Taide yhdistää: Kuopiossa pääsee treffeille taidemuseoon

Entä jos tapaisitkin kumppanisi taiteen äärellä?

Kuva: Hannu Miettinen / Kuopion Taidemuseo

Kuopion taidemuseo on keksinyt hauskan tavan yhdistää ihmisiä: elämänsä rakkauteen, kumppaniin tai uuteen ystävään voi tutustua myös taiteen äärellä. Kuopion taidemuseo järjestää viikonloppuna treffitapahtuman, jossa tutustutaan taidemuseon kokoelmia esittelevään näyttelyyn Taiteilijan matkassa, sekä videotaideteoksista koostuvaan Oi maamme! -näyttelyyn. Samalla vieraat pääsevät tutustumaan toisiinsa kierroksen yhteydessä.

Oi maamme! -näyttely haastaa pohtimaan suhdetta 100-vuotiaaseen Suomeen. Sen ytimen muodostavat lyhytelokuvat, jotka kommentoivat suomalaisuuden myyttiä, mennyttä ja nykyisyyttä. Lyhytelokuvat pohjautuvat Ylen nostalgisiin vanhoihin filmeihin, joista taiteilijat Mika Taanila, Sami van Ingen ja Timo Wright sekä taiteilijaryhmä Tehonrakentajat ovat tehneet uusia teoksia.

Museo lupaa, että luvassa on rento tapahtuma, jossa taide ja ihmiset kohtaavat toisensa. Taidemuseon sulkeutuessa treffit jatkuvat osallistujien kesken läheisessä ravintolassa. Kuopion taidemuseo on järjestänyt samantyyppisiä tapahtumia aikaisemminkin ja palaute on ollut positiivista. “Ihmiset ovat olleet iloisella mielellä ja juttua on riittänyt iltaan asti”, luonnehditaan edellisten tapahtumien luonnetta tiedotteessa. 

Treffit Kuopion taidemuseossa, lauantaina 9. syyskuuta, kello 15.00. Kauppakatu 35.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi