Tampereen Joulutorilla voi tutustua kotimaisiin innovaatioihin

Mansen perinteisellä Joulutorilla järjestetään ensimmäistä kertaa uusi innovaatiopaja. Siellä nähdään, miten tavallisesta kännykästä tehdään mikroskooppi.

Tänä vuonna Tampereen Keskustorin Joulutorilla on ensimmäistä kertaa mahdollista tutustua kotimaisiin innovaatioihin. Innovaatiopajassa pääsee näkemään, kuinka tavallisesta kännykästä tehdään maailman pienin mikroskooppi.

Tamperelainen KeepLoop Oy on tuotteistanut kännykkämikroskoopin, KeepLoopin, joka mahdollistaa maailman tutkiskelun lähietäisyydeltä millä tahansa mobiililaitteella. Sen ansiosta omalla kännykällä voi tutkia vaikka ihoa tai tarkistaa setelin aitouden. KeepLoop mahdollistaa myös mikroskooppisen tarkan kuvan ottamisen mobiililaitteella.

Innovaatiopaja on täysin uusi kokeilu Joulutorilla. Aiemmin tarjolla on ollut lähinnä käsitöitä ja jouluherkkuja.

”Mielenkiintoista nähdä, millainen vastaanotto pajalla on”, kommentoi KeepLoopin perustaja Jaakko Raukola, joka on mies Innovaatiopajan takana.

Toinen kiinnostava innovaatio on hologrammisellofaani, joka tuo näyttävyyttä joulun ajan koristeluun. Hologrammi alkaa hehkua, kun sellofaaniin heijastetaan valoa. Sellofaani on kotimainen keksintö, jota valmistetaan Suomessa - toisin kun muut sellofaanit. Sellofaanin valmistaa tamperelainen Iscent Oy, jonka tehdas sijaitsee Vantaalla.

Innovaatiopajalla tuetaan nuoria yrittäjiä, sillä myyntityö on ulkoistettu Proakatemian yrittäjyysopiskelijoille. Uudet innovaatiot ovat monia kiinnostava uutuus, mutta opiskelijoita jännittää, kuinka kauppa mahtaa käydä.

”Tuotteet eroavat huomattavasti Joulutorin aiemmasta tarjonnasta”, toteaa myyntitiimin projektipäällikkö Rasmus Kanervisto.

Innovaatioihin voi tutustua Joulutorin aukioloaikoina. Tampereen Joulutori Keskustorilla avoinna 4.-22.12.2015 ma-la klo 10-19 ja su klo 12-19.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi