Tammikuussa vegeillään: vegaanihaaste ja vegemessut

...ja lisäksi vielä kenties tipaton?

Kuva: HandmadePictures / Fotolia

Tammikuussa järjestetään jo neljättä kertaa vegaanihaaste, kuukauden mittainen vegaaniruokavalio niillekin, jotka normaalisti syövät liha- tai maito- tai muita eläinperäisiä tuotteita. Kasviperäisten tuotteiden suosiminen tekee hyvää keholle ja ympäristölle. Jos vegaanisuus ei tule luonnostaan, saa vegaanihaasteen sivuilta reseptejä ja tukea, sekä halutessaan tuutorin, joka opastaa hommassa. 

Tammikuun viimeisenä lauantaina järjestetään lisäksi myös Suomen ensimmäiset Vegemessut, joiden tavoitteena on tehdä veganismista entistäkin helpommin lähestyttävä ruokavalio. Tapahtuman korostetaan sopivan kaikenlaisille syöjille, eikä Kattilahalliin tullakseen tarvitse olla jo valmiiksi vegaani. Messuilla nähdään huippukokkien loihtimia vegaanisia ruokia, kuullaan tutkijoiden ja tieteilijöiden puheenvuoroja ja tietysti maistellaan monipuolisesti vegaanisia herkkuja. Mukana näyttämässä, että vegaaninen ruokavalio todella sopii kaikille, on saksalainen voimamies Patrik Baboumian, joka on ollut jo vuosia vegaani. Liput messuille maksavat 5 euroa, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi. 

Hurjimmat meistä ryhtyvät vegaanihaasteen lisäksi myös tipattomalle. Kaikki tai ei mitään!

P. S. Reseptejä ja tukea vegaanihaasteeseen tarjoilee myös PS Olen vegaani -duo Paju Purovuo ja Minni Väärä, jotka toivat vegaanisen porkkala-reseptin videomuodossa suomalaisten ulottuville. 

Vegemessut Kattilahallilla 28.1. klo 1018. Liput 5€. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi