Suvilahden Do it yourself -skeittiparkkia odottaa purku – Allekirjoita vetoomus legendaarisen parkin hyväksi

Talkoovoimin tehty skeittiparkki uhkaa jäädä Kalasataman ja Suvilahden rakennustöiden alle.

Suvilahden DIY-skeittiparkista ei olisi ilo luopua.
Suvilahden DIY-skeittiparkista ei olisi ilo luopua. Kuva: Samu Ronkanen

Parkin rakentaminen alkoi vapaaehtoisvoimin vuonna 2011. Sittemmin parkki kasvoi graffitein koristelluin betonikaarin keskeiseksi monumentiksi Helsinkiin. Skeittiparkki ei tuo vain suunnatonta iloa alan harrastajille; siitä on tullut paikka, jonne monet tulevat vain pällistelemään upeaa näkyä.

Kuutisen vuotta rakennettua parkkia odottaa nyt kuitenkin purkaminen vuonna 2020, kun Kalasataman rakennushankkeet laajenevat. Lisäksi parkin alla olevan maan epäillään saastuneen. Maaperän puhdistukseen kuitenkin olisi tarjolla vaihtoehtoisia ratkaisuja, joilla suurin osa parkin rakenteista voitaisiin säilyttää.

Myös yksi maailman kuuluisimmista skeittareista, Tony Hawk, on käynyt Suvilahden skeittiparkissa kahdesti. Hän kommentoi Suvilahden skeittiparkin ja lähialueen tukijat sekä ystävät ry:lle ainutlaatuista parkkia seuraavasti:

“Parkilla on uniikki malli ja haastavia ominaisuuksia. Muissa skeittipuistoissa ei ole vastaavia. Parkki on rakennettu silkasta intohimosta aikana, jolloin oli todella vähän paikkoja, joissa skeitata. Mielestäni Suvilahden parkki on yhtä tärkeä Helsingille kuin Burnsiden parkki on Portlandille tai FDR on Philadelphialle. Se voisi olla ensimmäinen pysäkki Helsingissä vieraileville skeittaajille. Laajennuksella siitä voisi tulla kohde, johon ihmiset haluavat matkustaa.”

Suvilahden skeittiparkin ja lähialueen tukijat sekä ystävät ry keräävät nyt nimiä adressiin parkin pelastamiseksi. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi