Syrjähyppy Salkkareista teatteriin

Suosikkisarjan käsikirjoittaja Ville Muhonen ohjasi esityksen, jossa katseen kääntäminen ei ole sallittua.

Perustiedot?

Ville Muhonen, 30, Helsinki, Suomi, käsikirjoittaja.

Mikä saa sinut liekkeihin?

Oivaltaminen, omistautuneisuus ja draama. On kiehtovaa katsoa ihmistä tekemässä jotain, jonka hän todella osaa, olkoon se vaikka pullataikinan vaivaamista. Helvetillisiin liekkeihin minut saa epäoikeudenmukaisuus, näköalattomuus ja puolivillaisuus. Myös sopivasta sytytysnesteestä ja tuluksista on apua.

Miksi olet valinnut teatteri-alan/draaman käsikirjoittamisen?

Kyse on pikemminkin ominaisuudesta kuin valinnasta. Esiintyminen on kiinnostanut minua niin kauan kuin muistan. Jossain vaiheessa minulla alkoi olla liikaa mielipiteitä ollakseni pelkkä esiintyjä. Samasta syystä en voi tyytyä loputtomiin pelkkään käsikirjoittamiseen. 

Mitä Kauppa-Lopo merkitsee sinulle?

Minna Canthin novelli teki vaikutuksen, koska yli sata vuotta sitten kirjoitettu teksti onnistui olemaan hämmästyttävän ajankohtainen juuri nyt. Oma dramatisointi taas on ainakin ensi-iltaviikolla yhtä kuin koko elämä. Olen käsikirjoittanut viimeiset viisi vuotta Salkkareita ja vaikka olen työstäni nauttinut, on terveellistä välillä laulaa lauluja kokonaan omalla äänellä.

Mitä toivot että teoksesi saa aikaan?

Toivon, että teos tuo valoa alkavaan talveen ja kyyniseen Helsinkiin. 

Extemporessa rajoitettu määrä tarjouspaikkoja Ville Muhosen Kauppa-Lopoon nyt vain kymmenen euron hintaan, ja ilman toimituskuluja!


Teatteri Toivo:
Kauppa-Lopo - Extended Edition 2013

"Kaikki täällä kai jollain tasolla siipeensä saa. Jotkut enemmän, ku toiset."

Kauppa-Lopo - Extended Edition 2013 pudottaa Minna Canthin klassikkonovellin henkilöt dickensmäiseen luokkayhteiskuntaan: 2010-luvun Helsinkiin, jossa inhimillinen hätä on suurimmalle osalle vain kaupunkikuvallinen haitta.


Tätä maailmaa luodataan syrjäytyneen kirpputorimyyjä Kauppa-Lopon silmin, joista Helsingin loputon talvi uhkaa viedä ironisen pilkkeen. Tässä esityksessä ohi käveleminen ja katseen kääntäminen ei ole sallittua.
 
Ensi-ilta to 17.10. 


Muut esitykset:
la 19.10, su 20.10, ti 22.10, ke 23.1, to 24.10.

la 2.11, su 3.11, ti 5.11, ke 6.11, to 7.11, ke 20.11, to 21.11, su 24.11,
ke 27.11, to 28.11, pe 29.11 ja la 30.11.

Teatteri Toivo
Telakkakatu 6, 00150 HELSINKI


Extempore.fi

Extempore tarjoaa viime hetken paikat kulttuurielämään - jopa puoleen hintaan! Tarkista sivumme, kun etsit itsellesi ja ystävillesi spontaania tekemistä ja haluat yllättyä iloisesti.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi