Tallinna: tunnin bussimatka vie upealle uimareissulle upotetun vankilan maisemiin

Vanhan Rummun vankilan alue on trooppista vivahdetta täynnä ja siellä ehtii käydä päiväristeilylläkin.

Rummun uponnut vankila.
Rummun uponnut vankila.

Kaipaatko tropiikkiseen ympäristöön, mutta aikataulut eivät salli ottaa lomaa etelän matkaa varten? Virossa voit kokea palan lämpöä ja jännittäviä hetkiä, sillä naapuristamme löytyy huikea paikka, jonka olemassa olosta harva turisti tietää.

Tallinna sunnuntaina 13. toukokuuta klo 11. Auringon polttava paahde painostaa menemään rannalle nauttimaan kesän ensihelteistä. Tallinnassa sijaitseva Piritan ranta on aina hyvä vaihtoehto, Pärnun ranta vielä huikeampi, mutta mieli tekisi mennä jonnekin missä emme ole ennen käyneet. Hyppäämme Tallinnasta bussiin 146 ja kuski avaa hymyillen oven. 

"Menemme Rummuun", kerromme kuskille ja maksamme kolme euroa bussilipusta. Noin tunnin bussimatka kiertää Keilan ja Leholan kautta päämääräämme. 

Bussista jäädessämme emme näe kuin kivimuurin, jonka päällystä koristi rähjäinen piikkilanka. Alueella on myös kieltomerkkejä, jotka varoittavat kävijöitä pienistä vaaroista. Muurien vierustalla näkyy tähystystorneja ja matalia rakennuksia. Alue on vanha vankila, joka suljettiin lopullisesti vuonna 2012.

Löydämme muurista pienen kolon, josta pääsee ujuttautumaan sisään. Huomaamme, että perässämme tulee muutama muukin turisti. Kävelemme polttavassa säässä korkeiden hiekkakumpujen välistä ja pian eteemme avautuu mitä hienoin maisema.

Turkoosia kirkasta vettä, puoliksi uponneita rakennuksia ja graffittimaalauksia. Näkymä oli miltein henkeäsalpaava ja toi seikkailuhengen esille.

Vesi oli vielä jääkylmää, sillä järvi oli ollut jäässä vielä kolmisen viikkoa sitten. Kylmyydestä huolimatta uimme rakennukseen ja totesimme sen jatkuvan monta kerrosta alaspäin. Viihdyimme rannalla kokonaisen päivän ja matkamuistoksi saimme huikean seikkailukokemuksen ja rusketuksen.

Miten päästä perille?

Tallinnasta bussi 146, bussilipun hinta kolme euroa, matkan pituus noin yksi tunti. Autolla matka kestää noin 40 minuuttia.

Osoite Rummu, 76102 Estonia. GPS koordinaatit 59.22639, 24.190215.

Oikaisu 21.5.2018 vankilatoiminnan loppumisaika.

3 kommenttia

Ha-ha-haa!

17.5.2018 09:06

”Alue on vanha vankila, joka oli toiminnassa viimeksi 40-luvulla.”
*
Kaivostoiminta loppui 1990-luvulla, pohjaveden taso alkoi nousta. Murru-vankila suljettiin vuoden 2012 lopussa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JessicaSo

21.5.2018 19:29

Hei!
Kiitos terävästä huomiosta. Korjataan tieto samantien! :) Terkuin Jessica Sorola

MP-man

19.5.2018 21:55

Lienee kuitenkin syytä huomioida, että alueelle on pääsy kielletty kyltein ja juurikin sillä aidalla, josta livahditte läpi. Siihen saattaa olla jopa ihan hyväkin syy. Veden alta voi löytyä mitä tahansa, johon voi itsensä loukata.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi