Tampere avaa olohuoneen, joka on täynnä maksutonta toimintaa

Tammelan lähitori avaa ovensa musiikkituokioiden, tanssien, käsityökerhojen, jumpparyhmien ja muun toiminnan kera.

Kuva: Sentello / Fotolia

Tammelan lähitori on Tampereen kaupungin kuntalaisille tarjoama palvelu, joka avaa ovensa 1. elokuuta. Paikan ytimenä ovat neuvonta, kaikille avoin maksuton toiminta ja yhteisölliset tapahtumat. Lähitorista halutaan luoda paikka, joka toimii kohtauspaikkana, Tampereen asukkaiden olohuoneena. Paikka avautuu Tammelakeskuksen ensimmäiseen kerrokseen, jossa elokuusta alkaen järjestetään eri yhdistysten ja yhteisöjen järjestämiä kerhoja ja pajoja. Lähitorin toimintaa hiotaan ja aikataulutetaan nyt kesän aikana. Toiminnan suunnittelussa on otettu huomioon ideat, joita on saatu kyselyissä ja asukastilaisuuksissa.

Palveluita ovat muun muassa arjen neuvontapalvelu ja ohjaus. Ikäihmisille on erikseen neuvontaa, jota tarjoaa Apukolmion palveluneuvojat sekä lapsien neuvontaa jaetaan Perheiden Talossa, jossa lapsille järjestetään myös ryhmätoimintaa ja luentoja. Olohuoneessa järjestetään monen moista harrastusta, kuten jumpparyhmiä, yhteislauluja, käsityökerhoja, vertaisryhmiä, tanssia ja muuta musiikki- ja kulttuuriohjelmaa. Paikalle avataan myös seurakunnan järjestämä Kulmakahvila ja Kalevan lukion oppilaat ohjaavat askartelukerhoja.

Alueen yhteisöllisyyttä edistävän Kotipesä-hankkeen kirjavaan kattaukseen kuuluu muun muassa joogaa, teatterikurssi, neulekahvila, leffakerho, karaoke- ja peli-iltoja sekä taidemaalauksen ja kielten opiskelun ryhmiä. Kotipesän suunnittelemat toiminnat perustuvat alueen asukkaiden toiveisiin. Yli kuusikymppisille tarkoitetut jumpparyhmät starttaavat taas elokuun lopulla.

Tarkempaa tietoa Tammelan lähitorin ohjelmista ja toimijoista on saatavilla elokuun alusta lähtien.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi