Tampereelle avataan pop up -ravintola, jossa syödään astiatkin

Ravintola Alpha vie ekoajattelun uudelle tasolle.

Kuva: BillionPhotos.com / Fotolia

Kun suosittu tamperelaisravintola Hella & Huone jää kesälomalle, avautuu sen tiloihin pop up -ravintola Alpha. 

Alpha ei olekaan ihan mikä tahansa ravintola. Sen idea perustuu äärimmäiseen ekoajatteluun ja nollahävikkiin, sillä siellä käytetään kaikki raaka-aineet loppuun asti hyväksi ja syödään ruokien lisäksi myös astiat. Lisäksi ravintolan kasvikset viljellään itse ravintolassa. Alphan takana on ravintoloitsija Arto Rastas

"Ravintolan nimi on Alpha, sillä kyseessä on tietyllä tavalla uusi alku", Rastas kertoo tiedotteessa.

Uusi alku merkitsee innovatiivista ekoajattelua. Alphassa nollahävikki ei tarkoita ruokajätteestä tehtyä ravintolaruokaa. Ravintolassa pyritään siihen, että raaka-aineet käytetään alusta loppuun hyödyksi, eikä niitä heitetä pois. Jollei ylijäänyttä ruokaa voida käyttää hyväksi tarjottaviin aterioihin, hyödynnetään ne omien kasvisten viljelyssä lannoitukseen. Kananmunan kuoret jauhetaan kalkiksi ja kahvinporoissa kasvatetaan sieniä. Lisäksi tarjoiluastiat ovat pääosin syötäviä. 

"Alphassa mitään ei mene biojäteastiaan. Nykyään ruokaa menee ravintoloissa hävikkiin ihan hirmuiset määrät, vaikka se pystyttäisiin järkevällä suunnittelulla välttämään. Hävikistä on helppo puhua, mutta nyt haluamme testata tosissaan sitä, miten biojäteämpäri pysyy oikeasti aivan tyhjänä."

Alpha aukeaa 1. heinäkuuta, kun Hella & Huone sulkee ovensa, ja pysyy avoinna parin kuukauden ajan. Ravintolasta saa kolmea menukokonaisuutta: Alpha, Omega ja Alphasta Omegaan. Rastas vihjaa, että Hella & Huonekin on Alphan myötä uudistunut avatessaan ovensa uudelleen syyskuussa.

Alpha, Salhojankatu 42, Tampere. Avoinna 1.7. alkaen heinäkuussa to-pe, elokuussa ti-la. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi