
 3. On the Rocks
 4. Bar Bäkkäri
 5. Kaarle XII

Pacifico voitti myös vuonna 2012.
Pacifico voitti myös vuonna 2012.

Kallion ytimessä darrapalvelua parhaasta päästä

Pacifico: Paras brunssi

Helsinginkadulla Kalliossa sijaitseva Pacifico pokkasi ravintolaäänestyksessä toisena vuotena peräkkäin voiton Paras brunssi -kategoriassa. Pacificon brunssi tarjoaa viikonloppuisin darrapalvelua edellisillan juhlijoille tai aikaisen alun tulevan illan menoihin.

Pacificon asiakaskunta muodostuu uusista naamoista ja vakioporukasta. Ruokailijoiden tunnelmaa nostetaan milloin Tarzanin, milloin vanhojen länkkäreiden avulla. Oman lisänsä tuovat tunnelmalliset kynttilät ja osaavat dj:t.

Pacificon brunssiin mahtuu rutkasti hedelmiä, käsintehtyjä salsoja, aamiaisruokia ja salaatteja. Menu vaihtelee asiakkaiden mieltymysten mukaan ja vaihtoehtoja löytyy niin laktoosittomille, gluteenittomille kuin vege- ja vegaaniruokavalioisille.

Toip5: Brunssi

 1. Pacifico
 2. Studioravintola Paksu
 3. Dylan
 4. Fazer
 5. Siltanen

Robertin kahvi maistuu kansalle

Robert's Coffee: Paras kahvilakonsepti

Robert's Coffee on sementoinut paikkansa helsinkiläisten kahviloiden keskuudessa. Kahvinjanoisia Helsingissä palveleva ketju oli Cityn lukijoiden selkeä valinta vuoden kahvilakonseptiksi – reilun parinkymmenen pisteen voimin. Tuorein toimipiste avattiin helmikuun alkupuolella Hietalahden kauppahallissa Lönnrotinkadulla.

Jo Robert Pauligin motto sanoo, ettei ole samantekevää, mitä kahvia juot – sen täytyy olla parasta mahdollista. Robert's Coffeessa laatu muodostuu tuoreudesta. Raaka-aineet ovat laadukkaita, paahtamisprosessi hallussa ja tuotteella on lyhyet varastointiajat. Kahvi paahdetaan pienissä erissä sitä mukaa, kun tilauksia saadaan kasaan.

Vuonna 2012 Robert Pauligin lapset, Carl-Gustav ja Henrika, tulivat mukaan yrityksen toimintaan ja nyt mukana on jo kahdeksas sukupolvi samasta suvusta.

Top5: Kahvilakonsepti

 1. Robert´s Coffee
 2. Fazer
 3. Majava Baari
 4. La Torrefazione
 5. Coffee House

Tsekkaa muiden kaupunkien tulokset!

Kyllä kansa tietää. Vai tietääkö? Kerro omat suosikkisi.

32 kommenttia

SaarijarvenPaavo

2.3.2013 00:52

Huh huh mitä tuloksia.

Eräässä ravintola-arvostelunettisaitilla Paksu sai suorastaan epäilyttävän hyviä arvioita heti alkuunsa. Jotenkin epäilykset eivät ole näiden tulosten myötä hälventyneet...

Ja että Amarillo...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

3beers

2.3.2013 01:45

Amarillo listalla?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Paksufani

2.3.2013 01:52

Paavo, oletko käynyt maistamassa? Paksun ruoka on OIKEASTI hyvää ja miljöö on ihanan erilainen! Todellakin paikka, mitä Helsinki on kaivannut jo pitkään. Ja heidän FB sivuilla ei edes ruikutettu ääniä mitä niin monet muut tekee. Hattua nostaisin, jos sellaisen omistaisin! Ja Paksussa on myös loistava liveohjelma, todellakin paikka mihin kannattaa tutustua ja ihastua!

T. Tyttönen -77

Ps. Naisten vessan "seinäkoristeesta" tulee paljon lisäpisteitä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Joonas_Joo

2.3.2013 08:19

Äänestys, jossa Amarillo on sijalla 3, heti Farangin jälkeen, jää välittömästi omaan arvoonsa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Joo_Joonas

2.3.2013 09:11

Mitäs tämä Amarillo-viha on? Miksei siitä ruuasta saisi pitää?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

popotin

2.3.2013 09:21

Amarillo, MorriSons ja Colorado? Ihmiset ei selvästi käy oikeissa ravintoloissa missä menua on mietitty eikä vaan isketty perus burgerit ja mozzarellatikut listalle. Ihme ettei Chicos päässyt listalle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HyvatKokit

2.3.2013 10:17

"Amarillo-viha"
Kysymys kuuluu: Miksi menet ravintolaan maksamaan siitä, että tarjoavat sinulle puolivalmisteita?
Toki kaikkea paskaakin pitää olla kaikennälkäisille, mutta itse en voi eineksille hattua nostaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nojaaaa

2.3.2013 10:20

Kyllähän tässä äänestyksessä näkyy, missä massat käyvät. Eikä siinä mitään väärää. Ei lainkaan yllättävää esimerksiksi Amarillon menestys.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ruoastajotaintajuava

2.3.2013 10:47

Käykää vaan Amarillossa mutta tajutkaa nyt hyvänen aika että siellä tarjoillaan ihan niitä samoja eineksiä mitä voi itse ostaa kaupan hyllystä ja pakastealtaasta, eikä se tästä syystä todellakaan ansaitse mainintoja millään top-listoilla. Harmittaa niiden ihmisten puolesta jotka sellaisissa ravintoloissa käyvät, ilmeisesti paremmasta tietämättä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mattinen_

2.3.2013 10:54

Hei haloo Amarillo :D Joo, ei millään pahalla, mutta käykö jengi ulkona keskustassa syömässä muualla kuin Amarillossa, jos se on noinkin korkealla? Oikeasti ylihintainen einesmesta, niinkuin S-ryhmän paikat melkein kaikki.. Kaikki kaverit ketkä tulee Helsinkiin kylään on aina menossa Amarilloon, koska eivät tiedä muita paikkoja ja se on "tuttu ja turvallinen". Olen onneksi saanut ne viime kädessä käännytettyä laadukkaampiin mestoihin.. Nyrkkisääntönä voi pitää, että jos ikkunassa on vihreä kortti, niin kannattaa vaihtaa paikkaa. Sen lisäks S-ryhmän paikkojen supportaaminen on haitaksi koko bisnekselle. Kahvilakonsepteissakaan ei ole kuin yksi kahvila mainittuna, La Torrefazione. Olisin halunnut nähdä tuossa listassa vaikka Kahvila Sävyn tai lukuisia muita Helsingin pikkukahviloita, joissa on sielua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jee0

2.3.2013 11:42

Tää äänestys on ihan vitsi.
Ravintola joka on ollut auki muutaman kk:n voittaa "paras ruoka" kategorian. Eihän siellä ole ehtinyt kukaan kunnolla edes käymään.

Väittäisin että ravintoloitsijat itsekkin hämillään ja vähän noloina.

Voitto ja menestys olisi oikeutettua vaikka ens vuonna, ei 2kk ovien avaamisesta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jootota

2.3.2013 11:56

Melkoinen vitsi juu, suorastaan masentava. Eivätkö ihmiset oikeasti tajua ruoasta ja kahvista yhtään mitään jos tulokset ovat tällaisia? Paksu on luultavasti voittonsa ansainnut mutta Amarillo, Morrisons, Colorado?! Top 5 joukossa kolme silkkaa einesruokaa tarjoilevia huonon palvelun ammattilaisten täyttämiä paikkoja, joissa ei ruokaan intohimoisesti suhtautuva yksilö voi syödä. Entä kahvilat sitten? Robert's on aika kaukana kunnollisesta kahvilasta, ja mitä ihmettä joku majavabaari edes sillä listalla tekee? Tekeekö tiskin takaa löytyvä kahvinkeitin siitä kahvilan?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

heihaloo43

2.3.2013 12:31

Niin se vaan on, ettei pikkumestat tai jotkut kalliit ihmepaikat menesty, jos tavalliset ihmiset äänestää. Noissa peruspaikoissa jengi just käy. Aika turhaa olettaa, että joku ihana pikkukahvila jossain syrjässä olisi suurten massojen vakimesta. Ei se tee tästä äänestyksestä mitään vitsiä, vaan kielii siitä, mitkä paikat ovat suuren joukon suosiossa kun saa vapaasti äänestää mitä vain. Ruokakriitikoiden ja muiden hienostelijoiden listat olkoot erikseen. Eihän tässä ollut tarkoitus esitellä mitään sympaattisimpia pikkupaikkoja, vaan kysyä kansan mielipidettä. Ja miksei joku Paksu voisi ihan hyvin voittaa? Kannattaisi muidenkin mestojen vähän panostaa some-markkinointiin, ei se ole mitään rakettitiedettä. Ja se toimii.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jee0

2.3.2013 12:36

heihaloo43,

Tuolla perusteella Vuosaaren ABC voittais aina.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

paivanvitsi

2.3.2013 12:39

Bar Backstage paras paikka? Päivän vitsi. Siellä soitetaan surkeasti ja nirsosti musiikkia, puhutaan pahaa ihmisistä, baarimikot hyvin ylimielisiä ja luulevat omistavansa paikka, heitetään ulos vakioasiakkaat, muusikot välttävät sitä paikka, prätkäjengiläiset viihtyvät siellä. Hyvin negatiivinen baari jos on ollut vakioasiakat. Ulkopuolisena ei ehkä huomaa näitä asioita heti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Piilopullo

2.3.2013 12:46

heihaloo43, lähinnä äänestystulos kertoo siitä että ihmiset eivät noin yleensä ole kiinnostuneita siitä mitä syövät, vaan täyttävät vatsansa millä hyvänsä mitä eteen tuodaan. Kotona syödään "äitien tekemää" einestä ja viikonloppuisin tai juhlapäivinä mennään oikein ravintolaan syömään, koska se on hienoa. Sitten kun mietitään mihin sitä sitten mentäisi syömään, ei keksitä muuta kuin keskinkertaiset ketjuravintolat koska niitä nyt näkee joka paikassa ja nimi on jäänyt jostain mieleen.
Ne, joita ruoka jollakin tavalla kiinnostaa jaksavat nähdä sen pienen vaivan löytääkseen uusia paikkoja ja käyvät paljon eri paikoissa etsimässä hyvää ruokaa, eikä se ole mitään hienostelua vaan itsensä ja ruokansa kunnioittamista. Jos useampi meistä tekisi niin, ketjuravintolat joutuisivat joko parantamaan tasoaan tai sulkemaan ovensa ja se olisi hyväksi meille kaikille.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Joonas_Joo

2.3.2013 12:53

Äänestystulos taitaa kertoa enemmän Cityn lukijakunnasta kuin Helsingin ravintoloista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

skibadui

2.3.2013 13:07

Joku äänestäneistä on ehkä käynytkin Paksussa, veikkaan kuitenkin suurimman osan äänestäneen kuulopuheiden perusteella. Einesmättölät, kuten Amarillo, Virgioil ja muutama muu listalla ovat lähinnä vitsejä

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kukkeliskei

2.3.2013 14:55

AMARILLO listalla? Liikaa valmisruokia tarjoilevia ravintoloita listalla (s-ravintolat), missä kunnon RUOKAravintolat?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sassuli

2.3.2013 22:51

kai tää kertoo ensi kädessä cityn "lukijoista" eikä raflojen tasosta. ottakaa nyt lopullisesti töpseli seinästä tän cityn suhteen, ei ole 80-luvun jälkeen ollut mitenkään relevantti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sissulii

2.3.2013 23:13

Siis hetkinen, heti jos jonkun äänestyksen tulokset kertovat julkaisun lukijoiden mielipiteen, niin se ei ole minkään arvoinen? Herätys ihmiset, älkää oikeasti ottako kaikkea noin vakavasti. :D Ei tässä ole haettu mitään maailman parasta ravintolaa, vaan lukijoiden mielipidettä. Aika surullista, jos ei kestä omasta kannasta eroavia mielipiteitä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

raflattftw

2.3.2013 23:23

kommenteista päätellen taitaa aika monia sijoilta pois jääneitä ravintoloitsijoita harmittaa. onnee vaan ens kerralla. ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

GR1

3.3.2013 13:19

Itse väittäisin että moni ravintoloitsija haluaisi ennemmin pysyä poissa listalta jossa parhaana ruokapaikkana, Amarillo, MorriSon´s ja Colorado. ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tzadilainen

3.3.2013 13:23

Kun kansa pääsee antamaan äänensä demokraattisesti, on pienten laatupaikkojen vaikea menestyä - niitä äänestetään, joissa itse käydään eniten.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

KertaRiittiKiitti

3.3.2013 13:32

Paksussa yritettiin kerran käydä eräs sunnuntai-alkuilta, ei ollut normi ruokalista käytössä kun ilmeisesti viikonloppuna oli mennyt kaikki ainekset, eikä oltu (viitsitty? tiedetty? osattu?) käyty tukussa hamstraamassa lisää. Heillä kuulemma on "sellainen juttu" että joka sunnuntai on vaihtuva lista, no sinä sunnuntaina olisi ollut tasoa suolakurkkua-smetana. Tästä ei kuitenkaan ollut missään mainintaa, ei edes ulko-ovella, jossa ihastelimme porukalla että täältähän näköjään löytyy listasta jokaiselle jotakin. Pettymys oli suuri kun sunnuntailista olikin aivan onneton kyhäelmä, painelimme muualle syömään kunnolla. Ei ole enää kiinnostanut käydä uudestaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

LudwigBorga

3.3.2013 15:31

Joo, tosiaan Amarillo jne. parhaiden ravintoloiden listalla...no, sehän kertoo tosiaan juuri siitä, missä jengi käy safkaamassa (näinhän täällä ovat muutkin hoksanneet). Aika surullista vaan näiden ruokalijoiden itsensä kannalta, että käydään ahtamassa mikrossa lämmitettyjä puolivalmisteita napaan, ja maksetaan tästä lystistä 20e + juomat. Samaan hintaan kun olisi tarjolla alusta loppuun valmistettuja ravintolaruokia jopa aivan ydinkeskustassa.

Toinen juttu, mikä tässä pisti omaan silmääni, oli tuo paras kortteliravintola -kohta. Miten voi kortteliravintola-kohtaan päätyä lähinnä paikkoja, joissa ruokaa ei edes tarjoilla? Ymmärtävätkö ihmiset näin huonosti, mitä sana 'ravintola' tarkoittaa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tsibuliini

3.3.2013 15:52

Robert's on ykkönen kahviloista? Ei helkkari. Pauligin "kahvit" ovat sellaista kuravettä ettei ole tottakaan! Boikotoin moista "kahvia". Juon mieluummin laadukasta kahvia!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

G1N

4.3.2013 13:21

Tää äänestyshän on joka vuosi täysi vitsi!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ketjuankka

4.3.2013 14:03

Täällähän on ihan samanlainen meininki kuin kymmenen vuotta sitten, jolloin joka vuosi parhaan ruokaravintolan tittelin voitti joku Santa Fé. :) Kertoo siis jotakin lehden lukijakunnasta, joka on ilmeisesti ainakin hyvin nuorta. Maku ei ehkä ole vielä niin kehittynyt tms, vai miten asian nätisti ilmaisisi. Mutta sääli tosiaan maksaa sama hinta eineksestä kuin oikeasta ruuasta!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lokaali

10.3.2013 09:21

Joo Bäkkärin henkilökunta on usein hemmetin ylimielistä ja töykeetä. Poket on yhtä mulkkuja kuin monessa muussakin paikassa. En tiedä millä kyseinen baari on tuonkin kalastellut. Itse käyn tuosta syystä muualla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Järjenjättiläinen

30.8.2013 04:24

Täällähän on oikeat tilastotieteilijöiden kokoontumisajot menossa.

Jokainen voi itse miettiä; mitä ja keneltä kysyttiin sekä oliko vastausvaihtoehtoja rajattu esim. asiakaspaikkojen, raaka-aineiden, sijainnin tai kokin hiusten värin mukaan? Kansa on äänestänyt.

Tulkitsette miten tulkitsette, mutta tosiasia on, että amarillossa käy enemmän väkeä, kun monessa fine dining -mestassa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi