Tampereen uudet ravintolat lunastavat kovat odotukset: "Täysi kymppi!"

Nämä viisi uutuutta ovat avanneet, tai avaamassa, oviaan Tampereelle.

Sen lisäksi, että Tampere on täynnä mahtavia kulttuurielämyksiä, yhä useampi suuntaa kaupunkiin herkullisten ruokaelämysten perässä. Muutaman viime kuukauden aikana Tampereella on avautunut useampikin uusi tulokas, joka tarjoilee makuelämyksiä niin paikallisille herkkusuille kuin kaupungissa vierailijoille.

Listasimme viisi vastikään avautunutta, tai pian avautuvaa, paikkaa, joiden tarjontaan kannattaa lähteä tutustumaan heti kuin mahdollista.

Purebite Tammela

 • Mikä: Suosikkiravintolan uusi toimipiste
 • Missä: Kullervokatu 12
 • Maista: Tammela Bites

Purebite tarjoaa värikästä ja terveellistä ruokaa - mausta tinkimättä!
Purebite tarjoaa värikästä ja terveellistä ruokaa - mausta tinkimättä! Kuva: Purebite

Jo kymmenen vuoden ajan tamperelaisia ilahduttanut Purebite on avannut maaliskuun alussa toisen ravintolan Tammelaan. Pariskunnan, May Pansodin ja Markus Pajusen, pyörittämä Purebite tunnetaan etenkin thai-wokeistaan, joita on totta kai saatavilla myös uudesta ravintolasta.

Uutuutena Tammelan toimipisteessä ovat pienet Tammela Bites -annokset, jotka sopivat erinomaisesti vaikkapa after workeilla lasillisen kyljessä nautittavaksi. Bitesien joukosta löytyy niin grillattua possun niskaa, tulisia ja rapeita siipiä, jättikatkaraputikkuja kuin thaimaalaista klassikkoa, papaijasalaattia.

Ravintola on avoinna maanantaisin ja tiistaisin vain lounaalla klo 10.30-15, ke-to klo 10.30-20, pe klo 10.30-23, la klo 12-23 ja su klo 12-18.

Daisy

 • Mikä: Brunssi-, tapas- ja cocktailravintola
 • Missä: Kehräsaari B
 • Maista: Uunibrie

Daisyssa brunssipäivä on joka päivä!
Daisyssa brunssipäivä on joka päivä! Kuva: Daisy

Ravintola Daisy avasi maaliskuussa ovensa elokuvateatteri Niagaran yhteyteen. Uutuusravintolan taustalla ovat Kahvila Laikusta tutut yrittäjät, jotka ovat halunneet tuoda kuuluisaksi nousseet brunssit nyt myös Kehräsaareen.

Joka päivä tarjolla olevien brunssien lisäksi Daisy tarjoaa asiakkailleen viihtyisän illanistujaispaikan herkullisine cocktaileineen ja tapaksineen.

Monipuolisella tapas-listalla komeilee peräti 22 erilaista tapasta (2-6 €/kpl), joista voi koota juuri omaan nälkään tai tilanteeseen sopivan setin. Tapakset ovat tarjolla klo 16 eteenpäin.

“Haluamme luoda Daisysta trendikkään, mutta lämminhenkisen olohuoneen Tampereen sydämeen”, yrittäjät Saura Pohjonen ja Rosa Salminen kertovat Daisyn kotisivuilla.

Ravintola on avoinna tiistaista torstaihin klo 10-22, perjantaista lauantaihin klo 10-01 ja sunnuntaisin klo 10-17.

Maahan Deli

 • Mikä: Välimerellistä kasvisruokaa
 • Missä: Kauppahalli
 • Maista: Falafeleja

Maahan Delin Falafelit ovat nousseet yllättävään suosioon.
Maahan Delin Falafelit ovat nousseet yllättävään suosioon.

Harva ravintola ehtii aiheuttaa muutamassa kuukaudessa niin paljon kuhinaa kuin kauppahalliin aivan vuoden lopulla ovensa avannut Maahan Deli. Ensinnäkin kyseessä on persialaisiin herkkuihin erikoistunut kasvisravintola, joka tarjoilee halukkaille myös lihaisia annoksia. Okei, mielenkiintoista!

Toisekseen paikan falafelit ja niiden kanssa tarjoillut hummus ja tahini ovat tulleet niin kuuluisiksi, että niiden perässä matkataan kauempaakin. Eikä kannata unohtaa myöskään käsin tehtyjä tuorepasta-annoksia, joita pääsee nauttimaan vaihtuvilla täytteillä joko kermaisella tai punaisella tomaattikastikkeella höystettynä.

Ravintola on jo ehtinyt kerätä Googlen arvosteluissa lukuisia ylistäviä arvioita. "Falafelit olivat maineensa veroisia, ja lisäksi pasta oli erinomaista. Täysi kymppi!", eräässä arvostelussa hehkutetaan.

Ravintola on avoinna tiistaista perjantaihin klo 10-18, lauantaisin klo 10-16.

Boulangerie Marco

 • Mikä: Leipomon uusi myyntipiste
 • Missä: Kauppahalli
 • Maista: Legendaarisia croissantteja

Marcon croissantit ovat käsite!
Marcon croissantit ovat käsite! Kuva: Boulangerie Marco

Leipomo-kahvila Marcon tarina on kuin sadusta! Keväällä 2023 ovensa avannut kahvila voitti asiakkaidensa sydämet välittömästi puolelleen, ja Marco äänestettiin heti ensimmäisenä vuonna Tampereen parhaaksi kahvilaksi.

Suuren suosion myötä leipomo Boulangerie Marco on ilmoittanut laajentavansa huhtikuun alussa toimintaansa Tampereen kauppahalliin. Toisin kuin alkuperäisessä sijainnissa Tullikadulla, kauppahallin toimipiste ei tarjoa lounasta. Hiteiksi nousseita suosikkituotteita voi toki ostaa joko mukaan tai jäädä nauttimaan niitä keskelle kauppahallin kuhinaa.

Fazer Cafe

 • Mikä: Perinteinen kahvilaketju
 • Missä: Koskikeskus
 • Maista: Budapest-leivos

Koskikeskukseen avautuu Tampereen toinen Fazer Cafe.
Koskikeskukseen avautuu Tampereen toinen Fazer Cafe. Kuva: Fazer

Perinteikäs kahvilaketju Fazer Café avaa kevään aikana toisen toimipisteen Tampereelle. Uusi, Koskikeskuksen keskusaukiolla sijaitseva kahvila tulee tarjoamaan suolaisia ja makeita herkkuja, kuten pullia, kakkuja, klassikkoleivonnaisia sekä piirakoita, leipiä ja salaatteja. Jos haluat ylellisen kahvilahetken parhaalla sijainnilla, tämä paikka kannattaa pitää mielessä.

Fazer Café -kahviloita on yhteensä 20 pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella.

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi