Taste of Helsinki Kansalaistorilla

Huippuruokaa, kokkinäytöksiä, ruoka- ja juomademonstraatioita, tastingeja ja livemusiikkia.

Taste of -festarit on järjestetty Helsingin lisäksi 16 kaupungissa ympäri maailman.
Taste of -festarit on järjestetty Helsingin lisäksi 16 kaupungissa ympäri maailman.

Taste of Helsinki Kansalaistorilla

Huippuruokaa, kokkinäytöksiä, ruoka- ja juomademonstraatioita, tastingeja, livemusiikkia ja Suomen parhaiden kokkien yhteistyötä ennennäkemättömällä tavalla. Kaikkea tätä tarjoaa Musiikkitalon edustan Kansalaistorilla järjestettävä Taste of Helsinki.

Ruokafestivaalin tarkoitus on esitellä suomalaista ruokakulttuuria kotimaiselle ja ulkomaiselle yleisölle sekä tarjota maistiaisia maan parhaista keittiöistä sopuhintaan. Maistiaisiin pääsee käsiksi viidellä eurolla, jolla saa alkuruuan kokoisen annoksen.

Helsingin tapahtuma on osa Taste of -konseptia. Ruokaa ja juomaa on juhlittu jo 16 kaupungissa, esimerkiksi Lontoossa, Amsterdamissa, Milanossa ja Sydneyssä. Suomeen konseptin on tuonut irlantilainen Barry MacNamara. Katso myös juttu sivulla 8. 
Taste of Helsinki Kansalaistorilla 14.–17.6. Liput ennakkoon 18 e, portilta 25 e.

Siiderifestivaali oluthuoneissa

Hok-Elannon Oluthuone -ravintoloiden Siiderifestivaali alkaa 11. kesäkuuta. Vajaan kuukauden aikana ravintoloissa nautiskellaan muun muassa viittä siideriä, joita saapuu Suomeen vain yksi erä. Tärppinä Oluthuoneilta mainitaan englantilainen Yarlington Mill, jota on metsästetty Suomeen kolme vuotta. Omenalajike kypsyy marraskuussa, eikä mehua riitä kaikille halukkaille. Toinen harvinaisuus on Magnersin Irish Pear Ginger, joka valmistetaan Australian markkinoille, ja jota saa Euroopasta vain harvoin. Festivaaliravintolat osoitteessa www.oluthuone.fi.
Siiderifestivaali 11.6.–8.7.

Kuplatee Suomeen

Maaliskuussa City vaati, että kuplatee on saatava Suomeen. Nyt toiveeseen vastataan, kun E2 Cafe alkaa tarjoilla tätä teestä, maidosta, makusiirapista ja tapiokahelmistä valmistettua taiwanilaista herkkua. Makuelämys on taatusti aito, sillä kahvilan 22- ja 27-vuotiaat omistajat ovat itsekin Taiwanista. Maanantaina 4.6. avanneesta pikkuisesta kahvilasta saa kahvin ja teen ohella esimerkiksi vohveliannoksia ja teejuomia. 
E2 Cafe, Eerikinkatu 12

Luomon Mika Mattila (vas.) ja Jouni Toivanen  muuttavat.
Luomon Mika Mattila (vas.) ja Jouni Toivanen muuttavat.

Tähden uusi osoite

Jos ja kun kaikki on sujunut edes suunnilleen suunnitelmien mukaan, Michelin-tähditetty Luomo on avannut tämän lehden ilmestyessä uudessa osoitteessa. Jouni Toivanen ja Mika Mattila isännöivät nyt Luomon järjestyksessä 27. menua muutaman korttelin Kauppatorille päin. Alkuperäisessä Kruununhaan lukaalissa tuli toukokuun alussa täyteen viikko vajaat kolme vuotta
Luomo & Pure Bistro, Katariinankatu 1

Sinne Porvooseen

Savoyn pitkäaikainen keittiöpäällikkö Kai Kallio on avannut oman paikan Porvoossa. Sinne painottuu lähiseudun raaka-aineisiin bistron, kahvilan ja putiikin voimin. Maanantaista lauantaihin on tarjolla esimerkiksi hernekeittoa ja kuohuviiniä (11 e), päivän kalaa (22 e) ynnä raparperia, mantelikakkua ja jugurttisorbettia (9 e). Sunnuntaibrunssin (32 e) lämmin lohi tai häränfilee tarjotaan pöytään.
Sinne, Aleksanterinkatu 1, Porvoo

Kevyt roseesuositus

Roseeviinien valikoima on nyt Alkossa runsaimmillaan, ja joukosta erottuu nätin pinkki eteläranskalainen Fleur de Nina (8,48 e, litran muovipullo). Lipitä tuoreen kukkaisa ja mansikkaisen hedelmäinen viini kunnolla jäähdytettynä, sillä muuten jäännössokeri (5 g/l) hyppää silmille.

Jättiterassit auki

Kesä koitti kalenterissa, ja samalla avautuivat keskustan isot terassit. Mummotunneli, Suonikohjukanjoni tai Puumaluola – rakkaalla lapsella eli Raffaellon sisäpihan jätillä on monta nimeä. Kaksi korttelia siitä etelään sijaitsee niin ikään sisäpihalla hillitympi vaihtoehto: elävästä musastaan, keittiöstään ja laseittain myytävästä samppanjastaan tunnettu Groteskin terassi.
Raffaello, Wanha Kauppakuja
Grotesk, Ludviginkatu 10

Kosmoksen kesämenu

Kosmoksen alkukesän menu (46 e) kannattaa startata parsakeitolla ja pyytää pääruuaksi loimutettua kuhaa toisen lämpimän lisukkeilla eli lämpimällä korvasieni-perunasalaatilla. Ateria huipentuu balsamicomarinoituihin mansikoihin, ananassorbettiin ja jugurttivaahtoon.
Kosmos, Kalevankatu 3

Ruokatyöpaja Helsinki-päivänä

Nuorisoasiainkeskukset ovat designpääkaupunkivuoden kunniaksi järjestäneet Maista maailmaa! -ruokatyöpajoja eri puolilla pääkaupunkiseutua koko alkuvuoden. Työpajoissa on kokattu lähiruokaa sekä eri maiden ja maanosien ruokia. Ruokajuhlien päätapahtuma järjestetään Helsinki-päivään 12.6. Pihlajamäen nuorisopuistossa, jolloin vietetään myös puiston avajaisia. Tarjolla on kesäistä festariruokaa ja työpaja, jota vetää Master Chef -ohjelmasta tuttu Karolina Haapaniemi.
Pihlajamäen nuorisopuisto, Jengipolku 8, 12.6. klo 12–19 (ruokatyöpaja alkaa klo 12)


Cityn Battle od DJ's -kilpailun voittaja D'Jay-A:n top 3.
Cityn Battle od DJ's -kilpailun voittaja D'Jay-A:n top 3.

Klubit

Jukebox

  1. Usher: Yeah!
    "Kuolematon bilebiisi vuodelta 2004. Tätä tuli nuorempana kuunneltua, oli jo silloin lempibiisi. Nykyään tulee soitettua keikoillakin."
  2. Swedish House Mafia: Greyhound (Original mix)
    "Omasta mielestäni yksi Swedish House Mafian parhaista biiseistä. Tulee usein soitettua, ja aina tempaisee ihmiset mukaan, mukaan lukien itseni."
  3. Qulinez: Troll (Original mix)
    "Yksi alkuvuoden kovimmista julkaisuista. Tarttuva kappale saa ihmiset tanssimaan, tulee soitettua melkeinpä joka keikalla."

D’Jay-A Kontulan Wenlassa 8.6. ja 9.6., Summerheat-klubilla Vanhalla 16.6.

Fullsteamin synttärit

Fullsteam Records täyttää tänä vuonna kymmenen, ja synttäreitä juhlitaan Vanhan terassin ilmaisklubilla keskiviikkoisin koko kesän ajan. Pelin avaa 6.6. Samae Koskinen, 13.6. ovat vuorossa Death Hawks, Jukka Ässä sekä Johannes Kostaja. Kesän aikana kuullan myös muun muassa Wedding Crashersia, Super Jannea, The Wrecking Queensia, The Valkyriansia, Bon Jounia, Samuli Laihoa, Jaakko & Jayta sekä Tundramatiksia. 
Pitkä kuuma kesäklubi Vanhan terassilla keskiviikkoisin, Mannerheimintie 3. Vp

Tavastian kesämenot

Tavastian Kesäklubilla nähdään perjantaisin indie- ja pop-artisteja. Avajaisissa soittavat Satellite Stories ja Black Twig, myöhemmin kuullaan muun muassa Kiki Pauta ja Reginaa. Keikat alkavat kello 22 ja 23, minkä jälkeen tanssahdellaan dj-vetoisesti neljään asti Tavastian Lauantaidiskosta tuttujen dj:den säestyksellä. Sisäänpääsy on vapaa puolenyön jälkeen. 
Tavastian kesäklubi perjantaisin 8.6. alkaen, Urho Kekkosen katu 4−6.

Keskiviikkokupla Kutosessa

Kuudennen Linjan keskiviikkoiltojen kesäklubi Kuplaa emännöivät dj:t Tytti ja Palmusaari. Kesäkuun puolivälistä elokuun loppuun pyörivällä klubilla tanssittaa myös dj Fillmarin ja Jesse-yhtyeestä tutun Keken ja muodostama New Hi-Fi Soundsystem. Kesän mittaan vierailulla käyvät muun muassa Harjun nuorisotalon dj-kurssilaiset ja St.Rasta. 
Kuplakerho Kuudennella linjalla keskiviikkoisin, Hämeentie 13.

Nause korkkaa Skyfridaysin

Namun tuore kesäperjantaiklubi SkyFridays levittää housen ilosanomaa myös kattoterassille. Kesän aikana kuusi kertaa järjestettävän klubin avajaisissa soittaa ruotsalaisduo Nause, kotimaisina vahvistuksina suomalainen houseduo Something Good ja lounge-puolella Turismo.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi