Tallinnan herkut tarjolla taas kympillä – SÖÖ! Tallinn valtaa Tallinnan kolmatta kertaa

Edullinen piristys harmauteen: laivaliput ja pari pöytävarausta etelänaapurissa.

Trofén taidonnäyte.
Trofén taidonnäyte.

SYÖ! on jo toista vuotta myös SÖÖ! Legendaarinen ravintolakampanja jatkaa laajentumistaan ja kympin annoksia tarjoillaan seitsemän suomalaiskaupungin lisäksi nyt kolmatta kertaa myös Tallinnassa.

10 euron hintaan pääsee etelänaapurissa laadukkaalle makumatkalle. Mukaan lähti 21 ravintolaa, joissa kaikissa kymmenen euroa on iso raha. Parilla kympillä laivaliput, pari pöytävarausta SÖÖ!-ravintoloihin ja välissä tutustumista kauniiseen Tallinnaan – päivän reissu Tallinnaan tarjoaa edullisen, mutta tasokkaan “etelänloman”.

Matkalla satamasta keskustaan ensimmäiset SÖÖ!-raflat löytyvät vanhan kaupungin laitamilta, missä Manna La Roosa ja Butterfly Lounge tervehtivät nälkäistä. Manna La Roosa on se idyllinen, outo ja kaunis värikäs vanha puutalo, joka toimii yhtenä kiinnostavan Tallinnan maamerkkinä. Sisällä outous ja kauneus jatkuvat ja tarjolla on hyvää ruokaa ja laadukkaita cocktaileja äärimmäisen tunnelmallisessa tilassa.

Butterfly Lounge puolestaan on hyviä arvosteluja kerännyt baari, jossa tarjolla hyvää tunnelmaa ja dj- ja livemusaa. Ihmiset otetaan iloisesti vastaan ja se näkyy ravintolan saamassa palautteessa palvelusta. Tasokas tunnelma ja huippubaarimikot pitävät huolen, että ruokailu voi vaihtua sujuvasti biletykseen samassa mestassa.

Telliskivi

Trendikäs Telliskiven alue kätkee sisäänsä luonnollisesti myös paljon hyviä ravintoloita. SÖÖ!ssä mukana on kolme kiinnostavaa tapausta.

Humalakoda näyttää Balti Jaama Turgin kauppahallissa mallia virolaisesta kohteliaisuudesta tarjoamalla kaksi burgeria kympin tarjouksessa.

Peatus on myös burgermesta, joka tarkoittaa Suomeksi pysäkkiä. Nimen alkuperä ei jää paikan päällä epäselväksi: Peatus on vanhoihin pysäkille iäksi jääneisiin juniin rakennettu ravintola. Burgerit ovat suussasulavia.

Kolmas Telliskiven mesta on Jahu Resto, joka on perheystävällinen ravintola, joka on myös Tallinnan ensimmäinen biodynaaminen ravintola. Ympäristöystävälliseen toimintatapaan on kiinnitetty erityishuomiota ja ekologisen ruoan lisäksi tarjolla on luomu- ja vulkaanisia viinejä.

Vanha kaupunki

Vanhan kaupungin ytimestä löytyy useampi testaamisen arvoinen SÖÖ!-mesta. Vieri vieressä Vana Turgilta ja Vene-kadulta löytyvät skandinaavisia makuja virolaisilla höysteillä tarjoava Spot, Jugend-tunnelmaa ja puhtaista raaka-aineista valmistettua huipputason ruokaa loihtiva Scheeli Restoran, herkullista talon olutta pöytäänkantava ja alakerrassa grillausprosessin esiintuova ravintola Peppersack sekä autenttiseen intialaiseen erikoistunut Elevant.

Luomuun satsaava Maidel tuo SYÖ!-viikoille muun muassa possunkylkeä.
Luomuun satsaava Maidel tuo SYÖ!-viikoille muun muassa possunkylkeä.

Samaan porukkaan kuuluu sijaintinsa puolesta myös Maidel, joka on yksi Tallinnan kiinnostavimmista uusista ravintoloista. Ainoastaan luomutuotteista valmistettua ruokaa tarjoillaan 1300-luvulla Von Maidel -suvulle kuuluneessa historiallisessa rakennuksessa. Myös kaikki juomatuotteet ovat Maidelissa luomua.

Tallinnan torin ympäristössä vanhasta kaupungista löytyy venäläinen elämysravintola Troika sekä turistien suosima Rae Restoran ja hieman ytimestä sivuun Boho, Oliver restoran ja Trofé.

GC Gastrossa on tunnelmaa.
GC Gastrossa on tunnelmaa.

Aivan vanhan kaupungin pohjoisosasta löytyy GC gastrobar, joka tarjoilee kana-schnitzelin, naudanposkiburgerin tai risotto ratatouillen ciabattan ja kotitekoisen aiolin kanssa.

Eteläpuolelta vanhaa kaupunkia löytyvät eurooppalaiseen keittiöön nojaava Konrad sekä laadukkaita burgereita ja pizzoja vääntävä Jahu Tänävagurmee.

Ytimen ulkopuolella

Hieman etäämmälle kaupungin keskustasta on osunut pari yksittäistä ravintolaa. IO restoran Narvan maantiellä on erinomainen ravintola, joka on saanut kehuja niin upeasta klassisesta sisustuksestaan, palvelustaan kuin ruoastaankin.

Ragu kohvik-resto on puolestaan ihana ja lapsiystävällinen ravintola Liivalaian ison tien varressa. Lapsille monipuoliset vaihtoehdot listalta, aikuisille ankkaa, lammasta tai kana-schnitzeliä. Jälkkäriksi ihania kakkuja sillä välin, kun lapset peuhaa leikkinurkkauksessa.

 

SÖÖ! Tallinn 24.1-6.2 Tallinnassa. Tsekkaa kaikki ravintolat ja annokset, tee pöytävaraus tai löydä mestat kartalta: SÖÖ10.ee

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi